Leif Mannerström

Mästerkocken Leif Mannerström, en av Sveriges mest kända krögare, har varit med och skapat Selected by Leif Mannerström - en serie med olika köksredskap av riktigt god kvalitet. Leif har fått en mängd internationella utmärkelser och har gett ut ett flertal kokböcker.

"Det lönar sig alltid att satsa på bra grejer i köket, speciellt när man snackar om grytor och pannor. Du skall kunna slita på dom varje dag och då märker man snabbt vilka som håller måttet" - Leif Mannerström.

Leif Mannerströms knivserie

Köksknivarna, utvalda av Leif Manneström, är tillverkade i japansk högkvalitativt stål och har inte bara stilren design utan även en riktigt bra kvalitet.

Med tanken "Matlagningen blir enklare och roligare med riktigt bra knivar" har flera olika typer av knivar tagits fram för att passa fler användare.

Skötselråd knivar

Kniven är väldigt vass vid leverans. För att bibehålla skärpan rekommenderar vi att du inte skär i plast, plastförpackningar, vakuumpåsar, folie eller liknande. Skär aldrig i djupfrysta eller halvfrusna råvaror. Skär heller aldrig mot någon typ av hårda material som t ex ben då knivens egg kan skadas.

Diska av kniven i varmt vatten med diskmedel och torka av kniven varsamt efter användning. Diska aldrig kniven i diskmaskin.

Vid användning av magnetlist så ta alltid bort kniven med eggen först för att inte skada den. Lägg aldrig kniven löst i t ex en kökslåda då den lätt kan skadas av andra föremål.

Bryne kan användas för att underhålla skärpan, men ger inte samma höga resultat som en professionell slipning.

Leif Mannerströms grytor och kastruller

En god gryta fungerar alltid! Leif Mannerströms grytor är gjorda i pressgjuten aluminium och fungerar på alla spisar och hällar. Lämpar sig perfekt till långa kok i både ugn och på spis.

Med hela fem lagers botten och kopparkärna kan man kalla Leif Mannerströms kastruller för grytornas Rolls Royce. Riktigt fina som både gåvor och till dig själv.

Skötselråd grytor och kastruller

Innan första användningen rekommenderar vi att kärlet diskas ur för hand med ljummet vatten och diskmedel för att få bort eventuella rester från produktionen.

Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan då förstöras och kärlet upplevs “strävt”. Använd aldrig metallredskap i ett belagt kärl utan använd trä eller plastredskap.

Den belagda pannan är mer förlåtande och ger alltid ett bra stekresultat. Lagom stektemperatur är när smöret tystnar i stekpannan, då är temperaturen ca 170 – 180 grader.

Låt alltid kärlet svalna innan rengöring. Kärlet diskas med fördel i ljummet vatten med diskmedel, inte i diskmaskin. Vid användning av rostfria kärl bör vattnet saltas först efter det kokat upp, för att undvika vita fläckar i botten. Använd alltid matfett vid stekning för att få en fin stekyta.

Den rostfria pannan är inte lika förlåtande som en belagd då maten kan fastna till en början men släpper så fort porerna stängs. För att få bort eventuell inbränd mat bör kärlet diskas så snart som möjligt efter användning med ljummet vatten och diskmedel. Fungerar inte detta kan ett tips  vara att koka upp vatten och ha i lite citronsyra (ca 1/2 matsked räcker) så blir kärlet skinande rent igen.

Mer
Visar 1 - 27 av 27 Produkter

4911 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Eva 2017/09/21
Alltid bra och snabb leverans
Hos Lyckasmedmat hittar jag alltid det jag vill ha. Mycket snabb och bra leverans
Emma 2017/09/20
Dyr frakt
Ville bara ha sena fina cupcakesformarna för 39... surt med frakt på det för 50 spänn.
Camilla L 2017/09/20
Snabba och bra sortiment
Lyckas med mat har det bästa sortimentet och dessutom för det mesta billigast.Som grädde på moset är det extremsnabb...
Jennie 2017/09/20
Jättebra
Snabb leverans
Malin 2017/09/20
Bra
Snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.74