Äggfri kladdkaka

Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

Äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g mörk bakchoklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 150 g lättkesella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och smält smöret.
  2. Rör ihop socker och kesella.
  3. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
  4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda försiktigt i kesella blandingen lite i taget.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och strö den.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med gräddig vaniljglass och färska bär!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7624 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marina Zivanovic 2019/10/13
Excellent!
I like that all the products have good explanations, search bar is also great. Delivery is fast that I also like.
Anneli 2019/10/13
Bäst som vanligt
Blir alltid lika nöjd när jag handlar från lyckas med mat.
Isabella 2019/10/12
Stort utbud
Mycket att välja bland bak o matlagning artiklar. Snabb leverans. Mycket nöjd med det jag beställt
Frida 2019/10/10
Älskar denna sida!
Snabb leverans och jätte bra servic.
Frida 2019/10/10
Marsipan
Lättarbetad marsipan, återkommer hela tiden för att köpa marsipanen här.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50