
Bjud på en härlig ädelstpaj till lunch eller middag. Servera pajen med skivor av fräsch galiamelon. Denna paj smakar dessutom lika gott både varm och kall! Riktigt god att äta en ljummen sommarkväll. Testa det här receptet på den godaste ädelostpajen vi har smakat!
Ingredienser
- Receptet ger 4-6 portioner
- Tillagningstid: Tillagningstid: 1 timme
- Pajskal
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl dinkelmjöl, finmalen
- 125 gr smör
- 2-3 msk kallt vatten
- 1 ägg
- Fyllning
- 175-200 gr riven Ädelost, tex Kvibille
- 1 dl mjölk
- 1 burk crème fraîche (250 gr)
- 4 ägg
- 1-2 krm svartpeppar, nymalen
Gör såhär
-
Pajskal
-
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
-
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 15-30 min, vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.
-
Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.
-
Fyllning
-
Riv ädelosten.
-
Knäck ned äggen i mjölk och crème fraîcheblandningen, blanda i den rivna osten, svartpeppar och smaka av.
-
Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen på nedersta falsen ca 30 minuter i 175-200 graders ugn.
-
Servera pajen varm, ljummen eller kall med skivor av galiamelon!
Lyckas med mat tipsar!
- Prova dig fram vilken ädelost du gillar, vi gillar både blå och grönmögelost
- Ädelostpaj är väldigt gott med skinka. Vi har ett recept på ädelostpaj med rökt skinka här!
- Paj är perfekt till knytkalaset. Eftersom den här pajen är lika god varm som kall är den även perfekt att ta med på utflykten!
Kategorier Ostpaj
Kategorier
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrättspaj
- Tårtfyllningar
- Grillrecept
- Julgodis
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Småkakor
- Ostpaj
- Pajrecept
- Recept på Julmat
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskmat
- Smoothie
- Smulpaj
- Sötsaker
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Samarbeten
Snabb leverans
Alltid snabb leverans och bra kund service