5 härliga bröllopstårtor till våren

Sitter du i bröllopstankar? Nu har bröllopssäsongen kommit igång, kika in och inspireras här av 5 blomstrande och härliga bröllopstårtor.

5 härliga bröllopstårtor till våren

Bröllopstårtans födelse


Det är först på 1900-talet som dagens bröllopstårta gör entré. De allra mest pompösa skapelserna är inspirerade från USA med många lager och höga tårtor på ställningar som är draperade i grädde. Krokanen, ett bakverk som består av bågar och valv gjorda av mandelmassa och äggvita, är också populär som festtårta, och en sådan serverades exempelvis på Kung Carl Gustaf och Silvias bröllop 1976. Tårtan pryddes med 160 rosor av marsipan.

Det är även under 1900-talet som många traditioner kring själva tårtan föds, som att den första biten skärs av brudparet och att bruden ger brudgummen ett första smakprov.

Bröllopstårtan - planering är viktig!


Bröllopstårtan är en av höjdpunkterna under ett bröllop. Det brukar vara en spektakulär skapelse med en lamslående design och ibland är det även den störta tårta vi någonsin sett! Oavsett hur du vill ha din bröllopstårta så är det viktigt med att börja planera i god tid, särkilt om du ska baka den själv.

Smaken på de olika fyllningarna väljer du helt utifrån era favoritsmaker. Gör gärna några olika smakprovstårtor så du känner att du fått kläm på de olika smakernas fylligheter och även på fastheten på fyllningarna du ämnar att använda. Ska du göra en flervåningstårta är det viktigt att ha bra stadga i tårtfyllningarna så de inte rasar ihop av tyngden. Ett hett tips är att använda tårtpelare som du kan klippa av till önskad längd, de kommer ge ett bra stöd i våningstårtan.

Du har säkert en ungefärlig bild över hur er tårta ska se ut och är det du som ska skapa tårtan har du en chans att verkligen få sätta din egen prägel på utseendet!

Förutom inspirationsbilder på bröllopstårtor så har vi skapat en helt egen kategori med allt du kan tänkas behöva till både bröllopstårtan och bröllopsfesten som du kan frossa i!

Här hittar du allt till bröllopet.

Bröllopstårta med lime, jordgubb och rabarber

Vacker tvåvåningstårta med ljusa bottnar fyllda med limemousse och somrig jordgubb- och rabarbermousse. Spacklad med limesmörkräm och täckt med marsipan och dekoren som är gjord i gumpaste. Bagaren heter Susanne Olsen

Bröllopstårta med smak av vit choklad och björnbär

Vårig bröllopstårta med vaniljbottnar, fylld med björnbärsmousse och vit chokladmousse, spacklad med grädde och täckt med sockerpasta. Dekorationer i grön sockerpasta. Bagaren heter Maria Johansson.

Romantisk bröllopstårta

Fyrvåningstårta täckt med sockerpasta och sockerblommor. Tårtan är fylld med choklad, jordgubbsfluff, färska jordgubbar och en jordgubbscurd. Bagaren heter Katarina Porsbratt.

Bröllopstårta med chokladdoppade jordgubbar

Bröllopstårta med fläder/citronbottnar som är fylld med fläder curd, smultronsmousse och vit choklad- och flädermousse. Täckt med vit choklad- och citronmarängsmörkräm. Toppad med chokladganache, spritsad vitchoklad- och citronmarängsmörkräm och jordgubbar doppade i, och spritsade med vit och mörk choklad. Bagaren heter Sofia Stavebring

Imponerande Bröllopstårta med red velvet cake och vitchoklad mousse

Bröllopstårta med bottnar av red velvet cake och fylld med vitchokladmousse. Tårtan är täckt i sockerpasta som dekorerats med pärlemospray och en schablon, handgjorda gulddetaljer och blommor som färgats med dust. Bagaren heter Shereen Saouk.

Kategorier: Tårtor

Dela

Sök recept

Kategorier

5398 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Karin 2017/11/20
Helnöjd
Otroligt snabb leverans! Suveräna grejer!
Carina Tropp /... 2017/11/20
Lyckad Ljuvlig Kola
Jag köpte karamelpapir och det blev verkligen en lydig känsla över kolan! Tack för ett superbra bemötande av...
Helena Larsson 2017/11/20
Smidigt att returnera
Beställde fel vara men inga problem att skicka tillbaka. Tog dock längre tid att få varan än angivet i beställningen.
Karin Kock-Larsen 2017/11/20
Presentkort
Det gick snabbt och var enkelt att beställa
Maria Andersson 2017/11/20
Handel
Det är lätt att handla och varorna kommer snabbt till mig .Varor som jag har handlat hos er har alltid varit till...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.77