11 Tårtor till Morsdag

Morsdag är en alldeles speciell dag för alla mammor. Här hittar du 11 inspirerande tårtor som bakats för att fira alla toppenmammor där ute!

11 Tårtor till Morsdag

Morsdag


Mors dag är en högtid då barn firar sina mödrar, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj. Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne.

Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg.

Tårta bakad på villkorslös kärlek


Våra föräldrar är bland de käraste vi har här på jorden och det är en självklarthet att fira denna underbara människa som tagit oss till världen, matat oss, hjälpt oss att stå på våra egna ben och överöst oss med villkorslös kärlek! Det minsta vi kan göra för vår älskade Mamma är att uppmärksamma henne denna dag med en välbakad och smakrik tårta. Ta reda på din mammas favoritsmaker och blanda ihop härliga fyllningar till din tårta, och kanske du kan dekorera den med mammas älsklingsblommor? Vi har allt du behöver för att göra dina egna sockerblommor. Vi har även färdiga sockerblommor du kan använda!

Allt till sockerblommor hittar du här!

Varje år bakas det oräkerliga tårtor till alla våra älskade mödrar och självklart finns det tusentals sätt att göra detta på. Vi har därför samlat några tårtor som du kan låta dig inspireras av i jaken på din mors perfekta tårta.

Sagolik Morsdagstårta

Tårtan består av chokladbottnar fyllda och spacklade med vaniljmarängsmörkräm. Rosor och blad är spritsade med samma smörkräm. Tårtan är mjölk- och sojafria. Bakad av Angelica Tollefors Bristam.

Fruktig Morsdagstårta

Tårtan är gjord av fluffig sockerkaka med hemkokt vaniljkräm. Fylld med lättvispad grädde, banan och persika. Bakad av Siham Aychouh.


Hjärtformad tårta till mamma

Chokladbottnar fyllda med nutellamousse och spacklade med hallonkräm. Täckt och dekorerad med sockerpasta. Bakad av Carola.

En blomsterkorg till morsdagstårta!

Tårta med vaniljbottnar, fyllningar av bärmousse och glasscreme. Korg och blommor är gjorda av marsipan. Bakad av Tabitha Dahlqvist.

Rostårta till mamma

Citronsockerkaka till botten och sedan sprängfull med härlig rabarbermousse, spacklad med fransk smörkräm och sedan egen marschmallowfondant. Dekorerad med handmålade små rosor och rosor + blad i gumpaste, handmålade och dustade. Bakad av Marny Moquist.

Härligt blommig Morsdagstårta

Tårtan består utav rulltårtebottnar fyllda med vit chokladmousse och jordgubb/rabarbermousse. Tårtan är täckt med marsipan och alla dekorationer är gjorda i sockerpasta. Bakad av Josefine Pagander.

Uggletårta till en klok mamma!

Tårta fylld med rabarber och vit choklad. Dekorerad med marsipan till en uggla. Bakad av Linda.

Morsdagstårta med mamma på toppen

”Den här tårtan är täckt med rosa marsipan och jag har skulpterat en figur som ska föreställa min mamma ovanpå tårtan. Runt omkring har jag strött ut handgjorda (egengjorda) dollarsedlar och mynt. Jag har även placerat två shoppingpåsar på tårtan. Allt är gjort av marsipan. Tårtan är fylld med kiwimousse och vit chokladmousse. Det är en vanlig tårtbotten med smak av vanilj.” Beskriver Ida som bakat tårtan.

Storslagen Morsdagstårta

Tårta gjord av ljus glutenfri vaniljbotten, fylld med jordgubbsmousse, glasscreme och vit chokladmarängsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är handgjorda i sockerpasta och ätbar spets. Bakad av Martina Kihlström.

Klassisk Morsdagstårta

Tårta gjord på chokladbotten, fylld med hallon- och passionsfruktsmousse. Dekorerad med passionsfrukt och spritsad grädde. Sockerpasta med texten mamma på. Bakad av Jonna Hemmingsson.

Morsdagstårta i sängen

"Morsdagstårta där jag avbildat hela vår familj med katter, barn och mig själv med lillebror i magen. Maken ligger i sängen och har somnat medan han läst illustrerad vetenskap och lyssnat på ljudbok. Ingenting kan väcka honom. Barnen har sina favoritpyjamasar på sig. Lilltjejen som älskar att rita har gjort ett morsdagskort medan stora tjejen som älskar att plocka blommor firar mig på detta sätt. One big happy family."

Vaniljbottnar fylld med päronfluff och Marabou Daim-choklad. Täckt med grädde och fondant och dekorationer i fondant. Bakad av Sophia Lindberg.

Kategorier: Tårtor

Dela

Sök recept

Kategorier

5398 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Karin 2017/11/20
Helnöjd
Otroligt snabb leverans! Suveräna grejer!
Carina Tropp /... 2017/11/20
Lyckad Ljuvlig Kola
Jag köpte karamelpapir och det blev verkligen en lydig känsla över kolan! Tack för ett superbra bemötande av...
Helena Larsson 2017/11/20
Smidigt att returnera
Beställde fel vara men inga problem att skicka tillbaka. Tog dock längre tid att få varan än angivet i beställningen.
Karin Kock-Larsen 2017/11/20
Presentkort
Det gick snabbt och var enkelt att beställa
Maria Andersson 2017/11/20
Handel
Det är lätt att handla och varorna kommer snabbt till mig .Varor som jag har handlat hos er har alltid varit till...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.77