Pralinformar

Att göra egna chokladpraliner är inte alls så svårt som man kan tro! Och med hjälp av pralinformar i stadig polykarbonat blir det ännu enklare. Här hittar du pralinformar som kommer från Chocolate World i Belgien och används av konditorier och chokladtillverkare över hela världen. Vi har även pralinformar i silikon från Silikomart, Funktion och ...

Att göra egna chokladpraliner är inte alls så svårt som man kan tro! Och med hjälp av pralinformar i stadig polykarbonat blir det ännu enklare. Här hittar du pralinformar som kommer från Chocolate World i Belgien och används av konditorier och chokladtillverkare över hela världen. Vi har även pralinformar i silikon från Silikomart, Funktion och Dr. Oetker, samt några modeller i plast från Wilton och Kitchen Craft.

Tillverka chokladpraliner i pralinform

När du gjuter chokladpraliner i en pralinform blir resultatet alltid bäst om du använder dig av tempererad choklad, eftersom ytan då blir glansig och fin och chokladen blir lättare att jobba med. Tempererad choklad innebär att den värmts upp till vissa grader och sedan fått svalna några grader. Choklad ska inte smältas för hastigt, då blir den lätt grynig, den ska smältas försiktigt, och detta gör du antingen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Om du inte tempererar chokladen blir den matt och grå och den krymper inte i pralinformen, vilket gör att den blir nästintill omöjlig att få ut ur formen.

Pralinform i polykarbonat

Polykarbonat är ett stadigt material som tål hur mycket som helst. Chocolate World's pralinformar i polykarbonat används av chokladtillverkare över hela världen. De finns i oändligt många olika modeller och pralinerna blir fina och glansiga. Tänk på att du måste använda tempererad choklad, annars släpper inte pralinerna ur formen.

Pralinformen rengör du i hett vatten med lite diskmedel. Efter att du diskat dem kan du gärna låta dem torka på stående kant. Det kan vara svårt att få bort allt kakaofett, du kan därför torka dina pralinformar med lite hushållspapper innan du använder dem.

Pralinform i silikon

Silikomart's pralinformar i silikon är av hög kvalitet och silikonet är livsmedelsklassat. Pralinformarna klarar temperaturer mellan -60°C och +230°C. Du kan använda formarna i ugnen, mikron, kylen och frysen, och du kan flytta dem från frysen direkt in i ugnen utan att de blir förstörda! Alla Silikomarts produkter genomgår en noggrann kvalitetskontroll och följer FDA- och CE-föreskrifterna.

En fördel med pralinformar i silikon är att du aldrig behöver oroa dig för att chokladen ska fastna i formen eller bli förstörd när du tar ut dem, eftersom formarna är så mjuka. Det är heller inte något krav på att du använder dig av tempererad choklad, men däremot blir pralinerna glansigare och finare om du tempererar chokladen först. Gjut goda praliner med fyllning eller smaksätt chokladen med valfria smaksättningar.

Mer
per sida
Visar 1 - 30 av 151 Produkter

2629 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.78 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kajsa Åberg 2016/12/04
Nöjd kund
Bra sortiment och snabb leverans.
Kajsa 2016/12/04
Torr sockerpasta
Denna gången var jag grymt besviken... Socker pastan var så torr att den sprack när jag kavlade ut den och sprack...
Rolf Söder 2016/12/04
Fungerade som det skall.
Snabb leverans
Anneli Olofsson 2016/12/04
Supernöjd
Snabb leverans och en jättefin produkt
Eva 2016/12/04
Utmärkt service!
Galet snabb leverans!!! Hämtade varan dagen efter att jag beställt. Rekommenderas varmt!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny