
Vem älskar inte choklad? Att baka chokladmuffins är enkelt, gott och uppskattat. Ett tips är att grädda muffinsarna i en muffinsplåt för att få dem höga och fina. I det här receptet strös grovt hackad choklad över muffinsarna innan gräddning vilket ger en extra smak av choklad.
Muffins är enkelt att baka och består av ingredienser man oftast har hemma. Därför kan du alltid blanda ihop en muffinssmet snabbt när du får oväntat besök eller bara känner för att baka något chokladigt gott.
Recept för Chokladmuffins
Receptet ger ca 12 muffins eller 24 minimuffins. Tillagningstid: ca 40 minuter
Ingredienser
Chokladmuffins
- 6 ägg
- 250 gram socker
- 250 gram smält smör
- 1-2 tsk vaniljextrakt
- 75 gram vetemjöl
- 75 gram kakao
- 1/4 tsk bikarbonat
- 50 gram grovt hackad mörk choklad
Gör såhär
-
Sätt ugnen på 180 grader.
-
Vispa ägg, socker luftigt, blanda i vaniljextrakt och smält avsvalnat smör.
-
Rör ihop mjöl, kakao och bikarbonat i en separat bunke, och blanda sedan ner det i äggsmeten.
-
Fyll muffinsformarna till 2/3 och strössla över hackad choklad.
-
Normalstora muffins gräddas i ca 20 minuter, minimuffins gräddas i ca 10 minuter. Testa med provsticka.
Kategorier
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Grillrecept
- Julgodis
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Småkakor
- Ostpaj
- Pajrecept
- Recept på Julmat
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskmat
- Smoothie
- Smulpaj
- Sötsaker
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Samarbeten
Paradiset för oss baknördar
Gediget, stort utbud för mig som är baknörd! Blixtsnabb levererans! Och samarbetsvillig kundtjänst när något gått...