Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

After Eight Kladdkaka med After Eight fluff

Härlig kladdkaka med kombinationen mint och choklad som smälter i munnen! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • ½ tsk salt
  • ca 20 After Eight
  • garnering:
  • 2½ dl grädde
  • 16 After Eight

Gör så här

  1. Börja med att förbereda After Eight fluffet:
  2. Skär 16 After Eight till mindre bitar och lägg i en skål.
  3. Värm grädde tills det nästan kokar. Låt det inte koka upp.
  4. Häll grädden över After Eighten och rör om tills chokladen smält och det blandat sig.
  5. Låt stå i kylen i minst 2 timmar tills blandningen blivit riktigt kall.
  6. Fortsätt med att göra kladdkakan:
  7. Sätt ugnen på 175 grader
  8. Smöra och bröa en springform
  9. Skär After Eighten i bitar.
  10. Smält smöret i en kastrull, blanda i hälften av After Eighten i smöret när smöret smält klart. Spara resten av After Eighten.
  11. Vispa ägg och socker poröst
  12. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål med en gaffel.
  13. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt.
  14. Rör ner resterande After Eighten i smeten.
  15. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  16. Medan kakan svalnar vispa grädden med after eight till önskad konsistens.
  17. Bred på fluffet på kladdkakan eller servera vid sidan om.

Lyckas med mat tipsar!

  • Garnera gärna med några extra after eight ovanpå kladdkakan
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se