Skalknivar

Skalkniven går också under namnet grönsakskniv och lämpar sig allra bäst för just beredning av frukt och grönt. Strimlar, hackar och ansar grönsaker gör många dagligen, både professionella kockar och glada amatörer. Att ha en skarp och smidig skalkniv är därför ett måste. Hos lyckasmedmat.se hittar du garanterat en skalkniv som passar dig!

Att ...

Skalkniven går också under namnet grönsakskniv och lämpar sig allra bäst för just beredning av frukt och grönt. Strimlar, hackar och ansar grönsaker gör många dagligen, både professionella kockar och glada amatörer. Att ha en skarp och smidig skalkniv är därför ett måste. Hos lyckasmedmat.se hittar du garanterat en skalkniv som passar dig!

Att välja skalkniv

Vårt utbud av skalknivar är stort och brett. Att ha en mindre kniv i form av en skalkniv underlättar många göromål i köket, och framförallt skalning och delning av frukt och grönt. Att ansa och hacka grönsaker med en stor kniv blir tidskrävande då du inte kommer åt i mindre utrymmen där det krävs precision. Att ansa, det vill säga ta bort oönskade delar på en råvara, är enklast med en skalkniv.

Hos lyckasmedmat.se finns det många snygga och praktiska skalknivar från olika tillverkare. Vi erbjuder många varianter i olika prisklasser och utföranden. Föredrar du keramiskt knivblad framför metall har vi det, söker du ett ergonomiskt handtag av plast eller trä kan du vara säker på att du finner en sådan kniv hos oss. Vi har både stora och små grönsaksknivar med knivblad som mäter allt från 8 centimeter upp till 13 centimeter.

En skalkniv behöver inte uteslutande användas till att hacka, skala och dela grönsaker och frukt med, utan är bra till de flesta köksjobb där det krävs en mindre kniv. Att hyvla en hård parmesanost går till exempel utmärkt med hjälp av en skalkniv. I vårt sortiment av skalknivar hittar du den omtyckta kniven SP50 från varumärket MAC. Knivbladet på denna skalkniv är 13 centimeter och är en klassiker i många professionella kök. Denna skalkniv har en mycket slitstark egg och ett handtag av trä. Gillar du köksredskap som har ett traditionellt utseende kan detta vara en kniv för dig. Är du på jakt efter en skalkniv som har ett tandat blad kan vi erbjuda en sådan signerad Victorinox. Precis som MAC är Victorinox ett väletablerat varumärke som många professionella matlagare har som sitt favoritmärke. En skalkniv från Victorinox är tillverkad av rostfritt stål och har hela 25 års garanti.

När du hittat en skalkniv som du trivs med finns det vissa saker du kan tänka på som förlänger knivens skärpa och livslängd;

  • Man ska aldrig diska knivar i diskmaskinen då kniven kan skadas och förlora sin skärpa. Att handdiska sina knivar och alltid torka dem torra efteråt är den bästa möjliga rengöringsproceduren.
  • Du ska även undvika att slipa din skalkniv innan den har blivit slö. Att jämt och ständigt slipa knivbladet orsakar ett onödigt slitage vilket förkortar knivens livslängd.
  • Du kan också tänka på att använda skärbrädor av plast eller trä. Dessa material är mjuka och gör att kniven fortsätter att vara vass länge. Hårda underlag som till exempel marmor förslöar kniven fortare.
Mer
Stäng
Sortera efter
per sida
Visar 1 - 30 av 35 Produkter

6492 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Emma 2018/03/15
Supersnabb leverans!
Har inte hunnit prova det jag beställde än, men leveransen var ju toppen! Tog det ens 1 dag innan jag fick hem mina...
Pia Lundström 2018/03/15
Kaffe panna Visseljohanna
Snygg och rejäl kaffepanna, och en otroligt snabb leverans. Tack lyckasmedmat för att ni månar om era kunder med...
Christer 2018/03/15
Nöjd
Inga problem, alltid nöjd och bra produkter!
K. Björkman 2018/03/15
OK
Tog lite tid innan leveransen kom. Men det gjorde inte så mycket, huvudsak att jag fick den
Gundolf 2018/03/14
Bra Service
Bra Service, snabb leverans. Allt ok.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.81