Valrhona Choklad

Valrhona grundades av den franske konditorn Monsieur Guironnet 1922 i den lilla staden Tain-l'Hermitage i Hermitage, ett vindistrikt nära Lyon, Frankrike, och är idag en av världens största chokladtillverkare. Valrhona choklad introducerades på den svenska marknaden för ca 20 år sedan och sedan dess varit bland de mest använda Chokladen hos otaliga livsnjutare och konditorier i hela landet.

Valrhona är noggrann med att inte blanda ihop bönor från olika ursprung, detta för att skapa så rena och unika kakaosmaker som möjligt.

Valrhonas goda kvalitet beror mycket på att man väljer ut bönorna på plats på plantagen och att varken bekämpningsmedel eller pesticidier används.

Hos oss hittar du Valrhonas choklad både som chokladkakor och som pellets i 1 kilospåsar, perfekt till bakning och pralintillverkning, i både vit, ljus och mörk choklad.

Valrhonas choklad

Valrhona använder bönorna Criollo, Forastero och Trinitario i sin choklad. Criollo är den finaste och mest delikata bönsorten; Forastero är den vanligaste kakaobönan och i den är smaken starkare än Criollo; Trinitario är en hybrid mellan Criollo- och Forasterobönor.

  • Valrhona Guanaja 70% Guanaja har en unik och originell blandning av Criollo-, Trinitario och Forasterosbönor från Guanaja på de Karibiska Öarna. Den höga kakaohalten ger en välbalanserad och ovanligt lång eftersmak full av varma toner. Den passar bra till bl.a. glass, mousse och tryfflar och som överdrag. Finns som både chokladkaka och pellets i 1 kilospåsar.
  • Valrhona Manjari 64% Manjari består av 100% Criollo från Indiska Oceanen. Criollo är en komplex och aromatisk böna som odlas på väldigt få ställen. Manjari har en stark, aromatisk smak med en fruktig friskhet och den äkta vaniljen framträder väl. Den passar bra till bl.a. glass, tryffel, mousse och chokladbakverk.
  • Valrhona Araguani 72% Araguani tillverkad av Criollo och Trinitario från två olika plantage i Venezuela och erbjuder en rik och komplex aromatisk profil med varma toner (russin, kastanjer, lakrits). Den passar till bl.a. glass, mousse, varm choklad och praliner.
  • Valrhona Bahibe 46% Bahibe mjölkchoklad med sin höga kakaohalt erbjuder en balans mellan sötman av mjölk och intensiteten i kakao, med inslag av nötter som höjs genom en fruktig syra och en något bitter smak. Kakaobönor från Dominikanska republiken. 
  • Valrhona Caraïbe 66% Caraïbe kallas "Mariage de Grands Crus" och kommer från ett litet plantage längs Karibiska havet och har mjuka aromer av nötter mot gommen. Caraibe är en perfekt balans mellan mjuk choklad och rostade, torkade frukter med en liten ekfinish.
  • Valrhona Alpaco Noir 66% En Grand Cru vars subtila blommiga dofter smälter utsökt i intensiva chokladnoter. Majoriteten av kakao som används i Alpaco kommer från den ecuadorianska Arribabönan. Den kombinerar styrka och elegans, och erbjuder fina blommiga aromer av jasmin och apelsin, intimt och intrikat sammanflätade med djupa kakaonoter.

Valrhona Fairtrade choklad

Valrhonas Andoa Noir 70% och Andoa Lait 39% är ekologiska och fairtrade-certifierade choklader som passar till bl.a. bakning.

  • Valrhona Andoa Lait 39%, en mjuk och fyllig choklad som förför med sin lena smak som förstärks av en bittersöt touch.
  • Valrhona Andoa Noir 70%, mörk choklad som värmer gommen med uppfriskande och kraftfull bitter sötma som utvecklas till nyanser av färskhet.

Temperera choklad från Valrhona

Valrhonas choklad har sina egna temperaturer så när du ska temperera choklad från Valrhona så är det viktigt att följa dessa siffror nedan:

Valrhona Vit choklad: Smält till 45-48˚C - Svalna till 26-27˚C - Arbetstemperatur 28-29˚C
Valrhona Mjölkchoklad: Smält till 45-48˚C - Svalna till 27-28˚C - Arbetstemperatur 29-30˚C
Valrhona Mörk choklad: Smält till 55-58˚C - Svalna till 28-29˚C - Arbetstemperatur 31-32˚C
Valrhona Inspiration: Smält till 40-45˚C - Svalna till 26-27˚C - Arbetstemperatur 28-29˚C

Mer
Stäng
Sortera efter
per sida
Visar 1 - 30 av 34 Produkter


8224 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Anders Ervik 2020/09/20
Ny kund
Jag är en alldeles ny kund eftersom jag precis upptäckt er hemsida. Har alldeles nyligen köpt en vara som var svår...
Wilhelm... 2020/09/20
Gräddbunke
Mycket snabb och väl embalerat leverans. Kommer att beställa fler saker från denna firma.
Suzan 2020/09/20
Jag är jättenöjd med min beställning.
Alltid snabb leverans. Ni är bäst
Emma 2020/09/19
Nöjd nöjd nöjd
Supernöjd, snabb leverans och bra grejer!
Marie HP 2020/09/19
Dagens köp
Allt gick supersmidigt att beställa. Bra beskrivning av varan. Då nu väntar jag med spänning, på att de snart är här....

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här