Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Chokladpraliner i silikonform

Chokladpraliner i silikonform, målade i guld - Enkla chokladpraliner att göra själv. Perfekta till nyårsmiddagen, bröllopet eller till kaffet!

4.21 av 5 (14 recensioner)

Enkla chokladpraliner i silikonform

I samarbete med oss på Lyckasmedmat.se har Anna Winér (anna_winer på instagram) gjort superenkla, goda och snygga chokladpraliner i guld - Perfekta efter nyårsmiddagen eller som en munsbit till kaffet. Pralinerna glittrar i guld och gör sig utmärkt även till bröllopsmiddagen. Vill du inte göra just guldpraliner går det lika bra att måla de i någon annan fin färg. Vill du prova färga choklad så kan du testa våra chokladfärger!

Lyckas med pralintillverkningen med hjälp av våra verktyg och tillbehör!

Att temperera choklad och göra egna praliner kan verka svårt. Men med den här steg för steg guiden kan även du som inte är en van pralinmakare göra egna chokladpraliner i silikonform, lätt som en plätt!

Vill du också göra dessa guldglittriga chokladpraliner är det bara att följa vår steg-för-steg guide nedan. Det du behöver är:

Fler saker som är bra att ha är även:

Gör så här:

Chokladpraliner

  • 1. Hacka mörk choklad och smält hälften i ett vattenbad. Ta bort chokladen från värmen när den når 50 grader.
  • 2. Smält ner resterande hackad choklad.

Smält choklad

  • 3. Låt temperaturen sjunka till 28 grader.
  • 4. Värm därefter upp chokladen på nytt till 32 grader. Nu är din choklad tempererad!

Termometer som visar 32 grader.

  • 5. Häll upp chokladen i en pralinform och låt svalna helt. Anna har använt en pralinform i silikon med diamanter. Med en silikonform kan du vara säker på att pralinerna kommer att lossna fint utan problem.

Smält choklad i silikonform med diamanter 

  • 6. Pensla pralinerna med ätbar guldfärg och vänd de i ätbart guldglitter. Nu är själva pralinerna färdiga!

Färdiga chokladpraliner penslade med guldfärg och guldglitter.

Pralinänglar

  • 7. Vik servetterna till ett dragspel.

Dragspelsvikta servetter

  • 8. Vik därefter servetterna på mitten och knyt ett band runt så som bilden visar.

Vikta servetter med sidenband.

  • 9. Klipp upp servettern där den är dubbelvikt.

Vikta servetter som klippts upp

  • 10. Placera en sked i servetten och veckla ut den så det liknar en ängel.
  • 11. Lägg en pralin i skeden som huvud på ängeln.

Färdig chokladpralin i sked.

  • 12. Nu är årets vackraste och godaste dukning klar.

Färdig chokladpralin i servettängel.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se