Brownie surprise

”En enastående blandning av choklad och salt som smälter samman till en oförglömlig upplevelse och med krämen som pricken över i:et” skriver Lovisa som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Lovisa Gullberg.

Brownie surprise

Ingredienser

  • Äggkräm
  • 6 st äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • Brownie
  • 100 g smör
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 3½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 90 g skållade och hackade mandlar
  • Sea salt choklad (Lindt) 8 bitar, hackade
  • Salt

Gör så här

  1. Gör äggkrämen dagen innan så den får stelna till mer i kylen under natten.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt krämen sjuda tills den har tjocknat (kan ta ett tag), detta ska ske under kraftig omrörning. (Skulle det skära sig ta genast av den och vispa kraftigt, hjälper inte det, blanda i en till äggula).
  3. Låt den svalna och häll den i en burk och låt stå i kylen över natten.
  4. Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader och vik till ett bakplåtspapper till en form på 20×30 cm
  5. Smält chokladen och smöret tillsammans över ett vattenbad.
  6. När allt är smält och ihop rört, ta av den från plattan och upp från kastrullen och blanda i sockret så det kan lösa sig lite.
  7. Låt blandningen svalna lite och häll över i en stor bunke, vispa sedan i ett ägg i taget och se till att röra ordentligt mellan varje, går bra med en ballongvisp.
  8. Blanda vaniljsocker, mjöl och salt i en annan bunke så saltet blir ordentligt utspritt och sikta och vänd ner det i chokladsmeten.
  9. Häll smeten i formen och klipp överflödiga bitar av pappret som sticker upp ovanför kanten. Sätt in kakan i 30-40 min, tills den bara är lite kletig (tiden varierar på grund av olika ugnar). Ta ut och låt svalna helt.
  10. Montering:
  11. När kakan tagits ur, ta fram äggkrämen så den hinner komma upp i rumstemp. Nu är ett bra tillfälle att skålla mandlarna. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt det nästan koka upp, ta upp den och pröva om skalet lossnar lätt gör skalet det, stäng av plattan och låt de skalade mandlarna ligga på en handduk och torka.
  12. När kakan har svalnat skär av kanterna, bre på all kräm och ta lite lite salt i handen och strö över (om man snålar nu så är det bara att strö över lite sedan så det blir rätt balans) och till sist strö över de hackade mandlarna och chokladen.
  13. Redo att serveras, men kan även förvaras i kylskåpet.

Lyckas med mat tipsar!

  • När du ska baka med choklad är det viktigt att använda en choklad som du själv skulle äta precis som den är, först då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.

Kategorier: Kladdkaka

Dela



6965 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Peter Englund 2018/06/17
Tårtfat till bröllopstårtan
Köpte ett tårtfat i tre etage och är supernöjd. Både med fatet och hur snabb leveransen var.
Helén Littkvist 2018/06/17
Pålitliga, snabb service, bra varor.
Bra varor, snabb service. Är supernöjd med dom varor som jag fått, hitintills. Skulle dock önska att det fanns med en...
Annikki Andersson 2018/06/16
Amerikansk måttsats
Jag är mycket nöjd med produkten jag köpte, jag har letat länge. Min amerikanska måttsats kom inom ett par dagar, och...
Josefine 2018/06/15
Alltid nöjd
Handlar ej från någon annat ställe!
Jessica Magnusson 2018/06/13
Bästa butiken!
Handlar aldrig från någon annan butik. Bästa servicen och snabba leveranser.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.67