Valrhona Choklad

Valrhona grundades 1922 i Rhône-dalen i södra Frankrike och ambitionen var att tillverka och leverera choklad till chocolatérier, konditorer och restauranger över hela världen. 1984 bestämde de sig även för att skapa ett sortiment för konsumenter och hemmagourmeter. Valrhonas goda kvalitet beror mycket på att man väljer ut bönorna på plats på plantagen och att varken bekämpningsmedel eller pesticidier används.

Hos oss hittar du Valrhonas choklad både som chokladkakor och som pellets i 1 kilospåsar, perfekt till bakning och pralintillverkning, i både vit, ljus och mörk choklad.

Valrhonas choklad

Valrhona använder bönorna Criollo, Forastero och Trinitario i sin choklad. Criollo är den finaste och mest delikata bönsorten; Forastero är den vanligaste kakaobönan och i den är smaken starkare än Criollo; Trinitario är en hybrid mellan Criollo- och Forasterobönor.

  • Valrhona Guanaja 70% Guanaja har en unik och originell blandning av Criollo-, Trinitario och Forasterosbönor från Guanaja på de Karibiska Öarna. Den höga kakaohalten ger en välbalanserad och ovanligt lång eftersmak full av varma toner. Den passar bra till bl.a. glass, mousse och tryfflar och som överdrag. Finns som både chokladkaka och pellets i 1 kilospåsar.
  • Valrhona Manjari 64% Manjari består av 100% Criollo från Indiska Oceanen. Criollo är en komplex och aromatisk böna som odlas på väldigt få ställen. Manjari har en stark, aromatisk smak med en fruktig friskhet och den äkta vaniljen framträder väl. Den passar bra till bl.a. glass, tryffel, mousse och chokladbakverk.
  • Valrhona Araguani 72% Araguani tillverkad av Criollo och Trinitario från två olika plantage i Venezuela och erbjuder en rik och komplex aromatisk profil med varma toner (russin, kastanjer, lakrits). Den passar till bl.a. glass, mousse, varm choklad och praliner.
  • Valrhona Bahibe 46% Bahibe mjölkchoklad med sin höga kakaohalt erbjuder en balans mellan sötman av mjölk och intensiteten i kakao, med inslag av nötter som höjs genom en fruktig syra och en något bitter smak. Kakaobönor från Dominikanska republiken. 
  • Valrhona Caraïbe 66% Caraïbe kallas "Mariage de Grands Crus" och kommer från ett litet plantage längs Karibiska havet och har mjuka aromer av nötter mot gommen. Caraibe är en perfekt balans mellan mjuk choklad och rostade, torkade frukter med en liten ekfinish.
  • Valrhona Alpaco Noir 66% En Grand Cru vars subtila blommiga dofter smälter utsökt i intensiva chokladnoter. Majoriteten av kakao som används i Alpaco kommer från den ecuadorianska Arribabönan. Den kombinerar styrka och elegans, och erbjuder fina blommiga aromer av jasmin och apelsin, intimt och intrikat sammanflätade med djupa kakaonoter.

Valrhona Fairtrade choklad

Valrhonas Andoa Noir 70% och Andoa Lait 39% är ekologiska och fairtrade-certifierade choklader som passar till bl.a. bakning.

  • Valrhona Andoa Lait 39%, en mjuk och fyllig choklad som förför med sin lena smak som förstärks av en bittersöt touch.
  • Valrhona Andoa Noir 70%, mörk choklad som värmer gommen med uppfriskande och kraftfull bitter sötma som utvecklas till nyanser av färskhet.
Mer
Visar 1 - 10 av 10 Produkter

3381 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.79 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Karl-Magnus 2017/02/19
Enkelt och snabbt
Bra sortiment och snabb leverans
Anton 2017/02/18
Fantastisk nätbutik!
Hade aldrig hört talas om lyckasmedmat.se, utan råkade av en slump hitta sidan när jag sökte efter en en produkt som...
Monika 2017/02/18
Alltid nöjd
Jag blir alltid nöjd med era produkter och snabba leveranser.
Marguerite... 2017/02/18
Besviken
Brukar inte bli besviken på era grejor men denna gången blev jag
Erik .a 2017/02/18
bara bra
snabbt skickat rejala grejer tobben nöjd

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.62