Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Choklad- och whiskeykaka

”En tårta för chokladälskaren, en botten fylld med knapriga chokladbitar och toppad med en len chokladmousse med vuxen smak” skriver Therese som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Therese Melander från Luleå.

4 av 5 (2 recensioner)

Ingredienser

  • Botten:
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl hackad mörk choklad
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • Whiskeymousse:
  • 2,5 dl vispgrädde
  • En nypa socker
  • 100 g ljus choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 msk whiskey (helst en blended, inte så rökig)

Gör så här

  1. Botten
  2. Sätt ugnen på 175*C. (150*C för varmluftsugn).
  3. Vispa äggen och sockret poröst.
  4. Smält 100g choklad över vattenbad och blanda ner i äggsmeten.
  5. Rör ner den hackade chokladen, mjölet och bakpulvret.
  6. Smält smöret och blanda ner sist av allt.
  7. Smöra och bröa en rund form 24cm, häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen 25min.
  8. Låt svalna.
  9. Whiskeymousse
  10. Dela äggulorna från vitorna.
  11. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  12. Vispa grädden tillsammans med en nypa strösocker i en annan skål.
  13. Smält chokladen över vattenbad.
  14. Rör ner äggulorna i chokladen. En i taget!
  15. Blanda whiskeyn i chokladen och rör smeten jämn.
  16. Vänd ner chokladen i grädden.
  17. Vänd ner äggvitorna i grädden.
  18. Bred moussen på den avsvalnade chokladkakan.
  19. Toppa med riven choklad.
  20. Servera och njut!
Kategorier Choklad - ReceptSmåkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se