Pralinformar

Att göra egna chokladpraliner är inte alls så svårt som man kan tro! Och med hjälp av pralinformar i stadig polykarbonat blir det ännu enklare. Här hittar du pralinformar som kommer från Chocolate World i Belgien och används av konditorier och chokladtillverkare över hela världen. Vi har även pralinformar i silikon från Silikomart, Funktion och ...

Att göra egna chokladpraliner är inte alls så svårt som man kan tro! Och med hjälp av pralinformar i stadig polykarbonat blir det ännu enklare. Här hittar du pralinformar som kommer från Chocolate World i Belgien och används av konditorier och chokladtillverkare över hela världen. Vi har även pralinformar i silikon från Silikomart, Funktion och Dr. Oetker, samt några modeller i plast från Wilton och Kitchen Craft.

Tillverka chokladpraliner i pralinform

När du gjuter chokladpraliner i en pralinform blir resultatet alltid bäst om du använder dig av tempererad choklad, eftersom ytan då blir glansig och fin och chokladen blir lättare att jobba med. Tempererad choklad innebär att den värmts upp till vissa grader och sedan fått svalna några grader. Choklad ska inte smältas för hastigt, då blir den lätt grynig, den ska smältas försiktigt, och detta gör du antingen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Om du inte tempererar chokladen blir den matt och grå och den krymper inte i pralinformen, vilket gör att den blir nästintill omöjlig att få ut ur formen.

Pralinform i polykarbonat

Polykarbonat är ett stadigt material som tål hur mycket som helst. Chocolate World's pralinformar i polykarbonat används av chokladtillverkare över hela världen. De finns i oändligt många olika modeller och pralinerna blir fina och glansiga. Tänk på att du måste använda tempererad choklad, annars släpper inte pralinerna ur formen.

Pralinformen rengör du i hett vatten med lite diskmedel. Efter att du diskat dem kan du gärna låta dem torka på stående kant. Det kan vara svårt att få bort allt kakaofett, du kan därför torka dina pralinformar med lite hushållspapper innan du använder dem.

Pralinform i silikon

Silikomart's pralinformar i silikon är av hög kvalitet och silikonet är livsmedelsklassat. Pralinformarna klarar temperaturer mellan -60°C och +230°C. Du kan använda formarna i ugnen, mikron, kylen och frysen, och du kan flytta dem från frysen direkt in i ugnen utan att de blir förstörda! Alla Silikomarts produkter genomgår en noggrann kvalitetskontroll och följer FDA- och CE-föreskrifterna.

En fördel med pralinformar i silikon är att du aldrig behöver oroa dig för att chokladen ska fastna i formen eller bli förstörd när du tar ut dem, eftersom formarna är så mjuka. Det är heller inte något krav på att du använder dig av tempererad choklad, men däremot blir pralinerna glansigare och finare om du tempererar chokladen först. Gjut goda praliner med fyllning eller smaksätt chokladen med valfria smaksättningar.

Mer
per sida
Visar 1 - 30 av 158 Produkter

3623 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.79 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
H-G Karman 2017/03/22
Äggklocks
Klockan/Timer bra Men att man måste limma om magneterna är sämre
Nibia Souza... 2017/03/22
Excellent service
I've bought a couple of items to bake a birthday cake, and I'm really satisfied with all of it. The delivery was...
Ulrika 2017/03/22
Toppen
Snabb leverans! Innan jag la min beställning mejlade jag om några frågor jag hade och fick toppen bra svar. Tack så...
Carin 2017/03/22
Toppen!
Väldigt snabb leverans och marsipanen jag köpte var både lättarbetad och god. Supernöjd!
Sandra 2017/03/22
Toppen
Snabb leverans och bra kvalitet på baktillbehören jag köpte. Blev toppen till kalaset.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.65