Tacopaj

Tacopaj

Tacopaj

Tacos har numera sin självklara plats i de svenska hemmen en gång i veckan, nämligen under fredagsmyset, så kanske det inte är så konstigt att denna enkla med klassiska rätt nu utvecklas och varieras som aldrig förr. Vill du överraska på fredag med något nytt, men ändå passande, till familjemiddagen kanske vi kan fresta med en tacopaj att ställa fram på bordet?

Tacopajer

Är snabblagade vilket är perfekt efter en tung arbetsvecka när hela familjen helst bara vill slappna av, och ingredienserna är välkända hos både stora och små.
Den klassiska tacokryddan är med, likaså köttfärsen. Också creme fraichen och den rivna osten är på plats. Saknar du grönsakerna är en fräsch sallad det givna tillbehöret till en tacopaj.

Tacotårta

En något mer pysslig variant är tacotårtan, som blivit mångas favorit på senare tid. Den perfekta bjudrätten när du har barn på besök, och de kan gärna hjälpa till i skapandet av denna enkla men kreativa maträtt. Även här är ingredienserna välkända för alla vilket ju såklart är en fördel när det är barn inblandade, och själva resultatet blir uppskattat av alla inblandade kockar.

Byggs av tortillabröd i lager, varvat med köttfärs och andra ingredienser som passar att serveras varma, till exempel hackad rödlök, krossade tomater eller tomatpuré och riven ost. Den modiga kan med fördel varva in fetaost, oliver eller andra ingredienser som kanske inte ingår i standardreceptet på tacos men som ger en uppfriskande variation. Kronan på verket blir förstås en topping av riven ost eller ostsås och så tillagas hela kalaset i ugnen varpå ytan blir härligt krispig på denna varma och härliga tacorätt.

Både traditionella tacos, tacopajen och tacotårtan är rätter som är mycket enkla att göra i vegetariska varianter för den som av etiska, hälso- eller miljöskäl vill byta ut köttet. Att använda quorn- eller sojafärs är precis lika enkelt som köttfärs, och de finns numera att få tag på i så gott som alla matvarubutiker.

Inte kunde man ana när den mexikanska nationalrätten introducerades i Sverige att den skulle bli en sådan fundamental succé och närapå utnämnas till nationalrätt även i Sverige, men visst kan vi förstå att den blivit så populär. Låt kreativiteten flöda och sätt guldkant på nästa fredagsmys med lite förnyelse på middagsbordet.

5 Recept

Sök recept

Recept > Tacopaj

1759 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.76 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Cia Nilsson... 2016/08/29
Perfekt inför kalas!
Även om man är lite sen i sin planering fixas det lätt av lyckasmedmat. Supersnabb leverans och mycket bra varor!...
Paul 2016/08/29
Snabbt och smidigt!
Snabb och smidig leverans! Supernöjd!
Inger 2016/08/29
Bakformar
Lätt att beställa och mycket snabb leverans.
Frederik... 2016/08/29
Extremt snabb leverans
Jag bor på Gotland och får i vanliga fall alltig räkna med en eller två extra dagars leveranstid, det är nu andra...
Lena 2016/08/29
Snabb leverans
Har köpt en grönsakssvarv som är toppen. Lätt att göra ren. Väldigt snabb leverans av varan också. Tack...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny