Vinöppnare

Alla bör äga en effektiv vinöppnare som gör att du slipper avbrutna korkar och smärre förslitningsskador så fort det ska drickas något gott. Det ska gå fort och smidigt att korka upp en vinflaska. Hos oss på lyckasmedmat.se har vi många snygga och praktiska vinöppnare för dig att välja och vraka mellan. Titta in på sidan och ta del av vårt högkv...

Alla bör äga en effektiv vinöppnare som gör att du slipper avbrutna korkar och smärre förslitningsskador så fort det ska drickas något gott. Det ska gå fort och smidigt att korka upp en vinflaska. Hos oss på lyckasmedmat.se har vi många snygga och praktiska vinöppnare för dig att välja och vraka mellan. Titta in på sidan och ta del av vårt högkvalitativa utbud!

Vilken Vinöppnare

Har du en pålitlig vinöppnare eller korkskruv i din kökslåda slipper du tidskrävande krångel när du ska korka upp en vinflaska. Det finns lite olika varianter av vinöppnare:

  • vinöppnare i bordsmodell
  • vinöppnare i kyparmodell

Du hittar även andra vinöppnare, t.ex. de som är speciellt framtagna för att öppna champagneflaskor samt mousserande vin.

Vinöppnare i bordsmodell

Bordsmodellen är en vinöppnare som i regel har två armar som höjs i takt med att man skruvar ner korkskruven i flaskans kork. När man skruvat ner hela skruven behöver man bara pressa ner de höjda armarna mot flaskan så följer korken med upp. Denna typ av vinöppnare är mycket vanlig och enkel att använda, då man inte behöver använda speciellt mycket muskelkraft eller vara rädd för att ta sönder korken eller vinflaskan.

I vårt utbud av vinöppnare hittar du bordsmodeller som har teflonbelagd skruv som enkelt skär sin väg genom korken, samt modeller som är utrustade med ett handtag högst upp som innebär att du aldrig mer behöver dra ut vinkorkar av egen kraft utan enkelt vrider upp den.

Vinöppnare i kyparmodell - Kyparöppnare

Den allra vanligaste varianten av vinöppnare är kyparöppnare. Denna vinöppnare kan vid första anblicken verka ganska kraftlös och krånglig, men är mycket effektiv och pålitlig. Vinöppnare av kyparmodell är i regel hopfällbara och tar på så sätt liten plats, och får i sitt utfällda stadium ett praktiskt handtag.

Vad som gör modellen effektiv är dess hävarm eller hävstång. I två enkla steg öppnar man en vinflaska med hjälp av denna vinöppnare. I första steget skruvas skruven ner en liten bit i korken som sedan dras upp med hävarmen, för att avsluta jobbet upprepar man proceduren en gång till och på så sätt får man med sig hela korken upp.

Kyparmodellen är ofta utrustad med en praktisk folieskärare, kapsylöppnare och i vissa fall en upphängningsanordning. Att professionella matlagare och kypare föredrar denna typ av vinöppnare är kanske därför ingen slump. Ett multiverktyg är alltid att föredra framför ett hjälpmedel som bara kan lösa ett problem.

Övriga vinöppnare

Hos lyckasmedmat.se hittar du även vinöppnare som är speciellt framtagna för champagneflaskor och mousserande vin. Att öppna denna typ av flaskor kan kännas lite obehagligt då korken har en tendens att behöva lösgöras med en ganska stor och stabil kraft. En champagneöppnare gör arbetet enklare och säkrare.

Korken som försluter champagne eller mousserande vin är oftast märkt med fyra skåror eller markeringar. Du placerar champagneöppnarens över dessa markeringar och sedan kan du enkelt vrida öppnaren tills korken lossas. Skillnaden är att själva öppnaren skyddar dig och din inredning och du har full kontroll. Korken trycks upp mot öppnaren och det finns ingen risk att den far iväg.

Mer
Visar 1 - 19 av 19 Produkter

5398 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Karin 2017/11/20
Helnöjd
Otroligt snabb leverans! Suveräna grejer!
Carina Tropp /... 2017/11/20
Lyckad Ljuvlig Kola
Jag köpte karamelpapir och det blev verkligen en lydig känsla över kolan! Tack för ett superbra bemötande av...
Helena Larsson 2017/11/20
Smidigt att returnera
Beställde fel vara men inga problem att skicka tillbaka. Tog dock längre tid att få varan än angivet i beställningen.
Karin Kock-Larsen 2017/11/20
Presentkort
Det gick snabbt och var enkelt att beställa
Maria Andersson 2017/11/20
Handel
Det är lätt att handla och varorna kommer snabbt till mig .Varor som jag har handlat hos er har alltid varit till...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.78