Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Ansjovisrulle

Ansjovisrulle är inte bara julmat, den kan serveras när som helst som förrätt eller snacks.

0 av 5 (0 recensioner)

Ansjovisrulle

Ingredienser

  • Botten
  • 50 gr smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk anjovisspad
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 gula lökar hackade
  • 1 liten burk Grebbestads ansjovisfilé (125 g) hackad i små bitar
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk kaviar
  • 2-3 msk chilisås

Gör så här

  1. Botten
  2. Rör ner vetemjöl i det smälta smöret.
  3. Tillsätt mjölk och grädde.
  4. Låt koka upp under ständig omrörning och sjud sedan under lock 3-4 minuter.
  5. Smaksätt med 2 msk ansjovisspad och låt kallna.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  7. Rör ned de hårt vispade äggvitorna.
  8. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Låt botten svalna.
  9. Fyllning
  10. Hacka och fräs löken mjuk i smör. Skär ansjovisen och blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
  11. Fördela fyllningen på den avkylda botten och rulla ihop till en ”rulltårta”. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Du kan göra rullen redan dagen innan du serverar den.
Kategorier Recept på Julmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se