Apelsin- och mandelmuffins

Betyg: 4 av 5 (1 röst)

Recept på gluten och laktosfria muffins med smak av apelsin och dekorerade med mandelspån. Ett bra basrecept som du enkelt kan byta smak på. Varför inte prova en essens som smaksättare.

Apelsin- och mandelmuffins

Ingredienser

Apelsin- och mandelmuffins

  • Receptet ger 12 minimuffins
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 80 g mandelmjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl mandelspån
  • Rivet skal från en apelsin
  • Florsocker

Gör såhär

  1. Gör såhär
  2. Sätt ugnen på 170 grader. Placera ut muffinsformar i bakplåtens fördjupningar.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Smeten ska vara ljus och tjock.
  4. Tillsätt rivet apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl. Se till att allt blir väl blandat.
  5. Skeda eller spritsa ut smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till 3/4.
  6. Strö lite mandelspån över. Grädda små muffins ca 10-12 minuter, stora ca 18-20 minuter.
  7. De ska ha rest sig och vara gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka.
  8. Låt dem svalna på ett galler och sedan kan du dekorera med siktat florsocker.
  9. Originalrecept som vi ändrat lite i från Susanna Blakes bok ”Muffins och små pyntade cupcakes”

Kategorier: Minimuffins , Muffins



8315 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Kerstin Comstedt 2020/10/28
Kanonbra
Mycket nöjd med produkterna och mycket snabb leverans.
Eva-Britt 2020/10/28
Tack för min beställning
Bra priser, fina varor och snabb leverans ända till dörren.
Mariana 2020/10/28
Mariana
Snabb leverans och bra produkter det hjälpte mig mycket i dekorationen
Jessica M 2020/10/27
Snabbt
Snabb leverans!
Christine 2020/10/27
Silikonform
Mycket bra kvalite

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här