Amerikansk chokladtårta

Chokladtårta toppad med härlig mörk chokladganache och smörkräm samt en fyllning med smörkräm och knapriga bitar av daim.

Amerikansk chokladtårta

Chokladtårta i sitt esse! Choklad, smörkräm och ganache som praktisk taget gifter sig i munnen, dina smaklökar kommer att tacka dig!

Ingredienser

  • Tårtbottnar:
  • 3,6 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 3,6 dl socker
  • 1 ¼ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 1,2 dl rapsolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1,8 dl mjölk
  • 1,5 dl hett vatten
  • Smörkräm:
  • 340 gram mjukt smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 10 dl florsocker
  • 4-8 msk mjölk
  • 1,5 dl hackad daim
  • Ganache:
  • 1,8 dl vispgrädde
  • 55 gram smör
  • 1,8 dl hackad mörk choklad

Gör så här

  1. För tårtbottnarna: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj två stycken 23 cm springformar och pudra dem med kakao. Blanda alla de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Tillsätt ägg, olja, mjölk och vaniljextrakt och vispa till en slät smet. Skrapa ner smeten från sidorna på skålen och tillsätt sedan hett vatten, blanda.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i ca 28-30 minuter. Låt bottnarna svalna i formarna i ungefär 5 minuter, lägg sedan upp dem på galler och låt svalna helt.
  5. För smörkrämen: Vispa smöret i en köksmaskin (ex. KitchenAid) tills det är mjukt och slätt.
  6. Häll i vaniljextrakt och vispa tills det är ordentligt blandat. Tillsätt florsockret lite i taget, och skrapa sidorna på skålen efter varje tillsättning.
  7. Vispa ner mjölk en matsked i taget, och vispa tills du får en len och slät konsistens på krämen.
  8. Tips: vill du ha vitare smörkräm kan du tillsätta lite vit pastafärg.
  9. Blanda den hackade daimen med ungefär en tredjedel av smörkrämen.
  10. För ganachen: Värm upp grädde och smör i en kastrull tills smöret smält, men låt det inte börja koka.
  11. Lägg den hackade chokladen i en liten kanna eller skål, och häll över den varma grädden. Låt det stå i några sekunder och vispa sen till en slät smet.
  12. Låt svalna så att den blir tjockare. Du kan med fördel göra ganachen innan smörkrämen så att den hinner tjockna, annars kan du ställa in den i kylen en stund.
  13. Montering:
  14. Skär av toppen på bottnarna så att de blir jämna.
  15. Blanda en tredjedel av smörkrämen med den hackade daimen och bred ut på det första lagret.
  16. Lägg på det andra lagret och bred på ett tunt lager smörkräm för att förhindra att smulor från bottnarna blandas med smörkrämen. Ställ in i frysen i några minuter innan du brer på resten av smörkrämen.
  17. Häll försiktigt ganachen på mitten av kakan, häll precis så mycket att det börjar rinna lite över kanterna.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Chokladrecept , Tårtor

Dela



6973 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jessica 2018/06/25
Bästa utbudet
Helt klart bästa utbudet, snabb frakt och alltid bra service!
Lillemor 2018/06/24
Snabb frakt!
Mycket nöjd. Supersnabb leverans!
Rebecca Persson 2018/06/23
Tårtbox
Snabb leverans och bra varor
Jim Frank 2018/06/23
En riktigt bra nätbutik!
Snabb leverans och bra varor. Lär återkomma!
Rosita Andersson 2018/06/20
Blandat till köket.
Bra varor till humana priser. Glassformarna är i frysen fyllda med jordgubbs-sorbet. Pirogformen är helt suverän,...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.67