Mandolin

Mandolinen är ett mycket användbart redskap i köket. Med en mandolin skivar och strimlar du grönsaker och rotsaker i perfekta, tunna skivor eller strimlor - och allt går på ett nafs! Vissa mandoliner har även blad som river, och på de flesta mandoliner kan du ställa in önskad tjocklek så att grönsakerna och rotsakerna blir perfekta för just den ...

Mandolinen är ett mycket användbart redskap i köket. Med en mandolin skivar och strimlar du grönsaker och rotsaker i perfekta, tunna skivor eller strimlor - och allt går på ett nafs! Vissa mandoliner har även blad som river, och på de flesta mandoliner kan du ställa in önskad tjocklek så att grönsakerna och rotsakerna blir perfekta för just den maträtten du tänkt tillaga.

Välja mandolin

När du ska välja mandolin bör du tänka på vad du främst kommer använda den till, eftersom många mandoliner bara har ett blad som endast skivar grönsakerna. Om du även vill kunna riva och strimla ska du kolla efter mandoliner med flera tillhörande blad.

Mandoliner finns i flera olika modeller:

  • de lite enklare som ofta bara har ett blad som du skivar med
  • juliennemandoliner som du strimlar grönsaker och rotsaker med
  • bordsstående mandoliner med en mängd olika utbytbara blad som kan både strimla, riva och skiva
  • mandoliner finns med blad i rostfritt stål och med keramiska blad

Mandolin med keramiskt blad

Mandoliner med keramiska blad är sylvassa och håller skärpan länge. Keramiska blad går tyvärr inte att slipa eller att byta ut, men fördelarna med ett keramiskt blad är många;

  • bladet rostar inte
  • det motstår syror och bakterier och det tar inte åt sig smak eller lukt
  • det behåller skärpan väldigt länge

Hos oss hittar ni bland annat prisbelönta keramiska mandolinen från Kyocera. I bland annat augustinumret av Allt om Mat genomfördes ett test av skärverktyg. Vinnare med högsta betyg konstaterades att Kyoceras Mandolin är ensam om att bl.a. kunna skiva fina skivor av mjuka champinjoner och tomater!
I artikeln kan man även läsa att Kyoceras mandolin är lätt och smidig och att det keramiska bladet är rakbladsvasst.

Mandolin med blad i rostfritt stål

Mandoliner finns även med blad i rostfritt stål, och dessa är ofta multifunktionella och är ett köksredskap som håller nästan hur länge som helst;

  • bladen är oftast utbytbara till blad som kan strimla och riva
  • på de flesta mandoliner kan du ta loss bladet och vässa detta vid behov

Hos oss på lyckasmedmat.se hittar du säkerligen en mandolin som passar i just ditt kök och dina behov!

Mer
Visar 1 - 17 av 17 Produkter

2629 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.78 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kajsa Åberg 2016/12/04
Nöjd kund
Bra sortiment och snabb leverans.
Kajsa 2016/12/04
Torr sockerpasta
Denna gången var jag grymt besviken... Socker pastan var så torr att den sprack när jag kavlade ut den och sprack...
Rolf Söder 2016/12/04
Fungerade som det skall.
Snabb leverans
Anneli Olofsson 2016/12/04
Supernöjd
Snabb leverans och en jättefin produkt
Eva 2016/12/04
Utmärkt service!
Galet snabb leverans!!! Hämtade varan dagen efter att jag beställt. Rekommenderas varmt!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny