Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Inspiration till Bröllopstårtan

Bröllopstårtan är en väldigt viktig detalj på bröllopet! Sitter du i bröllopstankar? Nu har bröllopssäsongen kommit igång, kika in här och inspireras av blomstrande och härliga bröllopstårtor.

4.25 av 5 (4 recensioner)

Bröllopstårtans födelse


Det är först på 1900-talet som dagens bröllopstårta gör entré. De allra mest pompösa skapelserna är inspirerade från USA med många lager och höga tårtor på ställningar som är draperade i grädde. Krokanen, ett bakverk som består av bågar och valv gjorda av mandelmassa och äggvita, är också populär som festtårta, och en sådan serverades exempelvis på Kung Carl Gustaf och Silvias bröllop 1976. Tårtan pryddes med 160 rosor av marsipan.

Det är även under 1900-talet som många traditioner kring själva tårtan föds, som att den första biten skärs av brudparet och att bruden ger brudgummen ett första smakprov.

Bröllopstårta - planering är viktig!


Bröllopstårtan är en av höjdpunkterna under ett bröllop. Det brukar vara en spektakulär skapelse med en lamslående design och ibland är det även den störta tårta vi någonsin sett! Oavsett hur du vill ha din bröllopstårta så är det viktigt att börja planera i god tid, särskilt om du ska baka den själv.

Smaken på de olika fyllningarna väljer du helt utifrån era favoritsmaker. Gör gärna några olika smakprovstårtor så du känner att du fått kläm på de olika smakernas fylligheter och även på fastheten på fyllningarna du ämnar att använda. Ska du göra en flervåningstårta är det viktigt att ha bra stadga i tårtfyllningarna så de inte rasar ihop av tyngden. Ett hett tips är att använda tårtpelare som du kan klippa av till önskad längd, de kommer ge ett bra stöd i våningstårtan.

Du har säkert en ungefärlig bild över hur er tårta ska se ut och är det du som ska skapa tårtan har du en chans att verkligen få sätta din egen prägel på utseendet! En bra bas kan vara vit sockerpasta eller vit marsipan.

Förutom inspirationsbilder på bröllopstårtor så har vi skapat en helt egen kategori med allt du kan tänkas behöva till både bröllopstårtan och bröllopsfesten som du kan frossa i!

Skära upp en bröllopstårta

Det finns vissa etikettsregler vad gäller själva uppskärningen av bröllopstårtan. Först ska det tillkännages att brudparet ska skära upp tårtan. Brudparet ska sedan skära upp tårtan tillsammans och då ska brudgummens högra hand ligga över brudens högre hand. Den första biten ger brudgummen sin brud. Sedan ger bruden nästa bit till sin brudgum.

Smakkombinationer till tårtan

Det finns en hel uppsättning av olika smakkombinationer du kan använda dig av i en tårta. Smaker är individuella och därför har vi valt att göra en lista på olika smakkombinationer som vi tycker passar bra ihop!

Jordgubb / Lime
Jordgubb / Vit choklad
Jordgubb / Lemoncurd
Jordgubb / Mörk choklad
Jordgubb / Nougat
Jordgubb / Champange
Jordgubb / Vanilj
Jordgubb / Ahlgrensbilar

Blåbär / Vanilj
Blåbär / Vit choklad
Blåbär / Hallon
Blåbär / Björnbär

Hallon / Lime
Hallon / Vit choklad
Hallon / Mörk choklad
Hallon / Nougat
Hallon / Dumle
Hallon / Passionsfrukt
Hallon / Daim
Hallon / Apelsin

Choklad / Kola
Choklad / Passionsfrukt
Choklad / Apelsin
Choklad / Lime
Choklad / Päron
Choklad / Mocca
Choklad / Banan

Citron / Choklad
Citron / Hallon
Citron / Jordgubb
Citron / Lakrits
Citron / Passionsfrukt

Päron / After Eight
Kokos / Lime

Vi har även tips till dig som ska inhandla en bröllopspresent!

Här hittar du bröllopspresenter!

Vinterdröm

Bilden inskickad av Jessica Amneteg
"Bottnar är 3 lika recept, från sockerrus.
Fyllning är hallon/blåbärs mousse och chokladmousse.
Spacklad med smörkräm.
Klädd med vit fondant.
Dekorerad med vita rosor och liljor, och brudslöja äkta blommor. Och pyntad med silverkulor och spets."

Tårtan står på en tårtställning i 3 våningar.

Fall Wedding Cake

Bilden inskickad av Åsa Båvenmark
"Citron/vallmokaka med lemoncurd och Björnbär med marängkräm och täckt med vit choklad Ganache."

First comes Love then comes Cake

Bilden inskickad av Karolina Velozo
"Exklusiv bröllopstårta med volang dekorationer och rosor gjorda av sockerpasta. Tårtan hade som innehåll kladdkaka-botten med hallonkompott och hallonmousse."

Bröllopstårta med två sidor

Bilden inskickad av Sara Magnusson
"En bröllopstårta med två sidor. Innehållet är ljusa lätta sockerkaksbottnar fyllda med vaniljkräm, hallonsylt och grädde. Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan. Alla dekorationer är handgjorda i sockerpasta och gumpaste och helt ätbara."

Halva tårtan är täckt med vit marsipan, och andra halvan är täckt med svart marsipan.

Guldig lyx

Bilden inskickad av Susanne Hammer
"Sockerpasta och guldfärg, tygblommor."

Bröllopstårta med chokladdoppade jordgubbar

Bröllopstårta med fläder/citronbottnar som är fylld med fläder curd, smultronsmousse och vit choklad- och flädermousse. Täckt med vit choklad- och citronmarängsmörkräm. Toppad med chokladganache, spritsad vitchoklad- och citronmarängsmörkräm och jordgubbar doppade i, och spritsade med vit och mörk choklad. Bagaren heter Sofia Stavebring

Imponerande Bröllopstårta med red velvet cake och vitchoklad mousse

Bröllopstårta med bottnar av red velvet cake och fylld med vitchokladmousse. Tårtan är täckt i sockerpasta som dekorerats med pärlemospray och en schablon, handgjorda gulddetaljer och blommor som färgats med dust. Bagaren heter Shereen Saouk.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se