Äppel och havrebröd

Ett bröd med äpple- och havresmak. Vi kalljäser det över natten och gräddar på baksten för att få den riktigt tjocka och goda brödskorpan.

Äppel och havrebröd

Ingredienser

Äppel och havrebröd

  • 5 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 1 dl äppelmos
  • 750 g vetemjöl special
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 dl pumpakärnor
  • 20 g salt

Gör såhär

  1. Gör så här:
  2. Blanda kallt vatten, äppelmos, mjöl, havregryn, olja, vinäger och smulad jäst i köksmaskinens bunke.
  3. Arbeta degen smidig, i ca 12 minuter. Tillsätt salt, pumpakärnor och blanda i ca 2 minuter till.
  4. Pensla lite olivolja på toppen av degen och täck med plastfilm. Låt degen sedan stå i kylen över natten, 8-10 timmar(tänk på att degen tredubblar volymen).
  5. Ta ut ur kylen, dela i två delar och rulla ihop dem till spänstiga rullar. Lägg i mjölad oval jäskorg (ca 28 cm) med skarven neråt och låt brödet jäsa 2-3 timmar i rumstemperatur under kökshandduk.
  6. Förvärm Baksten eller ugnsplåt i 250 graders ugn. Stjälp upp bröden försiktigt och grädda 5 minuter. Sänk sedan värmen till 190 grader och grädda brödet tills det har en kärntemperatur på 96 grader. Tag ut och låt det svalna på galler under en kökshandduk.

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd

Dela

Sök recept

Kategorier

4275 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Emma Wamming 2017/06/22
Favorit butiken!
Älskar denna webbshop och butiken!
Annika 2017/06/22
Mycket bra
Mycket bra och snabb leverans!
Linda 2017/06/21
Bak
Super nöjd med min nya produkt.
Kerstin bogren 2017/06/21
Betyg 5
Jag blev jättenöjd med apparaten . Enkel och smidig att använda...
Catharina 2017/06/21
Toppen!
Snabb leverans.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.70