Baksten, Bakhäll i granit

Omgående leverans

Betyg: 4.67 av 5 (18 röster)

529 kr

  • Kontakt 0920-12210
  • 120 dagar öppet köp
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fria returer

Mer information

Att laga mat på heta stenar har människan alltid gjort. Denna baksten är en modern variant som används som bakhäll i din egen ugn. Du kan också använda den som grillhäll på kol, gas eller elgrill.

Bakstenen är tillverkad av granit som är en hård, tät och hållbar bergart som lämpar sig bra som baksten. Ena sidan är polerad för att få en slät och fin yta som även är lätt att rengöra. På en baksten bakar du pizza med krispig botten, mjuka tortillas och fantastiska matbröd i olika former.

Du får alltid ett perfekt resultat eftersom bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå. En baksten är till exempel idealisk när du ska grädda bröd som kräver en kort men het gräddning. När du bakar på baksten får brödet en krispig yta och fint mjukt inre. Stenen gör att brödet skjuter på höjden och du slipper platta, tråkiga bröd.

Använd gärna en brödspade vid gräddning, så är det lättare att sätta in och ta ut brödet ur ugnen och du slipper bränna dig.

Tips! Den putsade sidan på bakstenen fungerar även bra för temperering av choklad i mindre mängder. Stenen ska ha en temperatur på ca 20 grader (rumstemperatur).

  • Eftersom bakstenen är en natursten kan färg och storlek variera något
  • Tillverkad av granit
  • Storlek: ca 40 x 30 x 3 cm
  • Vikt: 10-11 kg

Baka på baksten i granit:

  • Bakstenen lägger du in i en kall ugn på ugnsgaller eller på en upp- och nedvänd ugnsplåt i den nedre delen av ugnen
  • Låt stenen ligga i ugnen 20-30 minuter på högsta värmen, sänk sedan till den temperatur som behövs för baket. För pizza gäller högsta temperatur.
  • När ugnen har nått rätt temperatur är det bara att sätta igång. Prova gärna hur gräddningen går i början tills du lärt dig grädda på baksten.
  • Du kan grädda direkt på bakstenen, men om du gräddar pizza rekommenderar vi att du bakar ut pizzan på ett bakplåtspapper som får följa med in på stenen, vilket gör det lättare att få ut pizzan efter gräddning.
  • Det spelar ingen roll vilken sida av stenen du gräddar brödet på, dvs det går lika bra att grädda på den putsade som den oputsade sidan.

Rengöra din baksten:

  • Låt stenen ligga kvar i ugnen och svalna innan du tar ut den. Tänk på att stenen blir väldigt varm och bibehåller värmen länge
  • Diska din baksten med ljummet vatten när den är kall
  • Stenen ska torkas på eftervärme i ugnen eller ett dygn i rumstemperatur

Fördelar med att baka på baksten:

  • Bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå, vilket alltid ger perfekt resultat
  • Brödet skjuter på höjden och får en fin knaprig yta och ett mjukt inre
  • När du bakar pizza på en baksten får pizzan alltid en god, krispig botten

JulklappstipsBakning

Så tyckte andra om produkten


Betyg: 4.67 av 5 (18 röster)
 18 Recensioner
Skriv en recension!

Superbra för att grilla pizza

Skrivet av  Datum 2016/06/23

Superbra, förvärmer den i ugnen och lägger den sen på gasolgrillen, funkar kanon att grilla pizza på! Kan varmt rekommenderas

Rapportera missbruk

Baksten

Skrivet av  Datum 2016/04/14

Beställde den till sonen . För att han ska göra pizza och det blir nog goda och bra pris var det.

1 av 1 användare tyckte att denna recension var användbar.
Rapportera missbruk

Bröd och pizzabakning

Skrivet av  Datum 2016/03/13

Klockren till pizza/brödbakning.
Behövs dock en bröd/pizzaspade för att underlätta när man ska lägga in respektive ta ut från ugnen.
Nu blir det aldrig mer köpepizza

0 av 1 användare tyckte att denna recension var användbar.
Rapportera missbruk

Hårdvaluta för hemma bagaren

Skrivet av  Datum 2016/02/07

Superfin finish, ger ett otroligt bra resultat på mitt surdegsbröd och frallor med proffsbagarens skorpa och värdens bästa pizza botten. Snabb leverans // Lennart

Rapportera missbruk

Baksten

Skrivet av  Datum 2016/01/30

Bakade pizza för första gången. Blev helt perfekt. Jag kan verkligen rekomendera.

Rapportera missbruk

Baksten

Skrivet av  Datum 2016/01/08

Lätt och beställa , snabb leverans.

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/09/30

Helt perfekt baksten som både är snygg och funktionell. Köp!

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/08/08

Värt varenda krona om man gillar att baka och göra pizza med familjen. Blir som på restaurang!

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/06/04

Vilken skillnad de gör med en baksten, pizzan blir så mycket bättre! Botten får den skjutsen den behöver för att bli krispig och god. Värt var enda krona!

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/04/22

Superbra baksten. Riktigt tjockt vilket leder till stabil temperatur i ugnen även man öppnat och kört in brödet. Även man har stängt av ugnen håller det sig varmt i flera timmar. Den tjocka stenen gör också att inte lika lätt att spricka. Lätt att rengöra då ena sida är glansig. Rekommenderas varmt!

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/03/14

Äntligen krispig och god botten på pizzorna!
Har bara testat med pizzor men ser fram emot att baka bröd!!

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/02/13

Jag har använt bakstenen både till pizza och bröd.
Båda med riktigt bra resultat.
Pizzan var precis lika bra som den man köper på pizzerian.
Bakstenen rekommenderas varmt.

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/02/09

Testade Pizza, har nog inte hittat den perfekta pizzadegen, men klart stor skillnad mot att baka på plåt.
Enda nackdelen är att om man gör som jag tar för mycket fyllning som rinner av och ner på kanten av stenen är det svårt att göra rent, blir missfärgning.

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2015/02/01

Testade att baka pizza på bakstenen och pizzan smakade som de man får på pizzerian; riktigt krispig och god botten.

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2014/12/21

Bästa julklappen jag fått. Kunde inte hålla mig, har redan bakat surdegsbröd. De blev högre, crispigare och fluffigare. Nästa bak blir pizza på surdeg. Mums.

Så här långt inget negativt. Plus är stenens tjocklek den håller tempen och bryts inte så lätt av.
Rekommenderas.

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2014/07/14

Toppenbra sten som faktiskt gör pizzabottnen mer krispig. Perfekt för chokladtemperering också. Enda minus är tyngden.

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2013/08/14

VARNING!! Denna baksten är beroendeframkallande, det går INTE att sluta baka!!
Brödet blir sååå mycket godare och det doftar ljuvligt i hela hemmet, jag är galet nöjd!!

Rapportera missbruk

Skrivet av  Datum 2013/03/25

Blir mycket godare bröd och pizza hemma hos mig nu när jag har bakstenen att baka på. Kommet att rekommendera alla brödbakare jag känner att skaffa denna baksten.

0 av 1 användare tyckte att denna recension var användbar.
Rapportera missbruk

Skriv din recension

Baksten, Bakhäll i granit

Baksten, Bakhäll i granit

Baksten tillverkad av granit som ger ett perfekt resultat när du bakar bröd och pizza.

1516 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.73 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Katarina 2016/07/30
nöjd!
snabbt och smidigt att handla
Helen Nilsson 2016/07/30
Utstickare och sugerpaste
Jag är jättenöjda med sugerpasten så lätt att arbeta med. Utstickarna var oxå kanon. Snabb leverans :)
Renate Ahlin 2016/07/29
Italiensk Salladskrydda
Blev lycklig över att hitta Spice Islandskrydda. Glad överraskad av så snabb och smidig leverans.Tack!
Linn Söderström 2016/07/29
Supersnabb leverans
Supernöjd, detta är helt klart bästa sidan att handla ifrån! Det finns allt så man slipper oftast beställa från flera...
MH 2016/07/29
Snabb leverans
Snabb leverans, inga problem alls.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny