Äggfri kladdkaka

Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

Äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g mörk bakchoklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 150 g lättkesella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och smält smöret.
  2. Rör ihop socker och kesella.
  3. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
  4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda försiktigt i kesella blandingen lite i taget.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och strö den.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med gräddig vaniljglass och färska bär!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Irena 2019/02/19
Bra
Grymt bra priser och grattis frakt over 500kr
Johanna 2019/02/19
Bra priser
Grymt bra priser, snabb leverans och fina produkter! :)
Iren Andersson 2019/02/17
Jag är nöjd
Beställning var bra
Catharina... 2019/02/17
Kettle
Är helnöjd! Perfekt för induktion. Snabb, rymlig, häller perfekt utan dropp, lätt att diska. Snabb leverans.
Per Hammargren 2019/02/17
Bakformar
Bra produkter, snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.59