Le Creuset

Le Creuset används av både proffskockar och glada amatörer och sprider matglädje världen över. Traditionella grytor i emaljerat gjutjärn och stengods med ursprunglig design från det franska lantköket, idag utvecklade för att passa det moderna köket. Hos oss kan du hitta ett flertal olika produkter från le Creuset – utöver gjutjärnspannorna finner du även omelettpannor, pannkakslaggar, kaffepannor, wokpannor, vinpumpar och mycket annat.

Le Creuset är ett franskt varumärke som ända sedan 1925 tillverkat högkvalitativa köksredskap. Framförallt är Le Creuset förknippat med sina gedigna gjutjärnspannor, som faktiskt tillverkas på i princip samma sätt idag som för 90 år sedan.

  • Le Creuset är starkt förknippat med det franska lantköket och utöver de klassiska grytorna finns även stål- och aluminiumpannor, stengods, silikonredskap, textilier och vintillbehör i Le Creusets sortiment.

Le Creusets ikoniska gjutjärnsgrytor

Kommer i en mängd olika färger och sortimentet utvecklas med de moderna trenderna. Grytorna håller mer än en livstid och det är inte ovanligt att de går i arv från generation till generation. Le Creusets produkter andas verkligen hållbarhet och har en riktig premiumkänsla. Inte konstigt således att gjutjärnsgrytorna kommer med en livstidsgaranti.

Att laga höstiga grytor, smarriga långkok eller en enkel köttfärssås blir extra roligt i en Le Creuset-gryta och grytorna funkar utmärkt till vanliga spisar, gasspisar, induktionshällar eller i ugnen.
Le Creuset-produkter kostar ju en slant, men utslaget på alla år de går att använda är det en otroligt bra deal. När dina barnbarn tar över din gryta om 60 år kommer du förstå vilken klok investering din Le Creuset-produkt var.

Hos oss kan du hitta ett flertal olika produkter från le Creuset - utöver gjutjärnspannorna finner du även omelettpannor, pannkakslaggar, kaffepannor, wokpannor, vinpumpar och mycket annat.

  • Silikonredskap - Le Creusets silikonredskap är utvecklade för att uppfylla dina önskemål och behov i dina dagliga bestyr i köket. Skaften på köksredskapen, oavsett om de är i trä eller i nylon, har en elliptisk form med greppräfflor som ger dig ett fast och stadigt grepp om redskapet vid användning. Silikonhuvudet gör att du kan använda redskapen i alla sorters kärl och pannor utan att skada eventuell beläggning.
  • Vintillbehör - Den klassiska Le Creuset-korkskruven är baserad på uppfinnaren Herbert Allen's självuppdragande korkskruv. En självuppdragande korkskruv drar lätt ut korken ur vinflaskan när du vrider på handtaget. Formen på korkskruven passar perfekt över vinflaskans hals och kroppen på korkskruven är tillverkad i det flexibla materialet polykarbonat vilket gör korkskruven mycket hållbar. Själva skruven har non-stick-beläggning vilket gör att den glider i korkarna med lätthet. Le Creuset's Active Ball-korkskruvar fungerar på samma sätt, men dessa har även soft grip-yta på handtaget och på utsidan av korkskruven för bättre grepp, samt att de finns i flera olika färger.
  • Kryddkvarnar - Le Creuset's stilrena salt- och pepparkvarnar är tillverkade i högglansig akryl och har en garanti på 10 år. Kvarnarna har keramiska malverk, vilka är effektiva och hållbara samt resistenta mot korrosion. Du justerar enkelt grovleken på salt och peppar genom att skruva på knoppen högst upp på kvarnen. Knoppen är tillverkad av rostfritt stål och har samma form som knopparna på Le Creusets gjutjärnsgrytor. Kvarnarna i rött och orange är tonade så att de ska passa ihop med grytor och stengods från Le Creuset.
  • Stengods - Alla stengods produkter från Le Creuset är delvis handgjorda vilket gör varje produkt unik, det kan därför förekomma mindre variationer dem emellan. Le Creusets stengodsprodukter är extremt slitstarka och hållbara. Produkterna är glaserade på insidan med en hållbar och hygienisk glasyr som gör att de inte tar åt sig smak, lukt eller färg från matvarorna.
  • Toughened - Le Creuset's Toughened-serie innehåller härdade non-stick-pannor med en elegant design. Pannorna har en slitstark, effektiv non-stick-yta på hårt anodiserat aluminium som tillsammans ger en mångsidig och väldigt hållbar produkt som går att använda på alla värmekällor, inklusive på induktion. Pannorna kan användas i ugnen i upp till 260°C. Pannorna är lätta att rengöra och är fria från PFOA och PFOS. Lock finns att köpa till, och dessa tål upp till 220°C i ugn.
  • Gjutjärn - Le Creuset har tillverkat gjutjärnsprodukter sedan 1925 och de tillverkas än idag på samma sätt. Den lena emaljytan har bränts i 840°C och gör Le Creusets gjutjärnsprodukter hållbara och hygieniska. Gjutjärn är känt som ett av de bästa materialen till matlagning eftersom värmen fördelas jämnt. Le Creuset lämnar livstidsgaranti på alla sina gjutjärnsprodukter.

Skötselråd Le Creuset grytor och stengods

Le Creuset Emaljerade gjutjärnsgrytor:

  • Rengör din gjutjärnsgryta eller stekpanna och ta bort etiketterna innan du använder den första gången; diska i varmt vatten med lite diskmedel, skölj och torka av den noga.
  • Använd en värmekälla som passar grytans eller stekpannans storlek, om värmekällan är större än grytans diameter blir handtagen väldigt varma.
  • Det är sällan nödvändigt med höga temperaturer eftersom emaljerat gjutjärn håller värme mycket bra. Om du tillagar maten vid alltför hög värme kan resultatet bli dåligt och maten kan bränna vid. Tillaga helst maten på medelhög värme och låt sedan stå på svag värme.
  • Bestick av metall förstör emaljen, använd därför alltid bestick av plast, trä eller silikon som tål höga temperaturer. Skär aldrig maten direkt i grytan eller stekpannan, även knivar förstör emaljen.
  • Ställ aldrig ner den varma gjutjärngrytan i kallt vatten, en eventuell termisk chock kan förstöra emaljen. Låt alltid grytan svalna en stund innan du rengör den med varmt vatten och lite diskmedel. Är det svårt att få bort matresterna så fyller du bara grytan med varmt vatten och låter den stå i ungefär en kvart. Använd aldrig skursvampar, skurpulver, skrapor av metall eller rengöringsmedel som innehåller slipmedel.
  • Grytor och stekpannor med en insida av svart emalj kan med tiden missfärgas lite, försök inte ta bort missfärgningen – den förbättrar bara grytans stekförmåga och förhindrar att maten bränns vid.
  • När du har diskat grytan eller stekpannan måste du alltid torka av den ordentligt, ställ aldrig undan den om den inte är torr.
  • Det kan bildas lite rost på kanten med tiden, i så fall gnider du bara in den med lite matlagningsolja.
  • Grytor och stekpannor av emaljerat gjutjärn är väldigt slitstarka och kan därför användas i många år. Var dock alltid försiktig med dina grytor, de kan förstöras av att tappas i golvet, få våldsamma stötar eller slås mot skarpa kanter. De är dessutom tunga och ofta fyllda med varm mat, placera därför alltid grytan långt in på spisen eller matbordet om du har barn i köket.
  • För att grytan eller stekpannan ska värmas upp jämt och gradvis förvärmer du den på medelhög värme i ungefär fem minuter. Lägg sedan i fett eller matlagningsolja. Använd alltid grytlappar, handtagen blir varma under matlagning.
  • Det går även bra att ställa in grytan direkt i ugnen; vid maximalt 190°C om handtag och knoppar är av fenolplast, om handtag och knoppar däremot är av gjutjärn eller metall kan du ställa in den vid vilken temperatur som helst.

Skötselråd för din gjutjärnspanna:

  • Skölj ur din nya förinstekta gjutjärnspanna med ljummet vatten och en diskborste. Torka sedan ur den ordentligt.
  • Använd matolja, smör eller margarin av god kvalitet vid stekning. För att instekningen ska bli perfekt bör du ha i lite extra matfett de första gångerna du använder din gryta. Det kan osa ganska mycket ur din gjutjärnsgryta i början, men detta slutar efter några stekningar. Den kommer även att bli blankare och blankare, men detta beror bara på att den börjar bli ordentligt instekt.
  • Var noga med att rengöra din gryta eller panna direkt efter du använt den, det förhindrar att matpartiklar sätter sig i gjutjärnet och den är lättare att göra ren om den fortfarande är varm.
  • Torka ordentligt. Använd INTE diskmedel i din gjutjärnsgryta, och diska den aldrig i diskmaskin. Smörj däremot gärna in grytan, och ställ den på spisplattans eller ugnens eftervärme så att fettet torkar in i järnet. När grytan har svalnat torkar du ur överflödigt fett med lite hushållspapper.
  • Låt inte din gjutjärnsgryta stå med vatten i, rengör direkt efter användning för att förhindra rostbildning.
  • Förvara aldrig mat i grytan över natten, och servera helst maten i serveringsskålar så mår din gryta bättre.
  • Om din gryta eller stekpanna rostat så kan du enkelt åtgärda detta med en stålborste. Borsta ur den, torka bort lösa rostpartiklar med hushållspapper och smörj in grytan med matfett. Ställ in den i ugnen på ca 150 grader i 2-3 timmar, varefter du torkar ur överflödigt fett med lite hushållspapper.
  • Till skillnad från andra grytor och stekpannor, så blir gjutjärnskärl bara bättre och bättre ju mer du använder dem.
  • När du använt din gjutjärnsgryta ett tag så kan det behövas en ordentlig rengöring för att få bort eventuellt fastbränt fett. Täck botten med grovsalt, ungefär 1/2 cm tjockt lager. Ställ på spisen på hög värme, och låt stå så i ca 30 minuter, skaka om saltet då och då. Det som händer är att saltet drar ur fettet ur grytan. Häll sedan bort saltet och låt grytan svalna. Nästa steg är att olja in grytan. Häll i olja så att det täcker botten, sätt grytan på spisen igen, men på väldigt låg värme. Oljan ska bara värmas in i grytan, inte brännas in. Värm i ca 20 minuter och skaka hela tiden grytan. Häll sedan bort överflödig olja och torka ur grytan med hushållspapper.

Skötselråd för stengods från Le Creuset:

  • Stengods från Le Creuset tål ugn upp till 260 grader, mikrovågsugn, frys och diskmaskin. Använd INTE stengods på spisen eller andra direkta värmekällor.
  • Stengods är lätt att rengöra med varmt vatten med lite diskmedel i och tål även att diskas i diskmaskin.
  • Den emaljerade ytan är motståndskraftig mot repor och är hygienisk och absorberar varken lukt eller smak.
  • Ställ inte in din stengods-produkt i förvärmd ugn efter att du tagit ut den ur frysen; ställ in den i kall ugn och låt den värmas upp gradvis tillsammans med ugnen.
Mer
Stäng
Sortera efter
Visar 1 - 9 av 9 Produkter


8315 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kerstin Comstedt 2020/10/28
Kanonbra
Mycket nöjd med produkterna och mycket snabb leverans.
Eva-Britt 2020/10/28
Tack för min beställning
Bra priser, fina varor och snabb leverans ända till dörren.
Mariana 2020/10/28
Mariana
Snabb leverans och bra produkter det hjälpte mig mycket i dekorationen
Jessica M 2020/10/27
Snabbt
Snabb leverans!
Christine 2020/10/27
Silikonform
Mycket bra kvalite

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här