Bröd i Gjutjärnsgryta

Det här brödet är både riktigt gott och riktigt enkelt och kräver inte mer än 4 ingredienser. Det gräddas i en gjutjärnsgryta vilket gör att brödet får ett härligt segt inre och en hård skorpa. Valnötterna kan du byta ut mot annan valfri smaksättning, t.ex. pinjenötter, rivna morötter, kryddor eller pumpafrön.

Bröd i Gjutjärnsgryta

Ingredienser

Bröd i Gjutjärnsgryta

  • 7 dl vetemjöl special
  • 1/2 tsk torrjäst
  • 1-2 tsk salt
  • 3,5 dl vatten
  • 150 gram valnötter, hackade (eller annan smaksättning, ex. frön, örter eller kryddor)

Gör så här

  1. Blanda mjöl, jäst och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och rör ihop. Blanda sedan ner valnötterna.
  3. Täck bakbunken med plast och låt jäsa över natten.
  4. Sätt ugnen på 230 grader och ställ in en emaljerad gjutjärnsgryta på gallret.
  5. Stjälp upp degen på en mjölbädd och gör den någorlunda rund.
  6. När ugnen och grytan blivit varm tar du ut grytan och lägger ner brödet i den.
  7. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Ta sedan bort locket från grytan och låt brödet gräddas i ytterligare 15 minuter.
  9. När brödet gräddats färdigt häller du bara ut det ur grytan och täcker med en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Valnötterna kan du byta ut mot annan valfri smaksättning, t.ex. pinjenötter, rivna morötter, kryddor eller pumpafrön.
  • Har gjutjärnsgrytan en knopp i fenol så tål den inte högre temperatur än 190 grader. Byt ut knoppen mot en i rostfritt stål, eller skruva bort knoppen och täpp till hålet med skruven.

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69