Gjutjärnsgrytor

Emaljerat gjutjärn har i många år ansetts vara ett av de bästa materialen för grytor. Det bästa är att emaljerade gjutjärnsgrytor kan användas på alla sorters värmekällor, inklusive induktion. Det emaljerade gjutjärnet garanterar en sund matlagning som bevarar matens goda smak och alltid ger ett perfekt resultat vare sig maten ska sjudas på svag...

Emaljerat gjutjärn har i många år ansetts vara ett av de bästa materialen för grytor. Det bästa är att emaljerade gjutjärnsgrytor kan användas på alla sorters värmekällor, inklusive induktion. Det emaljerade gjutjärnet garanterar en sund matlagning som bevarar matens goda smak och alltid ger ett perfekt resultat vare sig maten ska sjudas på svag värme, kokas, fräsas, grillas eller stekas på hög värme. Dessutom ser emaljen till att din gjutjärnsgryta inte tar smak av råvarorna och är lätt att rengöra.

Skötselråd gjutjärnsgrytor

Ställ aldrig ner en varm emaljerad gjutjärnsgryta i kallt vatten
Detta eftersom en eventuell termisk chock kan förstöra emaljen. Låt alltid grytan svalna en stund innan du rengör den med varmt vatten och lite diskmedel.

Använd aldrig skursvampar, skurpulver, skrapor av metall eller rengöringsmedel som innehåller slipmedel. När du har diskat din gjutjärnsgryta torkar du av den ordentligt, ställ aldrig undan den om den inte är torr. Det kan bildas lite rost på kanten med tiden, men då gnider du bara in den med lite matlagningsolja.

Bestick och redskap av metall förstör emaljen i din gjutjärnsgryta, använd därför alltid redskap av plast, trä eller silikon som tål höga temperaturer. Skär aldrig maten direkt i grytan eller stekpannan, även knivar förstör emaljen.

Grytor och stekpannor med en insida av svart emalj kan med tiden missfärgas lite, försök inte ta bort missfärgningen – den förbättrar bara grytans stekförmåga och förhindrar att maten bränns vid.

Använda emaljerad gjutjärnsgryta på induktionshäll

 • Använd alltid en spisplatta med samma diameter som din gjutjärnsgryta för bästa resultat. Det ger en jämn värmespridning vid tillagning.
 • Öka värmen successivt, då undviker du en värmechock. Särskilt viktigt om du använder induktionshäll. Använd inte maxvärme eller "booster" funktion.
 • För att undvika sprickbildning på emaljen, börja alltid med låg värme och öka försiktigt. Använd aldrig maxtemperatur när du lagar mat i emaljerad gjutjärnsgryta.

Våra gjutjärnsgrytor

Gense Le Gourmet:

 • Om du vill ha ett professionellt resultat, finns inget bättre material att laga mat i än gjutjärn.
 • Le Gourmet är framställd i äkta gjutjärn, ett material som har en enastående och särskild förmåga att fördela och hålla värmen.
 • Alla Le Gourmets gjutjärnsprodukter är inbrända i rapsolja och kräver därför ett minimalt användande av fett.
 • De ger ett professionellt stekresultat och blir vackrare ju mer de används. Maten blir också både nyttigare och godare tack vare gjutjärnet.
 • De är lämpliga för moderna spisar med hällar i glaskeramik samt traditionella spisar.

 HOLM:

 • HOLMs gjutjärnsgrytor är gjorda av äkta gjutjärn och ger ett professionellt resultat varje gång.
 • Gjutjärn fördelar och håller värmen på ett utmärkt sätt.
 • Svart matt emalj på insidan ger en fördel vid brässering, stekning och karamellisering, är lätt att rengöra, håller längre, samt att det tål högre värme och inte repas så lätt.
 • Gjutjärnspannorna går att använda på både moderna spisar med hällar i glaskeramik och traditionella spisar.
 • Rengör dem helst bara med varmvatten, men vid behov kan du diska pannorna. Torka dem ordentligt efteråt och olja in med matolja.

 Funktion:

 • Gjutjärnsgrytorna är tillverkade av gjutjärn med tvåfärgad svart emalj utvändigt och vit emalj invändigt.
 • Emaljen är lätt att rengöra, håller längre och tål högre temperaturer.
 • Gjutjärn bevarar och fördelar värmen jämnt och snabbt.
 • Perfekt till alla värmehällar - även induktion.
 • Grytorna kan användas med locket på i ugnen.
Mer
per sida
Visar 1 - 30 av 35 Produkter

5370 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ulf Persson 2017/11/17
Fin choklad
Bra produkt och snabb leverans. Några dagar efter leverans var priset 10% lägre. Sånt blir man sur på.
Agneta 2017/11/16
Tack!
Tack för en snabb leverans av bra grejor, så nöjd!!
Ida 2017/11/16
Snabbt
Bra o snabb leverans :)
Göran Holm 2017/11/16
Baksten
Mycket snabb leverans av baksten med några tillbehör. Pizzan blev mycket god vid första "provbaket". Det blir...
Rana A 2017/11/16
fin
fint

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.78