-
Kladdkakan:
-
Starta med att sätta på ugnen på 200°. Smält sedan smöret i en kastrull och flytta från plattan. Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar och lägg i det smälta smöret. Rör om tills chokladen smält, låt svalna.
-
Blanda ihop äggen och sockret (inte vispa!). Rör ner chokladsmeten i äggen. Tillsätt mjölet och saltet och rör om till en jämn smet.
-
Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen i 10-15min.
-
Chokladmoussen:
-
När du har tagit ut chokladkakan ur ugnen och låter den svalna kan du börja med chokladmoussen!
-
Smält chokladen och ställ undan för att svalna, 37°/fingervarmt
-
Vispa upp grädden, inte för hårt.
-
När chokladen svalnat rör ned den i äggulorna vänd sedan ner i grädden, du kan också använda elvispen för att blanda ner det.
-
Lägg på moussen på kladdkakan när kakan svalnat så att inte moussen smälter. Sätt in i kylen i någon timme, (det behövs inte den är lika god när man äter den direkt, men moussen känns lättare och luftigare när den varit någon timme i kylen). Garnera tårtan som du vill, jag brukar ha hallon på och det smakar hur gott som helst! Smaklig måltid!
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????