Äggfri kladdkaka

Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

Äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g mörk bakchoklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 150 g lättkesella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad och smält smöret.
  2. Rör ihop socker och kesella.
  3. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
  4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda försiktigt i kesella blandingen lite i taget.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och strö den.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med gräddig vaniljglass och färska bär!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7178 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jessica... 2018/11/15
Recension
Ett bra företag bra sortiment och bra priser. När jag letar efter något börjar jag alltid på sidan Allt om mat.
Karin 2018/11/14
Nöjd
Fick mina varor i rätt tid och är mycket nöjd med produkten. Tack!
Nina Björklund 2018/11/13
Snabb leverans!
Tråkigt att inte varan fanns inne när jag ville köpa MEN det funkade bra med mail när varan kom in och det gick...
Susanne Hartman 2018/11/13
Supernöjd
Jättebra produkter, bra priser och snabb leverans, kan inte bli bättre.
Martin Rodelius 2018/11/13
Köp
Smidigt köp och snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.65