Gjutjärnsgrytor

Emaljerat gjutjärn har i många år ansetts vara ett av de bästa materialen för grytor. Det bästa är att emaljerade gjutjärnsgrytor kan användas på alla sorters värmekällor, inklusive induktion. Det emaljerade gjutjärnet garanterar en sund matlagning som bevarar matens goda smak och alltid ger ett perfekt resultat vare sig maten ska sjudas på svag...

Emaljerat gjutjärn har i många år ansetts vara ett av de bästa materialen för grytor. Det bästa är att emaljerade gjutjärnsgrytor kan användas på alla sorters värmekällor, inklusive induktion. Det emaljerade gjutjärnet garanterar en sund matlagning som bevarar matens goda smak och alltid ger ett perfekt resultat vare sig maten ska sjudas på svag värme, kokas, fräsas, grillas eller stekas på hög värme. Dessutom ser emaljen till att din gjutjärnsgryta inte tar smak av råvarorna och är lätt att rengöra.

Skötselråd gjutjärnsgrytor

Ställ aldrig ner en varm emaljerad gjutjärnsgryta i kallt vatten
Detta eftersom en eventuell termisk chock kan förstöra emaljen. Låt alltid grytan svalna en stund innan du rengör den med varmt vatten och lite diskmedel.

Använd aldrig skursvampar, skurpulver, skrapor av metall eller rengöringsmedel som innehåller slipmedel. När du har diskat din gjutjärnsgryta torkar du av den ordentligt, ställ aldrig undan den om den inte är torr. Det kan bildas lite rost på kanten med tiden, men då gnider du bara in den med lite matlagningsolja.

Bestick och redskap av metall förstör emaljen i din gjutjärnsgryta, använd därför alltid redskap av plast, trä eller silikon som tål höga temperaturer. Skär aldrig maten direkt i grytan eller stekpannan, även knivar förstör emaljen.

Grytor och stekpannor med en insida av svart emalj kan med tiden missfärgas lite, försök inte ta bort missfärgningen – den förbättrar bara grytans stekförmåga och förhindrar att maten bränns vid.

Använda emaljerad gjutjärnsgryta på induktionshäll

 • Använd alltid en spisplatta med samma diameter som din gjutjärnsgryta för bästa resultat. Det ger en jämn värmespridning vid tillagning.
 • Öka värmen successivt, då undviker du en värmechock. Särskilt viktigt om du använder induktionshäll. Använd inte maxvärme eller "booster" funktion.
 • För att undvika sprickbildning på emaljen, börja alltid med låg värme och öka försiktigt. Använd aldrig maxtemperatur när du lagar mat i emaljerad gjutjärnsgryta.

Våra gjutjärnsgrytor

Staub:

 • Staubs gjutjärnsgrytor tillverkas i Frankrike och har ett effektivt självösande system. Speciella piggar i locket, samt formen och vikten på locket, gör att fukten stannar i grytan.
 • Svart matt emalj på insidan ger en fördel vid brässering, stekning och karamellisering, är lätt att rengöra, håller längre, samt att det tål högre värme och inte repas så lätt.
 • Staubs gjutjärnsgrytor finns i flera fina färger och tillverkas genom en traditionell gjutningsprocess med innovativa emaljeringstekniker.
 • Passar alla värmekällor inklusive induktion.
 • Internationella kända kockar såsom Paul Bocuse från Frankrike och Stefan Stiller från Kina föredrar Staubs gjutjärnsgrytor.

 Le Creuset:

 • Emaljerade gjutjärnsgrytor från Le Creuset är kända över hela världen för sin höga kvalitet. Den unika emaljen är inte bara hållbar utan är även lätt att rengöra.
 • Le Creuset erbjuder ett brett urval av form och storlek som passar till alla typer av matlagning.
 • Elegant design i många färger gör att du kan skapa din egen personliga stil i köket.
 • Le Creuset erbjuder livstidsgaranti på sina gjutjärnsgrytor.
 • Passar alla värmekällor, inklusive induktion.

 Chasseur:

 • Chasseurs gjutjärnsgrytor tillverkas av återvunna råa material.
 • Utsidan och insidan av de flesta grytorna är försedda med ett dubbelt lager av lackad eller matt emalj som ser till att produkten förblir hållbar, hygienisk och enkel att rengöra.
 • Passar alla värmekällor inklusive induktion.
 • Kvalitetskontrollen i fabriken är noggrann och ingen produkt saluförs innan dess att den setts över samt godkänts av en kunnig hantverkare.
Mer
Visar 1 - 22 av 22 Produkter

3860 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.79 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Irene 2017/04/28
Service
Gjorde en beställning under helgen och skrev i kommenatren att jag önskade en snabb leverans. Måndag morgon får jag...
Irene 2017/04/28
Service!
Gjorde beställningen under helgen och skrev i kommenatren på beställningen att jag önskade en snabb leverans. Skulle...
Clara 2017/04/28
Felköp
Jag hade beställt fel vara och så är det ingen bytesrätt på vissa varor
Madelene 2017/04/28
Super nöjd
Är super nöjd med mina varor som jag beställde av er. Hur klockren som helst. Kommer beställa mer utav er.
Åsa 2017/04/27
Funktion soppgryta 10l
Jättefin gryta, känns robust. Bra service när jag ringde, och snabb leverans.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.62