Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Basilika Brownie - Kladdmuffins

"Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Helena Rönndin från Sandviken.Basilika och vanilj i ny kombination med den mörka chokladen gör denna muffins till en frisk och spännande smakupplevelse!” skriver Helena som skickat in receptet."

0 av 5 (0 recensioner)
Basilika Brownie - Kladdmuffins

Ingredienser

  • Receptet ger 15 muffins
  • 150 gram smör
  • 200 gram mörk choklad 70%
  • 325 gram (2 ½ dl) strösocker
  • 4 ägg
  • 20 gram (½ dl) kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bourbon vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk finhackad basilika
  • Till garnering
  • ca 7½ dl vaniljglass
  • Chokladspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och stäng av plattan.
  3. Bryt chokladen i smöret, rör om tills den är smält och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt.
  5. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
  6. Sikta i vetemjöl, kakao och bikarbonat under omrörning.
  7. Blanda i vanilj, salt, creme fraiche och basilika.
  8. Placera 15 st muffinsformar i aluminium på en plåt.
  9. Fyll formarna 2/3 med din smet.
  10. Grädda i 175 grader (nedre delen av ugnen) ca 12 minuter.
  11. Låt dem svalna.
  12. Skopa sedan upp tre minikulor vaniljglass på varje cupcake med en melonskopa och strö över chokladspån som dekoration.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd bara choklad som du själv tycker smakar gott! Endast då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.
Kategorier Kladdmuffins

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se