Äggfri kladdkaka

Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

Äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g mörk bakchoklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 150 g lättkesella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och smält smöret.
  2. Rör ihop socker och kesella.
  3. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
  4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda försiktigt i kesella blandingen lite i taget.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och strö den.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med gräddig vaniljglass och färska bär!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7398 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Dadasj... 2019/04/18
SOM SÄLJARE NI ÄR BÄST !!!!
Hej mina bästa vänner !!! Jag kan säga tusen tack !!! KANON !!! Ni har bästa varor för all !!!
Zikra g 2019/04/17
Mycket nöjd
Bra priser, fina grejer
Linda 2019/04/17
Snabba!
Snabbt skickat som uppskattas mycket!
Malin 2019/04/17
Mycket nöjd
Bra priser och snabb leverans
Anna 2019/04/16
Mycket bra.
Skrev tidigare en recension angående bristfällig innehållsdeklaration på produkter. Efter påtalat detta så har...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.59