Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  120 dagar öppet köp

11 Snygga Morsdagstårtor

Morsdag är en alldeles speciell dag för alla mammor. Här hittar du 11 inspirerande morsdagtårtor som bakats för att fira alla toppenmammor där ute!

4.5 av 5 (2 recensioner)
11 Snygga Morsdagstårtor

Mors Dag

Mors dag är en högtid då barn firar sina mödrar, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj. Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne.

Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg.

Morsdagstårta bakad på villkorslös kärlek

Våra föräldrar är bland de käraste vi har här på jorden och det är en självklarthet att fira denna underbara människa som tagit oss till världen, matat oss, hjälpt oss att stå på våra egna ben och överöst oss med villkorslös kärlek! Det minsta vi kan göra för vår älskade Mamma är att uppmärksamma henne denna dag med en välbakad och smakrik tårta. Ta reda på din mammas favoritsmaker och blanda ihop härliga fyllningar till din tårta, och kanske du kan dekorera den med mammas älsklingsblommor? Vi har allt du behöver för att göra dina egna sockerblommor. Vi har även färdiga sockerblommor du kan använda! Allt till sockerblommor hittar du här!

Presenttips till Mors Dag hittar du här!

Chokladgrädde på tårtan

Varje år bakas det oräkerliga tårtor till alla våra älskade mödrar och självklart finns det tusentals sätt att göra detta på. Vi har därför samlat några tårtor som du kan låta dig inspireras av i jaken på din mors perfekta tårta. Ett tips på vad du kan använda som fyllning eller ha på tårtan är chokladgrädde. Det är superenkelt att göra och väldigt gott! Använd smält choklad eller ett kakaopulver av hög kvalitet och vispa ihop det tillsammans med grädde och florsocker. Enklare kan det inte blir!

Recept Chokladgrädde

 • Förberedelser: ca 2 minuter.
 • Tillagning ca: ca 3 minuter
 • Klart på: 5 minuter
 • Räcker till 1 tårta
 • Pâtisserie
Chokladgrädde har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
 • 370 kcal

Ingredienser

 • 2 dl vispgrädde
 • 1 msk kakao eller 50 g smält choklad
 • 1 msk florsocker

Gör så här:

 1. Vispa grädden tillsammans med kakaon och florsockret.
 2. Använder du smält choklad så börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Vispa sedan ihop chokladen med grädde och florsocker.
 3. Använd som tårtfyllning, på tårtan eller som tillbehör.

Morsdag tårta

Morsdagstarta

"Tårtan är gjord på ljusa bottnar med två fyllningar. Passionfruktsmousse och hallonmousse. Den är spacklad med marängsmörkräm med en vanlig drip och en upside down drip. Som kronan på verket har jag toppat den med en marängkrans som jag gräddat i ett stycke." Bakad av Madeleine Ekholst.

Istället för en bukett - Morsdagstårta

Istallet for en bukett - Morsdagstarta

"Vackert utsmyckad morsdagstårta med rosor i en flätad korg. Tårtan är gjord på saftiga sockerkaksbottnar fylld med hallongrädde och en len, krämig vaniljsås. Utanpå är den spacklad och spritsad med marängsmörkräm och rosorna är gjorda i sockerpasta och marsipan." Bakad av Lotta Rosenkvist.

Morsdagstårta med blommor

 Morsdagstarta med blommor

Morsdagstårta med en blandning av syrliga och söta smaker bakad av Ljunghäger Turtoft.

Mors dag

Mors dag

"Tre systrar gav den här tårtan i present till sin mamma på mors dag. En av de ville att den skulle ha många fina blommor, den andra ville att den skulle vara i pastellfärger och den sista önskade att tårtan skulle vara god och gjord med kärlek. Jag lyckades uppfylla alla deras önskemål. Tårtan smakade mycket choklad och kaffe med lite Baileys Irish Cream. För första gången använde jag mig av kristyr för att göra mönstret runt tårtan." Bakad av Alicja Domanska

Sagolik Morsdagstårta
Sagolik Morsdagstarta

"Tårtan består av chokladbottnar fyllda och spacklade med vaniljmarängsmörkräm. Rosor och blad är spritsade med samma smörkräm. Tårtan är mjölk- och sojafria." Bakad av Angelica Tollefors Bristam.

Mors dag tårta

Mors dag tarta

"Tårtan har choklad tårtbotten och är fylld med mangmousse, färska mangobitar och citronmousse.Täckt med vitmarsipan.Blomman är gjord av marsipan och penslad med glitter." Bakad av Zarinjan


Hjärtformad tårta till mamma

Hjartformad tarta till mamma

Chokladbottnar fyllda med nutellamousse och spacklade med hallonkräm. Täckt och dekorerad med sockerpasta. Bakad av Carola.

Mamma

Mamma

"Denna tårta gjorde jag till min älskade mamma på mors dag." Bakad av Sofia Ekelund.

En blomsterkorg till morsdagstårta!

En blomsterkorg till morsdagstårta

Tårta med vaniljbottnar, fyllningar av bärmousse och glasscreme. Korg och blommor är gjorda av marsipan. Bakad av Tabitha Dahlqvist.

Härligt blommig Morsdagstårta

Harligt blommig Morsdagstarta

Tårtan består utav rulltårtebottnar fyllda med vit chokladmousse och jordgubb/rabarbermousse. Tårtan är täckt med marsipan och alla dekorationer är gjorda i sockerpasta. Bakad av Josefine Pagander.

Morsdagstårta i sängen
Morsdagstarta i sangen med barnen

"Morsdagstårta där jag avbildat hela vår familj med katter, barn och mig själv med lillebror i magen. Maken ligger i sängen och har somnat medan han läst illustrerad vetenskap och lyssnat på ljudbok. Ingenting kan väcka honom. Barnen har sina favoritpyjamasar på sig. Lilltjejen som älskar att rita har gjort ett morsdagskort medan stora tjejen som älskar att plocka blommor firar mig på detta sätt. One big happy family."

Vaniljbottnar fylld med päronfluff och Marabou Daim-choklad. Täckt med grädde och fondant och dekorationer i fondant. Bakad av Sophia Lindberg.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se