Pralintillverkning

Pralintillverkning

Här hittar du allt du behöver för att göra egna praliner. Med rätt tillbehör och verktyg blir det både enklare och roligare att skapa fina och goda praliner!

Att göra egna praliner är riktigt roligt. Pralinformar är såklart bra att ha, och självklart en riktigt god choklad! Vi säljer endast choklad av hög kvalitet. Våra favoritmärken är Calleba...

Här hittar du allt du behöver för att göra egna praliner. Med rätt tillbehör och verktyg blir det både enklare och roligare att skapa fina och goda praliner!

Att göra egna praliner är riktigt roligt. Pralinformar är såklart bra att ha, och självklart en riktigt god choklad! Vi säljer endast choklad av hög kvalitet. Våra favoritmärken är Callebaut och Valrhona. Men när du har hållit på ett tag kanske du märker att det kan vara bra att ha lite andra verktyg och tillbehör också.

Det finns ett gäng olika produkter som underlättar vid tillverkandet av praliner:

  • Smältskål - Gör det enkelt att smälta chokladen över ett vattenbad.
  • Chokladskrapa används för att temperera choklad samt för att skrapa bort överflödig choklad från formarna.
  • En slickepott med inbyggd termometer är ett redskap som är väldigt praktiskt när chokladen ska tempereras!

En rolig sak är att du kan färga praliner med chokladfärg. Våra chokladfärger består av kakaosmör och olika färger. Det finns massor av olika färger. Hittar du ändå inte precis rätt nyans så kan du enkelt blanda dem med varandra för att få till just den färg du eftersträvar.

Vill du få tips och idéer för dina praliner så har vi samlat våra pralinrecept i vår blogg!

Utrustning för pralintillverkning

Beroende på hur mycket praliner du gör och hur avancerat du vill göra det finns det olika verktyg och hjälpmedel för tillverkningen av praliner.

För att göra praliner behövs det att chokladen tempereras. Det görs bäst på en marmorskiva men du kan även temperera chokladen på en baksten i granit. Det går även bra i ett vattenbad, se bara till att ha en bra termometer för att kunna ha koll på temperaturen. När du tempererar chokladen är det även bra att ha en chokladskrapa för att enkelt kunna sprida ut chokladen på stenskivan samt en slickepott som gör det enkelt att få tag på all choklad i skålen. Chokladskrapan används även sen när du ska skrapa bort överflödig choklad från pralinformarna.

För att fylla pralinerna är det smidigast att använda engångsspritspåsar. På så vis är det enkelt att få rätt mängd fyllning utan att det hamnar utanför.

Vi har ett bra set för pralintillverkning med pralinform, smältskål, verktyg, termometer och smoother som är det perfekta startsetet! Testa dig fram, använd kreativiteten och ha tålamod så kommer du lyckas göra goda praliner!

Mer
Stäng
Sortera efter
per sida
Visar 1 - 30 av 75 Produkter


8315 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kerstin Comstedt 2020/10/28
Kanonbra
Mycket nöjd med produkterna och mycket snabb leverans.
Eva-Britt 2020/10/28
Tack för min beställning
Bra priser, fina varor och snabb leverans ända till dörren.
Mariana 2020/10/28
Mariana
Snabb leverans och bra produkter det hjälpte mig mycket i dekorationen
Jessica M 2020/10/27
Snabbt
Snabb leverans!
Christine 2020/10/27
Silikonform
Mycket bra kvalite

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här