Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Apelsin- och mandelmuffins

Recept på gluten och laktosfria muffins med smak av apelsin och dekorerade med mandelspån. Ett bra basrecept som du enkelt kan byta smak på. Varför inte prova en essens som smaksättare.

4 av 5 (1 recension)

Ingredienser

Apelsin- och mandelmuffins

  • Receptet ger 12 minimuffins
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 80 g mandelmjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl mandelspån
  • Rivet skal från en apelsin
  • Florsocker

Gör såhär

  1. Gör såhär
  2. Sätt ugnen på 170 grader. Placera ut muffinsformar i bakplåtens fördjupningar.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Smeten ska vara ljus och tjock.
  4. Tillsätt rivet apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl. Se till att allt blir väl blandat.
  5. Skeda eller spritsa ut smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till 3/4.
  6. Strö lite mandelspån över. Grädda små muffins ca 10-12 minuter, stora ca 18-20 minuter.
  7. De ska ha rest sig och vara gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka.
  8. Låt dem svalna på ett galler och sedan kan du dekorera med siktat florsocker.
  9. Originalrecept som vi ändrat lite i från Susanna Blakes bok ”Muffins och små pyntade cupcakes”
Kategorier MinimuffinsMuffins

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se