Stektermometer

En stektermometer är ett universellt köksredskap som går att använda till mycket mer än att bara mäta innertemperaturen på kött. Stektermometern är ett smart redskap och allt fler går över till att mäta grader istället för minuter. Hos lyckasmedmat.se finns det smarta, snygga och precisa stektermometrar, som kan användas vid bakning, matlagning ...

En stektermometer är ett universellt köksredskap som går att använda till mycket mer än att bara mäta innertemperaturen på kött. Stektermometern är ett smart redskap och allt fler går över till att mäta grader istället för minuter. Hos lyckasmedmat.se finns det smarta, snygga och precisa stektermometrar, som kan användas vid bakning, matlagning eller knäck- och kolakokning.

Det är smidigt att ha en stektermometer nära tillhands då man bakar bröd och vill se om innanmätet är färdiggräddat, eller för att se om vinet har stått framme tillräckligt länge för att ha uppnått optimal serveringstemperatur.

En stektermometer mäter temperatur i råvaror som vi väljer att tillaga i exempelvis ugnen, på spisen eller på grillen. Först och främst används stektermometrar vid tillagning av fisk, fågel eller kött. Genom att gå på exakta temperaturer istället för tid, känsla eller vana kan man få ett bättre slutresultat.
Just kött ska tillagas med hjälp av en värmekälla och är färdigt att servera avhängigt av vilken innertemperatur det har. Vanligtvis är receptet utformat utan stektermometer och istället finns en tidsangivelse som anger när råvaran är klar. Har man däremot en stektermometer och istället börjar använda sig av temperaturer vid tillagning av kött, fisk och fågel kan man upptäcka att man sparar en hel del tid. Dessutom får man ofta en saftigare kött- eller fiskbit då råvaran inte riskerar att bli överstekt.

Med hjälp av en termometer kan det visa sig att exempelvis de angivna sju minuterna per sida för att få köttbiten klar inte överrensstämmer med verkligheten.

Man kan se en stektermometer som en ren investering på vägen till mer precist tempererad mat. Med hjälp av detta verktyg i köket kommer du att få bättre kontroll över din matlagning och kanske ännu godare maträtter.

Välja stektermometer

På lyckasmedmat.se hittar du stektermometrar i olika modeller för både matlagning, bakning och vin. I vårt sortiment hittar du stektermometrar från varumärken som Scandinavian Home, Plus och Funktion.

De flesta stektermometrarna är digitala och det finns både trådlösa och sladdförsedda stektermometrar hos oss. En vanlig och populär modell är den stektermometer som har en sensor i ena änden av en lång sladd och i andra änden en avläsningsenhet. På så sätt kan man sticka in sensorn i den råvara som ska ugnsbakas och sedan enkelt läsa av temperaturen på enheten utanför ugnen.

Mätfunktionen sitter i spetsen på nästan alla stektermometrar så man ska alltid se till att föra in spetsen i den allra tjockaste delen av råvaran.

Förutom stektermometrar har lyckasmedmat.se en rad andra typer av termometrar. Små och smidiga digitala kökstermometrar, sockertermometrar som är speciellt lämpade vid mätning av varma vätskor som saft, olja och marmelad, mjölktermometrar och vintermometrar. En kökstermometer med magneter monterade på baksidan kan vara ett praktiskt val om man vill fästa den på exempelvis kylskåpet eller fläkten.

Tillaga kött med hjälp av köttermometer

När du steker kött är det en klar fördel att ha en stektermometer eller köttermometer för att veta när ditt kött är färdigt, samt för att få ett så gott och mört kött som möjligt. Alla gillar dessutom inte kött med samma stekgrad, och då kommer en stektermometer väl till pass.

Ta gärna del av vårt utbud av stektermometrar om du vill gå över från minuter till grader. De flesta stektermometrarna i vårt sortiment kan användas till både kött, fisk, fågel, bröd, kola med mera. En stektermometer är också en mycket bra present till någon matlagningsintresserad person man tycker om!

Stektemperatur för kött, fisk och fågel:

Innertemperatur nötkött

  • Biff 55-70˚C
  • Entrecote 55-70˚C
  • Högrev 80˚C
  • Oxfilé 55-70˚C
  • Nötfärs 70˚C
  • Rostbiff 58-70˚C

Innertemperatur lamm

  • Lammentrecote 58-70˚C
  • Lammfilé 58-70˚C
  • Lammstek 60-70˚C

Innertemperatur fläsk

  • Benfri kotlett 70˚C
  • Fläskfilé 70˚C
  • Fläskkarré 80-85˚C
  • Fläskytterfilé 70˚C
  • Julskinka 72˚C
  • Skinkstek 70˚C

Innertemperatur vilt

  • Renstek 58-70˚C
  • Älgfilé 58-70˚C
  • Älgstek 70-75˚C

Innertemperatur kyckling

  • Hel kyckling 82˚C
  • Kycklingfilé 72˚C
  • Kycklingklubba och kycklinglår 82˚C
  • Kycklinglårfilé 72˚C

Innertemperatur fisk

  • Hel fisk 56˚C
  • Lax 56˚C
  • Torsk 56˚C

Tillagningstemperaturer för bl.a. bröd och kola:

  • Matbröd 97˚C
  • Knäck 122-130˚C
  • Kola 120-130˚C
Mer
per sida
Visar 1 - 30 av 44 Produkter

2704 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.78 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Linda Zetterfeldt 2016/12/08
Supernöjd!
Har beställt flera gånger av företaget och alltid lika snabb service. Bättre kan det inte bli!!!!
Margareta... 2016/12/08
Baksten mm
snabb leverans och bra varor
Nina 2016/12/08
Så nöjd!
Nöjd som bara den, både med produkterna och leveransen. Lägger min order fredag 14.40 och har den vid dörren måndag...
Monica 2016/12/08
Recension
Snabb leverans och super nöjd med varorna
Monika Forsell 2016/12/07
Recension
Det var första gången som jag beställde ifrån er och det må jag då säga var snabb leverans. Varorna kom hem dagen...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny