Inlagd sill med apelsin
Att göra din egen inlagda sill är inte alls så svårt! Inläggningen gör du i en snygg burk, som du sedan ställer fram på bordet vid servering. Smakerna kan du variera hur mycket du vill, denna apelsinsill är en fräsch variant som passar riktigt bra till påskbordet, men även på midsommar. En fräsch sill passar bra kring vår och sommar, och den blir en stark utmanare till den klassiska senapssillen.
Ingredienser
- 1 burk inläggningssill (420 g)
- 4 msk gräslök skivad
- 4 msk dill hackad
- 1 rödlök skivad
- 1 lagerblad i bitar
- 4 kryddnejlikor krossade
- 1 morot i tunna skivor
- rivet eller strimlat skal från en apelsin (endast det orange)
- Apelsinlag:
- 1,5 dl ättiksprit (12%)
- 1,5 dl strösocker
- saften av 1 stor apelsin
Gör såhär
- Skölj av sillen i kallt vatten.
- Skär i 2 cm breda bitar.
- Varva sill, gräslök, dill, rödlök, morötter, apelsinskal och kryddorna i en stor burk med lock.
- Koka lagen tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och häll den över sillen.
- Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.
Lyckas med mat tipsar!
- Byt ut apelsinen mot citron för en god citronsill!