Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Rödbetssallad

En riktigt god och enkel rödbetssallad som passar väldigt bra till julmaten. Men prova den även som tillbehör till grillad fisk.

5 av 5 (1 recension)

Rödbetssallad går såklart att köpa färdig. Men har du testat göra din egen rödbetssallad någon gång? Det är enkelt, går snabbt och blir väldigt gott. Du vet precis vad den innehåller och du slipper konstiga tillsatser. Här är ett recept på rödbetssallad med äpple!

Rödbetssallad är ett klassiskt tillbehör på julbordet. Men det är även väldigt gott till t. ex. grillad fisk. Använd fantasin och servera rödbetssallad som en färgkick till alla möjliga rätter.

Recept Rödbetssallad

Rödbetor tillsammans med syrliga äpplen och pepparrot - ljuvligt gott och fräscht. Så här gjorde vi rödbetssallad på Stadshotellet i Luleå:

Tillagningstid: ca 15 Minuter

Ingredienser

  • 1 burk inlagda rödbetor ca 580 g i fina strimlor
  • 2 syrliga äpplen skalade, urkärnade och fint strimlade
  • 0,5 dl fint strimlad saltgurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lättvispad grädde
  • 1-3 msk riven färsk pepparrot
  • salt
  • mald vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda majonnäs med grädde.
  2. Låt rödbetorna rinna av i en sil blanda dem sedan med pepparrot, äpple och saltgurka.
  3. Rör ihop allt med majonnäsblandningen, smaka av med salt och peppar. Rödbetssalladen håller ca 5 dagar i kylskåp.

Lyckas med mat tips för rödbetsalladen!

  • Rödbetssallad är gott som tillbehör till julbordet. Eller på en smörgås tillsammans med julskinka och köttbullar. Testa även att garnera smörgåsen med en kvist persilja.
  • För att få variation på din rödbetssallad är ett tips att skära rödbetorna på olika sätt. Antingen kan du skära de som skivor eller stavar eller tärna dem.
  • Den här rödbetssalladen blir allra godast om du använder syrliga, hårda äpplen, till exempel Granny Smith.
  • Om du vill ha en rödare rödbetssallad kan du blanda i mer rödbetsspad.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier PåskmatRecept på Julmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se