Arraksbollar - Chokladbollar med arrak

Betyg: 4.67 av 5 (3 röster)

Arraksbollar, även kallade Myrstack, är en chokladboll med smak av arrak som traditionellt rullas i chokladströssel. Arraksbollen är kanske vuxnas favoritversion av chokladbollen och kan med fördel göras med finmalet havregryn för en slät smet som på café.

Arraksbollar - Chokladbollar med arrak

Chokladbollar med arrak eller Myrstack som de även kallas är en lite vuxnare version av den klassiska chokladbollen. En chokladboll med smak av arrak formad till en liten myrstack som traditionellt komplementeras med chokladströssel, men självklart kan du pryda den med vad du vill!

Det här receptet är perfekt om du har kvar rester av en sockerkaka eller någon annan mjuk kaka. Till detta recept passar det extra bra med en slät chokladsmet, detta får du genom att mixa sockerkakssmulorna till ett fint mjöl.

Arrak

Arrak är en spritsort som används till punschtillverkning. Ofta i desserter och chokladbakverk. Vill du inte använda arraksprit i dina bakverk går det lika bra att använda smakessenser med till exempel romsmak.

Arraksbollar recept - Myrstack recept

Chokladbollar med arrack. Riktigt goda och enkla arraksbollar!

20 Arraksbollar 20 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk siktat kakaopulver
  • 3 dl sockerkaka eller torra bullar i rivet till ströbröd.
  • Flaggpunsch eller arraksessens efter smak
  • Chokladströssel till garnering

Gör arraksbollarna så här

  1. Vispa eller rör smör, kakaopulver, muscovadosocker och vaniljsocker pösigt.
  2. Blanda i brödsmulorna och droppa i punsch eller arrak efter smak. Rör om tills allt är blandat, ställ kallt.
  3. Forma smeten till små runda bollar och rulla dem i strössel.

Lyckas med mat tips för arraksbollar

  • Testa att använda romessens istället för arrak! Vi har massor av goda smakessenser!
  • Arraksbollar är oftast mörka med chokladströssel. Men vill du så är det roligt att använda andra färger och typer av strössel. Vi har väldigt mycket färgglatt strössel ifall du är sugen på något nytt!

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Chokladbollar - Recept



8043 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rim 2020/06/03
Jätte nöjd
Är jätte nöjd med alla produkter som jag beställde
Gun-Marie Östlund 2020/06/02
superbra service !
Snabbt o enkelt ! Mycket nöjd !
Sofie 2020/06/02
Favoritbutiken!
Snabb leverans! I butiken får man kanonhjälp av supertrevlig personal.
Eva Fredriksson 2020/06/01
Alltid nöjd.
Bra produkter och snabb leverans
Monica 2020/06/01
Lergryta
Har gjort kålpudding i lergrytan,, mm blir så saftig och underbar god

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här