Dekorera tårtor

När du ska dekorera tårtor behöver du olika sorters hjälpmedel och redskap för att underlätta arbetet. När du ska göra blommor och blad i sockerpasta eller gum paste så kan du t.ex. använda olika utstickare, veiners och embossers för att de ska bli så naturtrogna som möjligt. Modelleringsverktyg underlättar mycket vid figurmodellering när du job...

När du ska dekorera tårtor behöver du olika sorters hjälpmedel och redskap för att underlätta arbetet. När du ska göra blommor och blad i sockerpasta eller gum paste så kan du t.ex. använda olika utstickare, veiners och embossers för att de ska bli så naturtrogna som möjligt. Modelleringsverktyg underlättar mycket vid figurmodellering när du jobbar med sockerpasta, gum paste eller marsipan. Snurrande tårtfat, paletter och spritsar och tyllar är också redskap som bör finnas hos en tårtdekoratör. Du hittar även många fina magasin fyllda med inspiration och färgstarka bilder.

Dekorera tårta med sockerpasta

Sockerpasta är en sockermassa som passar perfekt till att både täcka och dekorera tårtor. Gum paste eller flowerpaste är en sorts sockerpasta som torkar snabbare och blir hårdare, och används främst till figurmodellering eller när du tillverkar sockerblommor. När du gör tårtdekorationer i sockerpasta eller gum paste underlättar det mycket om du har de rätta redskapen:

 • modelleringsverktyg kan du använda för att göra blommor, blad och figurer mer levande
 • utstickare använder du för att sticka ut figurer, blommor med mera och gör att du slipper skära ut dem för hand
 • embossers och mönstermattor kan du använda för att trycka ett mönster i sockerpastan
 • en plunger är en sorts utstickare med ejektorfunktion som är väldigt enkel att använda

Spritsa tårtdekorationer

Om du vill dekorera din tårta med t.ex. smörkräm, frosting eller grädde kan du använda dig av tyllar och spritsar. Tyllar kommer i många olika utföranden och du kan spritsa dekorationer av alla de slag. Med en bladtyll spritsar du t.ex. blommor och blad, en stjärntyll är väldigt mångsidig och kan användas till att göra många fina dekorationer, t.ex. rosor. Russian Piping Tips är tyllar som du spritsar snygga blommor i smörkräm med utan någon ansträngning alls! När du ska spritsa en tårta behöver du:

 • tyllar, vi har tyllar i rostfritt stål från Städter samt tyllar i metall från Wilton
 • spritspåse, antingen en påse som går att diska och använda flera gånger eller engångsspritspåsar
 • en tyllkoppling, som kan vara bra att ha om du vill kunna byta tyll under tiden du spritsar, utan att behöva tömma eller byta påsen

Lyckas med tårtdekorering

Hos oss hittar du mängder med redskap som är dig till hjälp när du ska dekorera tårtor. Om inspirationen tryter så har vi många fina magasin fyllda till bredden med inspirerande bilder, tips och instruktioner - allt för att du ska lyckas med bröllopstårtan, doptårtan eller födelsedagstårtan. Vi har även många fina cake toppers i form av brudpar som är pricken över i:et på bröllopstårtan, samt tårtställningar och tårtfat som gör presentationen av ditt bakverk oklanderlig.

Mer
  Stäng
  Sortera efter
  per sida
  Visar 1 - 30 av 1420 Produkter

  6676 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

  Vad våra kunder tycker


  4.81 / 5
  Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
  Eva 2018/04/19
  Bra
  Smidigt och snabbt
  Nadja 2018/04/18
  Beställning
  Hej. Jag är jättenöjd med allt jag fått! Det finns allt hos er som man behöver. Tack så mycket. Kommer att beställa...
  Wam 2018/04/18
  Toppen
  Älskar denna butik
  Emma 2018/04/18
  bäst på service
  Bäst
  Stina 2018/04/18
  Beställning
  Fantatisk service av trevliga människor! Min beställning klantades bort av Postnord och utan mankemang skickade de...

  Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

  Meny

  Prisjaktbetyg
  9.77