Microplane

Det amerikanska företaget Microplane specialiserade sig till en början på att tillverka raspar för snickeriarbeten. Men den produkt de flesta associerar Microplane med idag är otroligt vassa zestjärn, tack vare en kanadensisk kvinnas ilska. Hos lyckasmedmat.se hittar du ett stort urval av Microplanes oslagbara rivjärn!

Rivjärn från Microplane

Enligt företaget började tillverkningen av zestjärn på grund av att en kanadensisk kvinna blev frustrerad över ett slött rivjärn när hon stod i köket. Hon greppade istället sin mans trä-rasp, signerad Microplane, då hon behövde apelsinskal till en kaka. Raspen visade sig vara mycket mer effektiv än det rivjärn hon hade försökt använda från början, och tack vare denna incident tillverkar nu Microplane en rad verkligt vassa zestjärn samt fotfilar.

Microplanes bakgrund inom snickeribranschen tillför en ny dimension till de redskap som tillverkas för köksarbete och fotvård. Anledningen till att rivjärnen från Microplane upplevs så kraftfulla är att de är konstruerade av massvis med etsade kanter. Traditionellt stansar man ut kanterna på ett rivjärn, och dessa kanter biter givetvis, men tack vare Microplanes revolutionerande tillvägagångssätt beträffande etsningen skapas ett rivjärn nästintill lika vasst som ett rakblad. Själva snittet mot råvaran blir otroligt mycket skarpare och man kan göra många och fina snitt på kort tid.

Inom matlagningsbranschen anses Microplanes zestjärn och rivjärn vara av absolut världsklass. Att slippa använda oskarpa och otympliga rivjärn, som på sätt och vis sliter av skalet eller den så kallade zesten på exempelvis citroner, gör att kockar och konditorer sparar en hel del tid.

Microplanes rivjärn har en skärpa som är svår att finna hos något annat järn. De slipade upphöjningarna i rivjärnet är sylvassa och ger användaren ett oklanderligt slutresultat.

Microplanes stora utbud

Företaget tillverkar järn i olika storlekar vilka delas in efter storlek, serie eller användningsområde. Hos lyckasmedmat.se finner du rivjärn som Microplane Gourmet, Microplane Classic och Microplane Premium. Vissa av rivjärnen river fint medan andra ger ett grövre resultat. Det finns de som är utrustade med ett extra greppvänligt handtag av mjukt silikonmaterial. Samtliga rivjärnsmodeller är tillverkade av rostfritt stål, tål maskindisk och levereras med ett praktiskt förvaringsskydd.

Rivjärnen från Microplane går att använda till allt från att riva parmesanost och choklad till hårdare råvaror likt muskotnöt och rotfrukt. Att rivjärnen är funktionella råder det inga tvivel om, men de är också väldigt sköna i handen samt fina att titta på. Rivjärnens design är stilren men personlig. Handtagen kommer i många vackra färger där du exempelvis kan välja det järn som bäst matchar din övriga köksinredning. Att det finns så många olika rivjärnsstorlekar gör det också enkelt att hitta ett järn idealiskt för det tilltänkta användningsområdet.

Tveka inte att investera i ett zestjärn från Microplane om du spenderar mycket tid i köket. Rivjärnen fungerar lika bra för amatörer som för professionella matlagare.
Microplane Zester rivjärn - ett oslagbart rivjärn som både är prisvänligt och fantastiskt bra. Zester rivjärn är flitigt förekommande i olika matprogram här i Sverige.

Oavsett vilket sorts rivjärn du söker kan vi garantera att du inte blir besviken om du köper ett exemplar signerat Microplane!

Mer
Stäng
Sortera efter
Visar 1 - 19 av 19 Produkter

6692 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Alexander B 2018/04/23
Inga konstigheter
Jag köpte en pizzaspade. Ordern kom snabbt samt var bra packad.
Anneli 2018/04/23
Fin Cakes marsipan blå
Jättefin färg. Alltid snabba leveranser, toppen!
Lisbeth 2018/04/23
Bra produkter
Jättenöjd med min beställning som nådde mig på några dagar. Speciellt nöjd med bakduken Lékué som jag verkligen kan...
Fatma 2018/04/22
Jättenöjd
Jag hittar allt som jag behöver. Toppen hemsida
Kent Ekdahl 2018/04/22
Fortsatta problem med hållbarhetstid
Jag är stamkund vad gäller "Spice Islands" kryddor. Köpte nyligen (mitten av april 2018) 2 "tomate-mozzarella". Står...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.77