Kötthammare - Köttyxa

Förbered ditt kött på bästa möjliga sätt genom att använda redskap som köttyxa, kötthammare och platteringsjärn. Se till så du får rätt storlek, tjocklek och ett riktigt mört kött genom att använda dessa verktyg. Du kan även använda dessa verktyg till andra råvaror än olika sorters kött.

Köttyxa

Köttyxor används främst till att skära genom köt...

Förbered ditt kött på bästa möjliga sätt genom att använda redskap som köttyxa, kötthammare och platteringsjärn. Se till så du får rätt storlek, tjocklek och ett riktigt mört kött genom att använda dessa verktyg. Du kan även använda dessa verktyg till andra råvaror än olika sorters kött.

Köttyxa

Köttyxor används främst till att skära genom kött, ben och senor. Du kan till exempel använda den till att stycka kyckling och hugga igenom kycklingben för att separera vingar, lår och revben. Du kan även använda en köttyxa till andra råvaror som till exempel pumpor eller andra grönsaker med tjockt skal som kan vara svåra att skära med vanliga knivar. I motsats till köksknivar har en köttyxa ett extra kraftigt blad som är speciellt designat för att vara tåligt och kunna skära i tjocka bitar, ben och senor upprepade gånger. En köttyxa förlitar sig inte bara på hur vasst bladet är utan även på momentumet du får när du svingar yxan, till skillnad från den sågande rörelsen du använder med en vanlig kniv. Därför är det bra om din köttyxa har tillräckligt med tyngd för ditt ändamål.

Kötthammare

En kötthammare används till att förbereda kött innan tillagning. Kötthammaren har en slät och en räfflad sida. Med den släta sidan bankar du köttet till önskad tjocklek och med den krusade sidan mörar du köttet. Mörning ser till så att köttet blir mörare, mindre segt och mycket lättare att skära i. En kötthammare används bland annat till att göra schnitzel för att få bitarna tillräckligt tunna.

Platteringsjärn

Platteringsjärn är som du kanske kan gissa till för att se till så att dina köttskivor blir tunna och platta. Ett platteringsjärn används bland annat för att göra lövbiff och rullader. Så nästa gång du serverar lövbiff - skippa den affärsköpta och gör egen lövbiff från utskuren ryggbiff med hjälp av ditt platteringsjärn.

Så tar du hand om dina redskap

Lyckas med mat tipsar

  • Använd din köttyxa till att skära grönsaker med kraftigt skal som till exempel butternut pumpa.
  • En kötthammare är väldigt smidig när du vill krossa hårda saker som till exempel karameller eller nötter.
Mer
Stäng
Sortera efter
Visar 1 - 12 av 12 Produkter


7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69