Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Bounty Cupcakes

Med smak av kokos och mörkchoklad toppat med en bit Bounty blir dina cupcakes som en liten efterrrätt. Originalreceptet kommer från Hello Cupcake! av Leila Lindholm.

2.5 av 5 (2 recensioner)

Ingredienser

Bounty MiniMuffins

  • Receptet ger ca 24 minimuffins
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 gr mörk choklad gärna 70%
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör
  • ¾ dl kokosmjölk
  • 2 ½ msk kakao
  • 1 ½ msk kallt kaffe
  • ½ tsk LorAnn Smakessens Cocos
  • 6 Bounty (stänger)
  • Topping
  • 250 g mörk choklad 70%
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk smör
  • 100 g Philadelphiaost

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175º. Placera ut muffinsformar.
  2. Rosta kokos i en torr stekpanna tills den får lite färg.
  3. Hacka den mörka chokladen, smält den sedan i vattenbad eller mikro.
  4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt fluffigt.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ned blandningen i smeten.
  6. Smält smör, häll i kokosmjölk och blanda i smeten.
  7. Rör ned smält choklad, kakao, smakessens och de rostade kokosflingorna i smeten.
  8. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  9. Halvera Bounty och stick ned en bit i varje muffins. Storlek beror på om du gör minimuffins eller normalstora.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna.
  11. Topping
  12. Hacka chokladen mycket fint.
  13. Sjud upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. Blanda i smör och philadelphiaost och mixa bara lite, i korta sekvenser annars är det lätt att det skär sig.
  14. Bred toppingen över kakorna och strö riven kokos över.
Kategorier MinimuffinsMuffins

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se