Choklad

Choklad gillar nog de flesta, både stora som små! Här hittar du choklad i olika varianter. Choklad är perfekt att använda vid både bakning och dekorering av bakverk, men är ju även god att njuta av som den är!

Baka med choklad

När du ska baka med choklad är det viktigt att använda en choklad som du själv skulle äta precis som den är, först då ...

Choklad gillar nog de flesta, både stora som små! Här hittar du choklad i olika varianter. Choklad är perfekt att använda vid både bakning och dekorering av bakverk, men är ju även god att njuta av som den är!

Baka med choklad

När du ska baka med choklad är det viktigt att använda en choklad som du själv skulle äta precis som den är, först då kan du förvänta dig ett bra smakresultat. Osötad choklad har den högsta andelen stärkelse och skapar en styvare textur. Halvsöt choklad ger en krämigare textur. Blanda gärna de två tillsammans med ett par matskedar kakaopulver för att spetsa till smaken, och få en tjockare textur. Då får du definitivt ett smakrikt resultat! Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund. När chokladen har skurit sig eller blivit bränd finns det ingen räddning utan då måste man börja om från början vilket kan bli ganska kostsamt.

Smaksätta choklad

Choklad är gott precis som det är, men du kan även piffa upp din favoritchoklad med olika smaker! När du ska smaksätta choklad kan du använda kryddor som t.ex. torkad chili. Du kan även använda dig av torkade frukter och bär eller olika smakessenser, men tänk på att smakessenserna ska vara oljebaserade då choklad skär sig när det kommer i kontakt med vattenbaserade smakessenser. Mörk choklad passar bra med smaker som chili, ingefära och mint. Ljus choklad är supergod med smaker av jordnötter, apelsin och kola. Vit choklad passar jättebra med blåbär, lime, passionsfrukt eller vanilj.

Färga choklad

Choklad går att färga i flera olika snygga färger! Färgad choklad är både snyggt och gott! Du kan färga vit choklad och göra olika snygga praliner eller så kan du använda den färgade chokladen på din tårta. När du ska färga choklad måste du, även där, tänka på att använda oljebaserade färger, som t.ex. Wilton Candy Colors, så inte chokladen skär sig.

Förvaring av choklad 

Choklad trivs bäst i sval rumstemperatur (16-18 grader). Undvik att ha chokladen i kylen, den gillar nämligen varken kyla eller fukt.

Lyckas med mat tipsar!

Mer
Stäng
Sortera efter
per sida
Visar 1 - 30 av 46 Produkter


7092 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ida Hultgren 2018/09/21
Snabb leverans, bra service och hög kvalité.
Jag har beställt varor från Lyckasmedmat ganska många gånger nu och det är lika imponerande snabb leverans varje...
Birgitta 2018/09/19
Snabb frakt, bra produkter
Som tidigare bra produkter och snabb frakt, väldigt nöjd.
Görgen Molén 2018/09/19
Bra produkter, dåligt leveransavtal
Köpte fem normalstora kryddburkar men fraktpriset blev över 140 kronor!
Elisabeth AÖ 2018/09/18
Sylttratt
Snabb leverans av bra produkt.
Kerstin Nordqvist 2018/09/17
Plåt
Otroligt snabb leverans Helnöjd

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.67