Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Roquefortpaj med rökt skinka

Smakrik ädelostpaj med Roquefort, en fransk blåmögelost gjord på fårmjölk, och rökt skinka, här i ett pajskal med grahamsmjöl.

2.43 av 5 (7 recensioner)
Roquefortpaj med rökt skinka

Roquefortostpaj

  • Förberedelser: 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 40 minuter
  • Klart på: 60 minuter
  • Receptet räcker till 4-6 portioner
  • Pajrecept
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Roquefortostpaj
  • 385 kcal

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 300 gram roquefortost
  • 250 gram rökt skinka
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 ägg

Så här gör du Roquefortostpajen

  1. Mät upp mjölet och saltet.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller i matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter, eller i en springform, ca 20 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.
  8. Sänk värmen i ugnen till 140 grader.
  9. Fräs på den rökta skinkan i några minuter.
  10. Häll i mjölken och grädden och koka upp.
  11. Dra kastrullen från plattan, smula ned Roquefortosten och rör om tills osten smält.
  12. Knäck ned äggen i ost- och skinkblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
  13. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, och grädda sedan pajen i ca 40 minuter.
  14. Servera Roquefortostpajen ljummen med en grön- eller tomatsallad.
  15. Servera Roquefortpajen ljummen med en grön- eller tomatsallad.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier OstpajPajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se