Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  120 dagar öppet köp

Babblarna tårta med figurer

Babblarna är omåttligt populära hos de allra minsta barnen och blir en rolig tårta till barnkalaset! Du modellerar Babblarna-figurer i sockerpasta, gum paste eller marsipan och placerar dem på en färgglad tårta. Vi har samlat några fina Babblarna-tårtor du kan låta dig inspireras av!

4 av 5 (6 recensioner)

Baka Babblarna tårta

Babblarna är ett populärt barnprogram för de allra minsta barnen, och har blivit populärt även som tårta till barnkalas! Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo är fem färgglada figurer som du enkelt modellerar i sockerpasta eller gum paste.

För att komma igång med din Babblarnatårta, bakar du helt enkelt en tårtbotten som du fyller efter tycke och smak, se recept på tårtbotten här. Täck tårtan med välsmakande marsipan eller flexibel sockerpasta och toppa sedan med dina ätbara Babblarna-figurer!

Recept egen Modelleringsmassa

 • Förberedelser: ca två timmar.
 • Tillagning ca: ca 10 minuter
 • Klart på:2:10 timmar
 • ca 500 gram
 • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Modelleringsmassa
 • 388 kcal

Ingredienser

Gör Modelleringsmassa så här

 1. Knåda in Tylosepulvret ordentligt och låt sedan massan vila i två timmar inslaget i plastfolie eller bäst vakuumförpackad.
 2. Om din modelleringsmassa blir för torr och vill spricka tillsätter du väldigt lite fett, Crisco eller kokosfett.
 3. CMC gör att Modelleringsmassa hårdnar snabbare än vanlig sockerpasta, tänk på att täcka över massan under tiden du modellerar detaljerna

Modellera Babblarna figurer

Sockerpasta, gum paste (eller modelleringspasta) passar bäst till att modellera figurer. Pastan kan du färga in med pastafärger till önskad färg. När du sedan modellerar Babblarna kan det vara bra att ha modelleringsverktyg till hands, för att göra små detaljer på figurerna som öron, fingrar och dylikt. Ätbart lim och livsmedelspennor är dessutom väldigt bra att ha till att fästa detaljer samt måla t.ex. ögon och mun med!

Du kan såklart göra dina figurer i marsipan också, men fördelen med sockerpasta och gum paste är att dessa torkar och blir hårda, vilket gör att figurerna håller formen.

Här nedan har vi samlat några snygga Babblarnatårtor som du kan använda som inspiration inför ditt eget tårtbak.

Lyckas med mat tipsar!

Babblarnatårta

Insänd av: Choghere Garabet
"Babblarna tårtan har goda och saftiga choklad bottnar fylld med hallon mousse, hallon kompott och vanilj mousse! Allt dekoration är gjort av sockerpasta och är ätbara!"

Babblarnatårta

Mollies 1-års tårta, inskickad av Linda Larsson Hurula till tävlingen Årets Tråtmästare 2016. "En babblarna tårta till barnbarnet som bestod av vaniljbotten, fylld med glasscreme och hallonmousse, spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan. Figurerna och blommorna är gjorda av sockerpasta."

Babblarna våningstårta

En riktig färgbomb med alla babblarna inskickad av Emma Wamming i tävlingen Årets Tårtmästare 2017. "Babblarna våningstårta fullproppad med färger! Regnbågar, sol och moln ger en perfekt födelsedagstårta." Tårtan är täckt och dekorerad med sockerpasta. Vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och hallonmousse med färska hallon, spacklad med smörkräm.

Balloonparty Alá Babblar Style

Babblarna festar loss på denna färgbomb till Kalastårta inskickad av Emma Wamming i tävlingen ÅRets Tårtmästare 2017. Tårtan är täckt med sockerpasta och vaniljsmörkräm. Toppad med dekorationer i sockerpasta. Vaniljbotten fylld med jordgubbsmousse, ekologiska färska jordgubbar och glasskräm på äkta vanilj.

Babblande babbel

Babblarna till en liten tjej! Fylld med vit choklad och jordgubbar, inskickad av Malin Sundberg. "Babblarna fick pryda denna tårta till lilla Stella! Täckt med marsipan och figurer gjorda av sockerpasta och modelleringspasta. Vaniljbotten och fylld med vitchokladmousse, jordgubbskompott och färska jordgubbar!"

Babblarna

Inskickad av Malin. "Vaniljbottnar med leomcurd och vaniljmousse.
Spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpastegurer gjorda i sockerpasta."

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se