Banoffeepaj

Söt och god paj med banan, kondenserad mjölk, grädde och digestivekex. Denna paj blir garanterat en uppskattad efterrätt bland både stora och små!

Banoffeepaj

Banan och kola - ett lyckat recept

Banoffeepajen uppfanns 1971 av två konditorer i England. De testade först att smaksätta pajen med ett antal olika frukter men när de testade banan visste de att de hade hittat rätt. Banoffeepaj blev så populärt att de inte kunde ta bort pajen från menyn och Banoffee kom också att bli namnet på smaken för många produkter som innehåller banan och kola.

Än idag är Banoffeepaj en paj som är älskad av många människor i alla åldrar. Den söta smaken med banan och grädde i kombination med krispiga digestivekex och en len och krämig dulce de leche, eller kolasås som man också säger, är en oemotståndlig kombination. Banoffeepaj passar utmärkt både till extra festligt fika, istället för tårta på kalset eller som efterrätt på högtider som nyårsafton. Har du bråttom kan du istället för kondenserad mjölk köpa karamelliserad mjölk och slänga ihop denna sötsak på en handvädning!

Ingredienser

  • Beräknat för 8 portioner
  • 10-12 digestivekex
  • 75 g smör, smält eller rumstempererat
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Krossad daim (en dubbeldaim)
  • 2 bananer

Gör såhär

  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare kola blir det.
  2. Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess kolan är färdig.
  3. Låt burken med kondenserad mjölk svalna. Bred sedan ut kolan över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden med lite vaniljsocker i och bred den över. Garnera med krossad daim. Ställ kallt till serveringen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Kondenserad mjölk köper du i matbutiken, ofta hittar du den i hyllorna med produkter till bakning. Det finns även karamelliserad Kondenserad mjölk att köpa, vilket är en färdig kolaliknande sås som inte behöver kokas.
  • Servera gärna din Banofeepaj toppad med krossad daim och en kula gammaldags vaniljglass.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept

Dela



7627 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Sally 2019/10/15
Supernöjd
Jättenöjd med sortiment och snabb leverans! Kommer fortsätta beställa från lyckasmedmat!
Ninni bergman 2019/10/14
Paket
Med beröm godkänt allt till belåtenhet
Lucas 2019/10/14
Great!!!
Good quality and fast delivery:)
Marina Zivanovic 2019/10/13
Excellent!
I like that all the products have good explanations, search bar is also great. Delivery is fast that I also like.
Anneli 2019/10/13
Bäst som vanligt
Blir alltid lika nöjd när jag handlar från lyckas med mat.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50