Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Brownie med pecannötter

Grunden till detta recept kommer från matbloggen Kryddburken. Vi har bytt ut chokladtypen, sockret och nötterna.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 150 gr Toblerone
  • 100 gr Marabou dark pistachio
  • 4 dl rårörsocker (strö)
  • 150 gr pecannötter grovt hackade
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 4 ägg

Gör såhär

  1. Använd en ugnsfast form med lite högre kanter (ca 21*26 cm).
  2. Klä formen med bakplåtspapper genom att klippa pappret i lagom stora bitar och lägg det omlott i formen.
  3. Smält smöret i en kastrull och dra av det från plattan. Pensla bakplåtspappret med lite smör. Bryt ner chokladen i det varma smöret och låt den smälta.
  4. Tillsätt sedan råsocker och nötter i smör- och chokladblandningen. Sikta ner vetemjöl blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker, blanda ordentligt. Rör sedan i äggen ett i sänder och se till allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader. Efter 30 minuter tas kakan ut ur ugnen . Släpp ner formen på en tjock skärbräda så kakan sjunker ihop.
  6. Detta knep gör att kakan blir mer kompakt i konsistensen och utan luftbubblor! Låt sedan kakan grädda ytterligare 10 minuter. Det blir en kladdig men inte rinnig brownie!
  7. Låt kakan svalna något i rumstemperatur, men ställ sedan in den i kylen för att svalna helt! Skär upp i fyrkanter och servera med vaniljglass eller vispad grädde.
  8. Grunden till detta recept har jag hittat på matbloggen Kryddburken som jag rekommenderar till alla matälskare. Jag har bytt ut chokladtypen, sockret och nötterna.

Här hittar du fler recept på härlig Fuge brownie.

Kategorier Choklad - Recept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se