Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Hjortronmousse

Härlig luftig Hjortronmousse att använda som tårtfyllning eller servera med lite rårörda hjortron som dessert.

4 av 5 (3 recensioner)
 Hjortronmousse

Hjortronmousse

  • Förberedelser: 3 timmar.
  • Tillagning ca: ca 15 minuter
  • Klart på: 35 minuter och tiden i kylen
  • Receptet räcker till 2 normalstora tårtor eller 10-15 efterrätter
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Hjortronmousse
  • 275 kcal

Ingredienser

Så här gör du Hjortronmousse

  1. Värm upp bärpurén till ca 60 grader och låt gelantinbladen smälta i purén. Låt det hela svalna till rumstemperatur.
  2. Rör samman marängen med hjortronpurén.
  3. Vänd ned grädden och låt moussen stelna i kylen ett par timmar.
  4. Använd som tårtfyllning eller servera med lite rårörda hjorton som dessert.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut gelantinet till agar-agar.
  • Byt ut hjortronpuren till valfri sylt eller choklad så får du en underbar mousse.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Tårtfyllningar

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se