
Callebaut Belgisk Choklad 811, mörk, 2,5 kg
- 2,5 kg
- God smak
- Praliner, dessert m.m
Callebaut tillverkar Belgisk choklad med de finaste ingredienserna vilket gör att chokladen håller hög kvalitet och har gjort det ända sedan 1911. Använd Callebauts choklad för att göra egna praliner, eller när du bakar brownies, kladdkaka, chocolate chip cookies eller något annat gott.
Callebaut tillverkar choklad med de finaste ingredienserna vilket gör att chokladen håller hög kvalitet. De har skapat sin goda belgiska choklad i hjärtat av Belgien i mer än 100 år - det började redan 1911 med Octaaf Callebaut som under en lång tid jobbade med att ta fram det perfekta chokladreceptet och har sedan fortsatt och utvecklats.
Deras choklad tillverkas än idag med en stor hängivenhet som har gått vidare från generation till generation i ett av Belgiens äldsta kakaorosterier. All choklad från Callebaut görs av de bästa kakaobönorna från hållbara odlingar i Västafrika.
Callebaut är en del av Barry Callebaut som är en av världens ledande tillverkare av högkvalitativa kakao-, choklad- och konfektyrprodukter. Barry Callebaut finns i 25 % av alla konsumentprodukter världen över som innehåller kakao eller choklad.
Callebaut's belgiska choklad kan du använda när du bakar till exempel kladdkaka, brownies och chocolate chip cookies, eller avnjut den precis som den är. Hos oss hittar du både vit choklad, rosa choklad, mjölkchoklad och mörk choklad från Callebaut. Chokladen är god och håller väldigt hög kvalitet, något som gör den väldigt populär.
Vi på Lyckasmedmat.se vill ha kvalitet på vår choklad. Därför är vi stolta återförsäljare av Callebauts choklad. Vi har både mörk, ljus och vit choklad i olika förpackningsstorlekar. Förutom det har vi även:
Vi har även Callebaut's Couverture chokladknappar från Venezuela, Tanzania, Mexiko, Santo Domingo och Ecuador. De har alla högt kakaoinnehåll och kan användas för att smältas ner och göra egna praliner av. Vi har över 150 olika pralinformar i material som silikon och polykarbonat. Kika i vår kategori för Pralinformar för att hitta din favoritform!
I videon nedan visar Ryan Stevenson hur du kan skapa handdoppade praliner med Belgisk Ruby choklad, en rosa choklad.
Förutom choklad från Callebaut har vi även choklad av hög kvalitet från andra varumärken. All choklad hittar du här!
Viskositeten på till exempel en förpackning med choklad berättar om hur trögflytande chokladen är. Ju högre viskositet desto mer trögflytande är chokladen.
På chokladförpackningen anges oftast chokladens viskositet i droppar. Callebauts choklad är oftast märkt med tre droppar, dessa ser du på förpackningen. Tre droppar innebär att chokladen är trögflytande och du måste då jobba väldigt fort med chokladen. Är du nybörjare rekommenderar vi att du förtunnar chokladen med kakaosmör som även ger en extra glans på dina praliner!
Använd dig av choklad med 4-5 droppar när du ska gjuta pralinskal samt en kupol- eller sfärformad gjutform då det är enklast att gjuta praliner i. De kantiga gjutformarna är svårare och det kan uppstå luftbubblor i dina pralinskal. Det kan dock ofta avhjälpas genom att använda choklad som förtunnats till 5 droppar.
Brett sortiment
Har allt man behöver!
Brett sortiment
Har allt man behöver!
Nöjd
Snabb leveranse
70+
Snabb leverans! Inget strul.
Paradiset för oss baknördar
Gediget, stort utbud för mig som är baknörd! Blixtsnabb levererans! Och samarbetsvillig kundtjänst när något gått...