Bröd i långpanna

Ett enkelt och mycket gott bröd gräddat i ugnsplåt, gjort på fördeg med rågmjöl och en havreskållning.

Bröd i långpanna

Ingredienser

Bröd i långpanna

  • En sats fördeg med rågmjöl
  • Skållning:
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokande vatten
  • Huvuddeg:
  • Fördegen
  • Skållningen
  • 4 dl kallt vatten
  • 250 g vetemjöl
  • 500 g manitoba cream
  • 15-20 gram salt

Gör så här

  1. Blanda ihop fördegen, täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 10-12 timmar.
  2. Gör i ordning skållningen genom att blanda havregrynen med kokande vatten. Låt svalna.
  3. Blanda sedan ihop fördegen med skållningen, vetemjöl, manitoba cream och vatten. Arbeta samman degen i ca 8-10 minuter. Häll i saltet och blanda ytterligare någon minut. Stjälp upp på en smord ugnsplåt och låt jäsa i ca 3 timmar.
  4. Förvärm din bakhäll/baksten i 250 graders ugn. Grädda brödet i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda brödet i ca 8 minuter till. Tag ut och låt det svalna på galler under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du inte äger en baksten kan du förvärma en ugnsplåt.
  • När du bakar brödet på en baksten kan det vara bra att använda en brödspade för att ta ut brödet ur ugnen. De minimerar risken att bränna sig.
  • Om du vill läsa mer om hur du bakar ett perfekt matbröd så ska du kolla in vår matbrödsguide!

Kategorier: Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69