Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Baka en snygg Påsktårta

Här har vi samlat snygga påsktårtor - fina tårtor med kycklingar, påskharar och annat som hör påsken till! Påsktårtan behöver inte vara gul och dekorerad med ägg eller kaniner. Vi har samlat ihop ett gäng snygga påsktårtor med olika utseenden men med påsken som gemensam nämnare. Låt dig inspireras till att baka en god tårta till påsken.

4.5 av 5 (4 recensioner)
Baka en snygg Påsktårta

Lyckas med Påsktårtan

Fira vårens härliga högitd påsken med en riktigt god påsktårta!

Ska du baka en tårta till påsk? Oavsett om du ska klä och dekorera med sockerpasta eller marsipan, eller varför inte smörkräm, så har vi allt du behöver. Du kan göra välja att göra en enkel påsktårta eller en mer avancerad. Vilket du än har tänkt dig så hittar du massor av grejer för att du ska lyckas med påskbakninen här! Använd ditt favoritrecept på tårta och dekorera den med fjädrar, ägg, kycklingar eller kaninen i våriga färger som grönt och gult så kommer din tårta bli riktigt påskig och god!

Påsktårta med marsipan

Modellera till exempel kycklingar och ägg med välsmakande marsipan i fina färger och dekorera din påsktårta med. Marsipan är även gott att täcka tårtan med. Om du vill så kan du kombinera både marsipan och sockerpasta - täck till exempel påsktårtan med marsipan och dekorera den sedan med sockerpasta.

Påsktårtor med sockerpasta

När du bakar tårtor till påsk kan du göra riktigt coola kreationer med sockerpasta! Modellera figurer, täck påsktårtan med sockerpasta eller gör vackra våriga blommor att dekorera din påsktårta med. Det finns även färdiga tårtlock i gul sockerpasta om du vill göra en enkel påsktårta. Sockerpasta är lätt att jobba med, elastiskt och går att variera hur mycket som helst i färg och form. En påsktårta med sockerpasta kommer garanterat att imponera på dina fikagäster!

Påsktårta med grädde eller smörkräm

Om du inte gillar marsipan och sockerpasta eller inte äter det av någon annan anledning, så går det alldeles utmärkt att täcka och dekorera din påsktårta med grädde, smörkräm eller frosting! Det går att göra mycket fint med en sprits! Spritsa blommor och blad och dekorera med till exempel chokladägg eller andra chokladfigurer. Det är även både gott och fint att dekorera tårtan med till exempel inlagda persikor.

Påsktårtor och desserter från andra länder

Polen - Babka

Ett sött och vackert bröd, man kan även kalla det vetekaka, som kan varieras med olika fyllningar som t.ex. choklad eller kanel och penslas med äggula eller toppas med en krispig blandning av smör, choklad och socker. Den kan även toppas med kanel eller nötter.

Italien - Colomba

Colomba di Pasqua är en vetekaka som kräver både tid och tålamod eftersom det tar ca 14 timmar att baka. Vetekakan kallas "Påskduva" eftersom brödet formas som en duva och är en symbol för fred eller den Helige Ande. Colomba bakas med skal från både apelsin och citron och toppas med florsocker, mandel och äggvita.

Storbritannien - Simnel cake

Simnel tårta är en ljus fruktkaka som äts under påsktiden i bl.a. Storbritannien och Irland. Tårtan har två lager med mandelpasta eller marsipan, en i mitten och en på toppen. På toppen görs en cirkel av 11 och ibland 12 bollar som är gjord av marsipan och är lätt brynta med en gasbrännare. Det sägs att marsipanbollarna representerar Apostlarna.

Spanien - Rosquillas

Den spanska påskdesserten rosquillas liknar munkar till utseendet, men de innehåller ingen jäst och blir därför mer kompakta i konsistensen. De kan rullas i socker eller toppas med ringlad choklad och florsocker.

Lyckas med mat tipsar!

  • Här hittar du ett enkelt recept på en riktigt bra tårtbotten till påsktårtan!
  • Vill du göra en påsktårta med choklad? Utgå från vårt recept på chokladtårtbotten.
  • Dekorera din påsktårta med till exempel kinderägg och små chokladägg - snabbt, gott och enkelt!

Inspiration till årets påsktårta

Här har vi samlat ihop några riktigt snygga och kreativa tårtor som alla passar utmärkt att servera till påsk. Låt dig inspireras och få ideér till din nästa tårta genom att spana in 10 stycken här!

Festlig påsktårta

Gul tårta i form av en kanin.

Inskickad av: Erika Torstensson till Årets Tårtmästare 2019

"En udda och fantastisk tårta som är fylld med marängsmörkräm på vitchoklad och en citroncurd emellan. Rulltårtebottnar och macarons gjorda av kärlek."

Detaljer på gul påsktårta, macarones och rosor.

Påskspegel

Paskspegel

Tårtan består av limemousse på en kladdkakebotten, täckt av mirrorglace gjord på vitchoklad och kondenserad mjölk färgad med gul livsmedelsfärg. Dekorationen består av mörk choklad och klassiska chokladägg. Tårtmakerskan heter Märta Andersson.

Färgglad påsktårta

Färgglad påsktårta spritsat i rosa, grönt och gult

Inskickad av: Pernilla Schöld till Årets Tårtmästare 2019

"Spritsad tårta till påskfirandet med smaker av vanilj och citron. Spritsad med vit chokladgrädde. Ljusa bottnar fyllda med citroncurd och och vispad vaniljpannacotta."

Påsktårta

Pasktarta- sotbella

Bottnar enligt tre lika delar principen. Fylld med persikomousse, samt pinacolada mousse. Figurer gjorda i sockerpasta. Tårtmakerskan heter Maria.

Påskkycklingtårta

Paskkyckligtarta

Fin tårta gjord på en vanlig ljus tårtbotten, fylld med mjölkchokladfluff och glasskräm med hallon. Tårtan är täckt med vispad grädde. Dekorerad med sockerpasta och marsipan. Tårtmakaren heter Erika Ericsson.

Påskkanin

Paskkanin

Påskkanintårta gjord på red velvet-bottnar, fylld med en hemgjord vaniljkräm. Täckt med kokos, dekorationer i sockerpasta. Äggen är bountypraliner doppade i choklad och gräset är färgad smörkräm. Tårtmakaren heter Carola.

Gul Påsktårta

Gul Pasktarta

Påsktårta gjord på vaniljbottnar, fylld med päronmousse och minthokladmousse. Täckt med marsipan, dekorationer av sockerpasta. Tårtmakaren heter Therese Eriksson.

Påsktårta

Pasktarta kokos

Tårtan består av två stycken morotskakebottnar och mellan dessa lager, samt runt tårtan, är det samma slags frosting som på vanliga morotskakor. Tårtan är täckt med kokos och dekorerad med chokladägg. Tårtmakaren heter Anja Rodemar.

Victorias påsktårta

Victorias Pasktarta

En härlig påsktårta med smak av jordgubb och choklad inskickad av Victoria Glyssner. "Ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse med färska jordgubbar och creamcheese. Dekorerad med chokladfingrar, grädde, kinderägg och påskägg. Till sist ett fint band knutet runt om tårtan."

Påsktårta

Pasktarta

En enkel påsktårta gjord på ljusa bottnar fyllda med hallonkross, Marianneganache och vit chokladkräm. Spacklad med grädde och täckt med marsipan. Blommorna är gjorda i sockerpasta uppblandad med sugarcel-pulver (CMC) – ett pulver du blandar med sockerpasta för att göra den mer elastisk och för att blommor och figurer ska torka fortare. Tårtmakerskan heter Anna Andersson.

Kategorier Lyckas med TårtaPåskmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8799 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se