Hamburgerpress

Varför behöver man en hamburgerpress? Går det inte lika bra att fixa burgaren med händerna? Svaret är att för den som vill ha en bra genväg och förenkla matlagningen så är hamburgerpressen det givna alternativet, speciellt om du älskar att grilla.

Skillnaden är att du snabbare kan göra fler burgare, det blir inte lika kladdigt, du får dem att h...

Varför behöver man en hamburgerpress? Går det inte lika bra att fixa burgaren med händerna? Svaret är att för den som vill ha en bra genväg och förenkla matlagningen så är hamburgerpressen det givna alternativet, speciellt om du älskar att grilla.

Skillnaden är att du snabbare kan göra fler burgare, det blir inte lika kladdigt, du får dem att hålla ihop på grillen bättre och du kan lättare bestämma vilken tjocklek de ska ha. När man plattar med händerna har i alla fall burgare av köttfärs en tendens att bli för tjocka och bollformade. Oavsett om du väljer att göra burgare av kött, fisk eller ett vegetariskt alternativ får du ett bra resultat med en hamburgerpress, med ett vackert mönster på köpet!

Vi på lyckasmedmat.se har gjort ett noggrant urval och med våra pressar gör du hamburgare som ser ut att vara gjorda av proffs – och som dessutom smakar därefter. Bästa sortens hemlagade junkfood – fort gjort och mättande.

Vilken hamburgerpress ska jag välja?

Alla våra pressar är lätta att rengöra, många av modellerna är tillverkade i rostfritt stål och stjäl väldigt lite utrymme i skåp och lådor. Sen gäller det att veta vilken storlek du föredrar på burgarna och om du vill göra en eller flera åt gången.

  • Med Dexam hamburgerpress gör du snabbt och enkelt FYLLDA burgare (ost, svamp, jalapeno)
  • Med Funktion hamburgerpress gör du snabbt TVÅ BURGARE ÅT GÅNGEN
  • Kitchen Craft's Hamburgerpress Mini GÖR TRE SMÅ hamburgare, perfekta till barnkalas eller som trendig streetfood, varför inte med sötpotatis-pommes och aioli till?
  • Kitchen Craft Burger Making kit är ETT SET där du får press och 100 pappersmellanlägg till bästa pris
  • Med Gefu Hamburgerpress kan du göra burgare i OLIKA STORLEKAR mellan 120-180 gram

Så pressar du burgaren bäst!

Om du ska göra många hamburgare är det bra att ha vaxpapper till hands som du lägger mellan de pressade burgarna innan de hamnar på grill eller i stekpannan. En stekspade eller tång är också bra att ha så klart.

Börja med att röra ihop köttfärs, fisk eller ditt vegoalternativ. Lägg i pressen och pressa. Har du köttfärs är det bra att fukta burgaren ovanpå och under innan du lägger den i pressen. Klart! Glöm inte Kitchen Craft's Livsmedelspapper.

Härma de stora restaurangkedjorna – gör smarriga vegoburgare!

Härma de stora hamburgerkedjorna och gör vego- eller fiskburgare. Gott, nyttigt och klimatsmart – testa att göra en av sojabönor. Du gör den enkelt i våra hamburgerpressar.

Recept vegoburgare av sojabönor (saftiga och goda, vi lovar!)

1 burk sojabönor
1 burk kikärtor
2 ägg
2 tsk majsredning
1 msk torkad koriander
1 msk torkad spiskummin
1/2 röd chili
1-2 salladslökar
salt, peppar, vitlökspulver

1. Skölj bönorna och ha ner dem i en mixer. Knäck i äggen, ha i redning och krydda sedan ordentligt. Kör till en slät smet.
2. Finstrimla röd chili och salladslök. Vänd ner i smeten och smaka av.
3. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Klicka i bönröran och pressa till en biff. Stek på mediumvärme och vänd biffarna när undersidan stelnat.
4. En god sås av crème fraiche med örter är gott till!

Så lyckas du (lite bättre!)

Pensla gärna pressen med en neutral olja så fastnat köttfärsen eller vegoalternativet garanterat inte. Stek inte för länge.

Till sist: servera snyggt, gärna i små korgar eller i hamburgerficka – kaffefilter fungerar finfint på utekalaset! Sötpotatispommesfrites och en god aioli är trendiga tillbehör.

Visste du att…

…många tror att hamburgaren kommer från Hamburg i Tyskland? Och på sätt och vis stämmer det, för det var där man började göra biffar av det bästa köttet som man malde ner och formade till burgare och stekte. I slutet av 1800-talet kom hamburgaren till USA med tyska immigranter från Hamburg som snabbt slog upp restauranger i de större städerna som Chicago och New York. Snart fanns en amerikansk variant av Hamburgersteken i varje stadsdel, då serverad med vitlök, lök, salt och peppar. 1837 kunde man köpa en Hamburger-Steak på Delmonicos i New York för 10 cent, och det var den dyraste och finaste rätten på menyn. Under början av 1900-talet började man äta burgaren med bröd och pommes frites till.

Sveriges första hamburgerbar, Burger-Grill i Helsingborg, invigdes under pompa och ståt av prins Bertil som då åt vad man tror är den första svenska hamburgaren. Den första kedjan av hamburgerbarer är Max, som startade i Gällivare 1968. Resten är historia, som man brukar säga. Men hamburgaren är lika populär än idag.

Mer
Visar 1 - 12 av 12 Produkter

2711 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.78 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jessica Jansson 2016/12/08
Supernöjd
Snabb leverans och jättebra prudukter
Isabella 2016/12/08
Superbra
Snabb och bra service med super bra produkter
Inger Danielsson 2016/12/08
Beställning av varor
Helt nöjd med snabbhet, varornas kvalité och bemötandet viks beställning av varor.
Viveka 2016/12/08
Enkelt och snabbt!
Det gick lätt att hitta det man sökte och super snabb postleverans! Bra kvalitet på det jag beställde.
Fanny Ekberg 2016/12/08
Fina pepparkaksformar!
Köpte finfina pepparkaksformar utan krångel. Kul att det fanns lite annorlunda motiv så som noter och g-klav!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny