Äggfri kladdkaka

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

Äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g mörk bakchoklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 150 g lättkesella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och smält smöret.
  2. Rör ihop socker och kesella.
  3. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
  4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda försiktigt i kesella blandingen lite i taget.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och strö den.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med gräddig vaniljglass och färska bär!

Kategorier: Kladdkaka



7880 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Peter Klippberg 2020/02/24
taskigt packat
mitt första köp blev till en besvikelse... dom som packade lag en ståltratt i en pepparkaksform men nonstick utan...
Elvira 2020/02/23
Bästa lyckas med mat
Min favorit sida Har allt till bakningen
Jenny Wolff 2020/02/23
Tacksam
Jag är så tacksam att jag hittat er. Ni levererar till 10å% på alla Sätt. Tack för att ni finns. Mvh Jenny
Sara 2020/02/23
Köp
Snabb leverans,bra produkter.Tack så mycket!:)
Lena Sjögemark 2020/02/23
Formar för vaniljhjärtan
Nöjd med köpet.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här