Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Chokladsås

Gör hemmagjord chokladsås och ringla över glassen och desserten. Såsen tar bara några minuter att koka ihop!

5 av 5 (2 recensioner)

Hemmagjord chokladsås

Gör en ljuvligt god och len chokladsås. Ringla den varma såsen över vaniljglass. Ät och njut! Använd dig av kakaopulver av hög kvaltitet för en riktigt god chokladsås!

  • Total tid ca: 10 minuter.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt (kan uteslutas)

Gör såhär

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner kakaon.
  2. Tillsätt sirap, socker, grädde och salt.
  3. Låt puttra på medelvärme i ca 7 minuter, tills såsen har en temperatur på ca 107-110 grader. Ju längre koktid desto tjockare blir såsen. Späd med lite vatten om det behövs.

Koka smör, sirap, grädde och socker i en kastrull.

Häll chokladsås över glassen.

Chokladsåsen är enkel att göra och fantastisk god. Vi har även färdiga goda choklad- och kolasåser om du inte vill göra egen.

Vit chokladsås

Vit chokladsås är väldigt gott till bär som jordgubbar och hallon. Såsen håller upp till en vecka i kylen. När du ska använda den är det bara att ta fram och värma upp försiktigt igen i en kastrull.

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 200 g grädde
  • 15 g smör

Gör såhär

  1. Hacka chokladen fint och lägg chokladen och smöret i en rostfri bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den sedan över chokladblandningen.
  3. Låt stå i 30 sek och rör sedan runt tills chokladen har smält helt.
  4. Servera vit chokladsås ljummen till bär, exempelvis jordgubbar, och du har en ny favorit!

Snabb chokladsås

En snabb chokladsås som kokas ihop på några minuter! För laktos- eller mjölkfritt alternativ används laktosfritt smör och grädde.

Ingredienser

  • 100 g vispgärdde (40%)
  • 15 g mörk sirap
  • 15 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär

  1. Koka upp grädde, sirap och vaniljsocker.
  2. Ta av kastrullen från plattan och rör i hackad choklad och smör. Rör tills chokladen har smält helt.
  3. Servera till exempel till en god vaniljglass!

Vi har så mycket god choklad på lager!

Nya varumärken som Cacao Barry samsas med storsäljare från Callebaut och Valrhona! Choklad av hög kvalitet som du kan använda till pralintillverkningen, desserter och bakning. Självklart är all vår choklad supergod att äta som den är också! -> Köp choklad här
God choklad
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8707 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se