Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

6 Jordgubbstårtor till Midsommar

Glöm sillen och färskpotatisen - det viktigaste på midsommarbordet är såklart jordgubbstårta! Här har vi samlat ett gäng snygga jordgubbstårtor som passar perfekt som midsommartårta.

3.71 av 5 (7 recensioner)

Svensk Midsommar

Midsommar är tillsammans med Julen den största högtiden i Sverige. Vi sjunger, plockar 7 sorters blommor, dansar runt majstången med en blomsterkrans i håret, tar en snaps, äter jordgubbstårta och njuter av att det är ljusaste tiden på året. Fram till 1953 firades midsommarafton alltid den 23 juni, men efter 1953 blev midsommar en rörlig högtid. Midsommarafton faller alltid in på en fredag mellan 20 och 26 juni.

Magiska midsommar

Förr ansågs midsommarafton vara en magisk kväll. Då även växtlighet kunde ha speciella krafter. Midsommarkransen kunde sparas och läggas i julbadet – det skulle göra man höll sig frisk under vintern och om en flicka plockade sju sorters blommor på midsommarnatten och lade dem under huvudkudden skulle hon drömma om den man hon skulle gifta sig med. Vilka blommor som skulle plockas var olika från plats till plats och på många ställen krävdes det nio blommor för att drömmarna skulle slå in.

Varför firar vi midsommar?

Midsommartiden innebär långa och ljusa dagar på grund av sommarsolståndet, motsatsen till jul och december då dagarna är korta och mörka. Innan kristendomen kom till Skandinavien förknippades midsommartiden med offerfester för att främja fruktsamheten. När kristendomen kom till Norden var det hedniska firandet av midsommar en av de saker som kyrkan ville stoppa. Tron på näcken och älvor skulle ersättas av tron på Gud. De gamla traditionerna kring midsommarfesten ersattes därför med Johannes döparens helgdag.

Jordgubbstårta med maräng och kokos

En jordgubbstårta bakad av Cicci Höglund, inskickad till månadens matbild på lyckasmedmat.nu i juni 2015. Jordgubbstårta med maräng- och kokosbottnar, söta och sega bottnar! Täckt med en blandning av mascarpone, vanilj och grädde som innehåller rikligt med äkta vanilj. Sedan fylld med jordgubbs- och hallonmousse och skivor av jordgubbar. Såklart är den täckt med en massa jordgubbar som toppar av mästerverket!

Midsommartårta "Jordgubbsdröm"

Somrig, snygg och lättbakad jordgubbstårta bestående av vaniljanslag, två lager jordgubbsfyllning – vaniljkräm, färskost, vispgrädde och hackade jordgubbar. Täckt med vispgrädde. Dekorerad med frystorkade jordgubbar och jordgubbsströssel runt kanten. Gräddsprits, jordgubbar och sockerpärlor. Bakad av Elin Aunes och inskickad till tävlingen Årets Tårtmästare 2016 på tartdekorationer.com.

Klassisk Jordgubbstårta

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013 på tartdekorationer.com, insänt av Liselott Lindberg. Jordgubbstårta täckt med vispad grädde och toppad med färska jordgubbar. Ljusa vaniljbottnar fyllda med vispad grädde med färska jordgubbar och glasskräm.

Rulltårta med jordgubbsgrädde

Härlig rulltårta fylld med jordgubbsgrädde och dekorerad med söta marsipanrosor. Tårtmakerskan heter Matilda Mattsson och denna rulltårta är inskickad till tartdekorationer.com.

Somrig Midsommartårta

Vaniljbotten fylld med jordgubbsmousse och glasskräm med jordgubbsbitar i. Spacklad med smörkräm och täckt med marshmallowfondant. Färgad smörkräm spritsad nere runt tårtan. Garnerade med färska jordgubbar. Tårtan är ett bidrag i tävlingen Årets Tårtmästare 2016 på tartdekorationer.com, inskickad av Jacqueline Sandberg.

Moussetårta med jordgubb

Moussetårtan består av ett lager tårtbotten (sockerkakasbotten), sedan en jordgubbs- och limemousse. På sidorna är tårtan dekorerad med färska jordgubbar likaså på toppen. Insänd av Josefin Johansson till tävlingen Årets Tårtmästare 2016 på tartdekorationer.com.

Lyckas med mat tipsar

  • Midsommartårta med maräng är en klassiker som är väldigt enkel att göra. Gör dina egna marängbottnar till jordgubbstårtan iår och skippa färdigköpta.
  • Ska ni bjuda många på midsommarfesten? Gör din midsommartårta i långpanna så kan du enkelt servera alla sötsugna gäster!
  • Fyll din midsommartårta med lemon curd för en lite syrligare fyllning och glasskräm för en sötare! En jordgubbstårta med lemoncurd kan med fördel paras ihop med vit choklad för en mycket god smakkombination.
  • Har du ingen tid över att lägga på avancerad dekorering av din jordgubbstårta? Köp ätbara tårtdekorationer som passar bra till midsommar, till exempel ätbara sockerblommor.
  • Gör en midsommarstång med hjälp av runda kakmått!
Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se