
Enkla chokladpraliner i silikonform
I samarbete med oss på Lyckasmedmat.se har Anna Winér (anna_winer på instagram) gjort superenkla, goda och snygga chokladpraliner i guld - Perfekta efter nyårsmiddagen eller som en munsbit till kaffet. Pralinerna glittrar i guld och gör sig utmärkt även till bröllopsmiddagen. Vill du inte göra just guldpraliner går det lika bra att måla de i någon annan fin färg. Vill du prova färga choklad så kan du testa våra chokladfärger!
Lyckas med pralintillverkningen med hjälp av våra verktyg och tillbehör!
Att temperera choklad och göra egna praliner kan verka svårt. Men med den här steg för steg guiden kan även du som inte är en van pralinmakare göra egna chokladpraliner i silikonform, lätt som en plätt!
Vill du också göra dessa guldglittriga chokladpraliner är det bara att följa vår steg-för-steg guide nedan. Det du behöver är:
- Mörk choklad (eller annan valfri choklad)
- Ätbar guldfärg
- Ätbart guldglitter
Fler saker som är bra att ha är även:
- Pralinform i silikon. I den här gudiden används en pralinform med diamanter
- Termometer
- Teskedar
- Servetter
- Ett fint snöre
Gör så här:
Chokladpraliner
- 1. Hacka mörk choklad och smält hälften i ett vattenbad. Ta bort chokladen från värmen när den når 50 grader.
- 2. Smält ner resterande hackad choklad.
- 3. Låt temperaturen sjunka till 28 grader.
- 4. Värm därefter upp chokladen på nytt till 32 grader. Nu är din choklad tempererad!
- 5. Häll upp chokladen i en pralinform och låt svalna helt. Anna har använt en pralinform i silikon med diamanter. Med en silikonform kan du vara säker på att pralinerna kommer att lossna fint utan problem.
- 6. Pensla pralinerna med ätbar guldfärg och vänd de i ätbart guldglitter. Nu är själva pralinerna färdiga!
Pralinänglar
- 7. Vik servetterna till ett dragspel.
- 8. Vik därefter servetterna på mitten och knyt ett band runt så som bilden visar.
- 9. Klipp upp servettern där den är dubbelvikt.
- 10. Placera en sked i servetten och veckla ut den så det liknar en ängel.
- 11. Lägg en pralin i skeden som huvud på ängeln.
- 12. Nu är årets vackraste och godaste dukning klar.
Kategorier
- Choklad - Recept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Småkakor
- Pepparkakor
- Kladdmuffins
- Matbröd
- Grillrecept
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Ostpaj
- Pajrecept
- Smoothie
- Smulpaj
- Tacopaj
- Lyckas med Tårta
- Tacorecept
- Påskmat
- Laga mat i lergryta
- Kladdkaka
- Drinkrecept
- Recept på Julmat
- Chokladbollar - Recept
- Julgodis
- Sötsaker
- Tillbehör till mat
- Praliner
- Samarbeten
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????