Baksten, Bakhäll i granit

JulklappstipsBaka och forma

Produktens betyg 4.56 av 5 (9 röster)

Omgående leverans

529 kr

Prisjaktbetyg
9.76

  • Telefonorder 0920-12210
  • 1-3 dagar frakt
  • Skickas med Posten
  • Eget lager
  • 120 dagar öppet köp
  • Fria returer
  • 100% nöjd kundgaranti
  • Fri frakt

Att laga mat på heta stenar har människan alltid gjort. Denna baksten är en modern variant som används som bakhäll i din egen ugn. Du kan också använda den som grillhäll på kol, gas eller elgrill.

Bakstenen är tillverkad av granit som är en hård, tät och hållbar bergart som lämpar sig bra som baksten. Ena sidan är polerad för att få en slät och fin yta som även är lätt att rengöra. På en baksten bakar du pizza med krispig botten, mjuka tortillas och fantastiska matbröd i olika former.

Du får alltid ett perfekt resultat eftersom bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå. En baksten är till exempel idealisk när du ska grädda bröd som kräver en kort men het gräddning. När du bakar på baksten får brödet en krispig yta och fint mjukt inre. Stenen gör att brödet skjuter på höjden och du slipper platta, tråkiga bröd.

Använd gärna en brödspade vid gräddning, så är det lättare att sätta in och ta ut brödet ur ugnen och du slipper bränna dig.

Tips! Den putsade sidan på bakstenen fungerar även bra för temperering av choklad i mindre mängder. Stenen ska ha en temperatur på ca 20 grader (rumstemperatur).

  • Eftersom bakstenen är en natursten kan färg och storlek variera något
  • Tillverkad av granit
  • Storlek: ca 40 x 30 x 3 cm
  • Vikt: 10-11 kg

Baka på baksten:

  • Bakstenen lägger du in i en kall ugn på ugnsgaller eller på en upp- och nedvänd ugnsplåt i den nedre delen av ugnen
  • Låt stenen ligga i ugnen 20-30 minuter på högsta värmen, sänk sedan till den temperatur som behövs för baket. För pizza gäller högsta temperatur.
  • När ugnen har nått rätt temperatur är det bara att sätta igång. Prova gärna hur gräddningen går i början tills du lärt dig grädda på baksten.
  • Du kan grädda direkt på bakstenen, men om du gräddar pizza rekommenderar vi att du bakar ut pizzan på ett bakplåtspapper som får följa med in på stenen, vilket gör det lättare att få ut pizzan efter gräddning.
  • Det spelar ingen roll vilken sida av stenen du gräddar brödet på, dvs det går lika bra att grädda på den putsade som den oputsade sidan.

Rengöra din baksten:

  • Låt stenen ligga kvar i ugnen och svalna innan du tar ut den. Tänk på att stenen blir väldigt varm och bibehåller värmen länge
  • Diska din baksten med ljummet vatten när den är kall
  • Stenen ska torkas på eftervärme i ugnen eller ett dygn i rumstemperatur

Fördelar med att baka på baksten:

  • Bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå, vilket alltid ger perfekt resultat
  • Brödet skjuter på höjden och får en fin knaprig yta och ett mjukt inre
  • När du bakar pizza på en baksten får pizzan alltid en god, krispig botten



Medelbetyg

Medel:
Betyg

Totalt 9 recension(er) av Baksten, Bakhäll i granit Medelbetyg 4.56 av 5 stjärnor.

Huyao

Betyg: (5 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2015/04/22

Superbra baksten. Riktigt tjockt vilket leder till stabil temperatur i ugnen även man öppnat och kört in brödet. Även man har stängt av ugnen håller det sig varmt i flera timmar. Den tjocka stenen gör också att inte lika lätt att spricka. Lätt att rengöra då ena sida är glansig. Rekommenderas varmt!

Belen

Betyg: (5 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2015/03/14

Äntligen krispig och god botten på pizzorna!
Har bara testat med pizzor men ser fram emot att baka bröd!!

Björn

Betyg: (5 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2015/02/13

Jag har använt bakstenen både till pizza och bröd.
Båda med riktigt bra resultat.
Pizzan var precis lika bra som den man köper på pizzerian.
Bakstenen rekommenderas varmt.

Jeanette

Betyg: (4 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2015/02/09

Testade Pizza, har nog inte hittat den perfekta pizzadegen, men klart stor skillnad mot att baka på plåt.
Enda nackdelen är att om man gör som jag tar för mycket fyllning som rinner av och ner på kanten av stenen är det svårt att göra rent, blir missfärgning.

Carin

Betyg: (5 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2015/02/01

Testade att baka pizza på bakstenen och pizzan smakade som de man får på pizzerian; riktigt krispig och god botten.

Martin

Betyg: (4 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2014/12/21

Bästa julklappen jag fått. Kunde inte hålla mig, har redan bakat surdegsbröd. De blev högre, crispigare och fluffigare. Nästa bak blir pizza på surdeg. Mums.

Så här långt inget negativt. Plus är stenens tjocklek den håller tempen och bryts inte så lätt av.
Rekommenderas.

Jenny

Betyg: (5 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2014/07/14

Toppenbra sten som faktiskt gör pizzabottnen mer krispig. Perfekt för chokladtemperering också. Enda minus är tyngden.

Annika A

Betyg: (5 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2013/08/14

VARNING!! Denna baksten är beroendeframkallande, det går INTE att sluta baka!!
Brödet blir sååå mycket godare och det doftar ljuvligt i hela hemmet, jag är galet nöjd!!

Thess

Betyg: (3 av 5 stjärnor!)

Skrivet datum: 2013/03/25

Blir mycket godare bröd och pizza hemma hos mig nu när jag har bakstenen att baka på. Kommet att rekommendera alla brödbakare jag känner att skaffa denna baksten.

Betyg:

Vi rekommenderar även

Andra köpte även