Kötthammare - Köttyxa

Kötthammare - Köttyxa

Förbered ditt kött på bästa möjliga sätt genom att använda redskap som köttyxa, kötthammare och platteringsjärn. Se till så du får rätt storlek, tjocklek och ett riktigt mört kött genom att använda dessa verktyg. Du kan även använda dessa verktyg till andra råvaror än olika sorters kött.

Köttyxa

Köttyxor används främst till att skära genom köt...

Förbered ditt kött på bästa möjliga sätt genom att använda redskap som köttyxa, kötthammare och platteringsjärn. Se till så du får rätt storlek, tjocklek och ett riktigt mört kött genom att använda dessa verktyg. Du kan även använda dessa verktyg till andra råvaror än olika sorters kött.

Köttyxa

Köttyxor används främst till att skära genom kött, ben och senor. Du kan till exempel använda den till att stycka kyckling och hugga igenom kycklingben för att separera vingar, lår och revben. Du kan även använda en köttyxa till andra råvaror som till exempel pumpor eller andra grönsaker med tjockt skal som kan vara svåra att skära med vanliga knivar. I motsats till köksknivar har en köttyxa ett extra kraftigt blad som är speciellt designat för att vara tåligt och kunna skära i tjocka bitar, ben och senor upprepade gånger. En köttyxa förlitar sig inte bara på hur vasst bladet är utan även på momentumet du får när du svingar yxan, till skillnad från den sågande rörelsen du använder med en vanlig kniv. Därför är det bra om din köttyxa har tillräckligt med tyngd för ditt ändamål.

Kötthammare

En kötthammare används till att förbereda kött innan tillagning. Kötthammaren har en slät och en räfflad sida. Med den släta sidan bankar du köttet till önskad tjocklek och med den krusade sidan mörar du köttet. Mörning ser till så att köttet blir mörare, mindre segt och mycket lättare att skära i. En kötthammare används bland annat till att göra schnitzel för att få bitarna tillräckligt tunna.

Platteringsjärn

Platteringsjärn är som du kanske kan gissa till för att se till så att dina köttskivor blir tunna och platta. Ett platteringsjärn används bland annat för att göra lövbiff och rullader. Så nästa gång du serverar lövbiff - skippa den affärsköpta och gör egen lövbiff från utskuren ryggbiff med hjälp av ditt platteringsjärn.

Så tar du hand om dina redskap

Lyckas med mat tipsar

  • Använd din köttyxa till att skära grönsaker med kraftigt skal som till exempel butternut pumpa.
  • En kötthammare är väldigt smidig när du vill krossa hårda saker som till exempel karameller eller nötter.
Mer
Stäng
Sortera efter
Visar 1 - 11 av 11 Produkter


8297 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marit 2020/10/22
Portionsbröd form
Så rolig att baka med, men beställde fel form, har den andra större. En snabb leverans, snabbt svar med...
Louise 2020/10/21
Mycket nöjd
Jag är mycket nöjd med både produkter och service. Snabb leverans.
Maria 2020/10/21
Alltid nöjd
Är alltid nöjd med eran snabba leverans av bra grejer till köket. Men mitt senaste paket har visst posten tappat bort...
Andrea 2020/10/20
Tårtkartonger
Deras tårtkartonger är riktigt bra!
Mariam 2020/10/19
Jätte nöjd
Jag är jätte nöjd med allt jag köpte från er!:)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här