Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Chokladmousse-kladdkaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Bianca Fuentes.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • Kladdkakan:
  • 100g smör
  • 100g mörk choklad
  • 2st ägg
  • 1dl socker
  • 1 nypa salt
  • Chokladmoussen:
  • 100g ljuschoklad
  • 2 1/2dl grädde
  • 2st ägg

Gör så här

  1. Kladdkakan:
  2. Starta med att sätta på ugnen på 200°. Smält sedan smöret i en kastrull och flytta från plattan. Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar och lägg i det smälta smöret. Rör om tills chokladen smält, låt svalna.
  3. Blanda ihop äggen och sockret (inte vispa!). Rör ner chokladsmeten i äggen. Tillsätt mjölet och saltet och rör om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen i 10-15min.
  5. Chokladmoussen:
  6. När du har tagit ut chokladkakan ur ugnen och låter den svalna kan du börja med chokladmoussen!
  7. Smält chokladen och ställ undan för att svalna, 37°/fingervarmt
  8. Vispa upp grädden, inte för hårt.
  9. När chokladen svalnat rör ned den i äggulorna vänd sedan ner i grädden, du kan också använda elvispen för att blanda ner det.
  10. Lägg på moussen på kladdkakan när kakan svalnat så att inte moussen smälter. Sätt in i kylen i någon timme, (det behövs inte den är lika god när man äter den direkt, men moussen känns lättare och luftigare när den varit någon timme i kylen). Garnera tårtan som du vill, jag brukar ha hallon på och det smakar hur gott som helst! Smaklig måltid!

Lyckas med mat tipsar!

  • Istället för att servera med hallon kan du ta granatäpple. Mums!
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se