Målade chokladpraliner i silikonform

Betyg: 4.75 av 5 (4 röster)

Chokladpraliner i silikonform, målade i guld - Enkla chokladpraliner att göra själv. Perfekta till nyårsmiddagen, bröllopet eller till kaffet!

Målade chokladpraliner i silikonform

Enkla chokladpraliner i silikonform

I samarbete med oss på Lyckasmedmat.se har Anna Winér (anna_winer på instagram) gjort superenkla, goda och snygga chokladpraliner i guld - Perfekta efter nyårsmiddagen eller som en munsbit till kaffet. Pralinerna glittrar i guld och gör sig utmärkt även till bröllopsmiddagen. Vill du inte göra just guldpraliner går det lika bra att måla de i någon annan fin färg.

Att temperera choklad och göra egna praliner kan verka svårt. Men med den här steg för steg guiden kan även du som inte är en van pralinmakare göra egna chokladpraliner i silikonform, lätt som en plätt!

Vill du också göra dessa guldglittriga chokladpraliner är det bara att följa vår steg-för-steg guide nedan. Det du behöver är:

Gör så här:

Chokladpraliner

  • 1. Hacka mörk choklad och smält hälften i ett vattenbad. Ta bort chokladen från värmen när den når 50 grader.
  • 2. Smält ner resterande hackad choklad.

Smält choklad

  • 3. Låt temperaturen sjunka till 28 grader.
  • 4. Värm därefter upp chokladen på nytt till 32 grader. Nu är din choklad tempererad!

Termometer som visar 32 grader.

  • 5. Häll upp chokladen i en pralinform och låt svalna helt. Anna har använt en pralinform i silikon med diamanter. Med en silikonform kan du vara säker på att pralinerna kommer att lossna fint utan problem.

Smält choklad i silikonform med diamanter 

  • 6. Pensla pralinerna med ätbar guldfärg och vänd de i ätbart guldglitter. Nu är själva pralinerna färdiga!

Färdiga chokladpraliner penslade med guldfärg och guldglitter.

Pralinänglar

  • 7. Vik servetterna till ett dragspel.

Dragspelsvikta servetter

  • 8. Vik därefter servetterna på mitten och knyt ett band runt så som bilden visar.

Vikta servetter med sidenband.

  • 9. Klipp upp servettern där den är dubbelvikt.

Vikta servetter som klippts upp

  • 10. Placera en sked i servetten och veckla ut den så det liknar en ängel.
  • 11. Lägg en pralin i skeden som huvud på ängeln.

Färdig chokladpralin i sked.

  • 12. Nu är årets vackraste och godaste dukning klar.

Färdig chokladpralin i servettängel.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Choklad - Recept , Julgodis , Praliner , Samarbeten , Sötsaker



8024 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Emelie 2020/05/24
Super
Snabb leverans och produkter som lever upp till förväntningarna!
Sofie 2020/05/23
Favoritbutiken!
Personalen är så otroligt trevliga och hjälpsamma! Snabb leverans vid beställ in.
Gunilla lövgren 2020/05/23
Förgklick
Bilder är kopplade till rätt sak o pekar in på det vi ska ta till oss som gör att receptet blir inspirerande o nyfike...
Ruzanna T. 2020/05/23
Att lyckas med mat
Vill man lyckas med det man har tänkt att baka, dekorera eller laga behöver man inte leta länge. På lyckasmedmat...
Rim 2020/05/22
Nöjd
Alla artikel som jag fått är bra kvalitet

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här