Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Chokladglass med hallon och nutella

Chokladglass med smak av hallon och nutella! Så gott! Gör glassen som pinnglass i silikonformar eller som kulglass i en form.

4 av 5 (2 recensioner)
Chokladglass med hallon och nutella

Gör chokladglass med hallon och nutella

Glass med smak av hallon, fylld med nutella och sen doppad i smält choklad. Hur gott låter inte det? Det är receptet på chokladglass har vi på Lyckasmedmat.se gjort i samarbete med Sandra Jarl (@heavenlydeliciuos).

Vill du förenkla och göra de här glassarna? Köp ett färdigt paket med vit choklad, mjölkchoklad, glassformar i silikon, glasspinnar och strössel här!

Hallon- och nutellaglass

  • Förberedelser: ca 30 minuter
  • Tillagning ca: ca 6 timmar
  • Klart på: 6,5 timmar
  • 8 glassar
  • Pâtisserie
Glassen har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 400 kcal

Produkter som kan vara bra att ha hemma för att göra chokladglassen är:

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g sötad kondenserad mjölk
  • 125 g hallon
  • 0,75 dl nutella
  • 250 g choklad att doppa glassen i
  • 2 1/2 msk rapsolja
  • 30 g vit choklad
  • Chokladströssel

Så här gör du:

  1. Vispa grädden
  2. Mixa hallonen till en slät puré
  3. Blanda hallonen med den kondenserade mjölken och vänd ner det i den vispade grädden.
  4. Fyll varje form till hälften. Sandra har använt en glassform i silikon. Stick i glasspinnarna och spritsa ut nutella i mitten av varje glass.
  5. Fyll upp glassformarna med resterande glassmet.
  6. Dunka glassformarna lätt mot en hård yta för att få bort eventuella luftbubblor. Sedan slätar du ut ytan och skrapar bort överflödig glass med en palett eller baksidan av en kniv.
  7. Frys in glassen i minst 6 timmar innan du kan ta ut dem ur formarna.
  8. Smält 250 g choklad tillsammans med oljan över ett vattenbad. Häll upp i ett högt, brett glas och låt svalna lite. Nu kan du lätt doppa dina glassar i chokladen.
  9. Lägg glassarna på ett bakplåtspapper och dekorera dem. Dekorera gärna med smält vit choklad och chokladströssel. Sandra har spritsat den vita chokladen men det går lika bra att ringla den över glassen med en sked. Var snabb att strö över strösslet eftersom chokladen stelnar väldigt snabbt.

Nu är glassarna äntligen klara! Det här receptet räcker till ca 8 glassar beroende på vilken vispgrädde du väljer. Det går bra att halvera receptet, eller så fyller du så många glassformar du har och resten fryser du in i en form till kulglass. Använd sedan en bra glasskopa i rostfritt stål för att skopa upp snygga kulor av din egengjorda glass!

Vispad grädde och mixade hallon blandade med kondenserad mjölk.
Blanda grädden med kondenserad mjölk och hallon.
Fyll glassformarna med glassmeten.
Spritsa nutella i mitten av varje glass.
Fyll på med mer glassmet så formarna är helt fyllda.
Jämna till glassarna med en palettkniv.
Smält choklad i ett glas och en glass som är redo att doppas.
Doppa varje glass i den smälta chokladen.
Färdiga chokladglass med hallon och nutella.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se